Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 benim kuzenim aselsanda çalışıyor. sanırım artık sadece askeri araç üretme değil o askeri araçları üretmek için gereken parçaları üretme seviyesine geldiklerini söylüyorlardı. Bunda etkisi olan bir olay da ironik olarak krizmiş. yani bu parçaların alındığı yurtdışı şirketleriyle yapılan ortak çalışmalarda çıkan sorunlardan dolayı bu yola gidilmeye başlanmış. ilginç şeyler. bir de daha önce dediğim gibi savaş teknolojisinin gelişmesine sevinmek zorunda olduğumuz bir halde olmak da baya kötü (dünyaca). jeopolitik önemi olan bir bölgede olmak yerine orta avrupada falan bölgesel olarak etkisiz eleman olan ama zengin ve refahı yüksek olan ülkelerden birisi olmasını tercih edebilirdim Türkiyenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Sparkcaster said: abi savaş teknolojisinin gelişmesinin nesi sevindirici ya malesef gelişmemesi kötü bir durum olduğu için bu dünyada relatif olarak gelişmesi iyi bir durum olarak gözüküyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 abi savaş teknolojisine kasmasa ülkeler zaten teknoloji olmazdı. böyle yani bu itici güç o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salvation Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 adam kara pilot beyleeeeeeeeer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 barnacle said: abi savaş teknolojisine kasmasa ülkeler zaten teknoloji olmazdı. böyle yani bu itici güç o. da işte savaş teknolojisi kasılıyor bu da bir gerçek. yani burda sevinenler (en azından çoğu herhalde) dünyaynın savaş teknoloji konusunda kendini geliştirmesi değil (gerçi uzaylı istilası falan olursa buna da sevinebiliriz hehe) hali hazırda silah teknolojilerinin zaten kasıldığı bir dünyada Türkiyenin de kendi çıtasını yükseltmiş olması. Buruk bir sevinç mi ne diyelim artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Bence buna sevinenlerin bir kısmı ağızlarında salyalar akarak eheheheheh onların 10 tankı varsa bizim 20 tankımız var onların uçağı varsa bizim uzay gemimiz var diyerek emperyalist düşünenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 emperyalist düşünme değil Türkiye (en azından cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede) savunma doktirini izlemiş ve benimsemiş bir ülkede. Eğer bu doktrine bağlı kalırsan Türkiyede savaş teknolojilerinin gelişmesi emperyalizme bir katkıda bulunmuyor. Ama tabi AKPnin ortadoğunun minik ABDsi olma gibi hayalleri var sanırım. Ülkelerin iç işlerine giderek daha fazla ve daha agresif şekilde karışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ben mühendislik açısından bakıyorum sonuçta ülkeye geri dönüşü var böyle şeylerin. en basiti kendi firmaların gelişiyor orada kendi insanların çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 hedehodohop said: ahah allahım sen nasıl militarist bir adamsın ya terörist sempatizanlığı yapmaktan iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Ardeth said: emperyalist düşünme değil Türkiye (en azından cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede) savunma doktirini izlemiş ve benimsemiş bir ülkede. Eğer bu doktrine bağlı kalırsan Türkiyede savaş teknolojilerinin gelişmesi emperyalizme bir katkıda bulunmuyor. Ama tabi AKPnin ortadoğunun minik ABDsi olma gibi hayalleri var sanırım. Ülkelerin iç işlerine giderek daha fazla ve daha agresif şekilde karışıyorlar.Direk bir imparatorluk kalıntısı olmamız ve okullarda hala bu imparatorluğun ''şanlı zaferleri'' , büyük bir ihtişamla anlatılır olması , sistem altında her yetişen bireyi emperyalist düşünmeye sevk ediyor.Ben son derece ülkücü bir liseden geldim ve o zamanlar bende öyle düşünüyordum ; şimdi eski lise arkadaşlarıma baktığımda birçoğunun düşüncesi hala değişmemiş . Bunun gibi birçok örnek var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 lan bi de gerçekten bir gün dünyayı uzaylılar istila ederse ben savaş teknolojilerinin gelişmiş olmasını isterim şahsen sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 aynen. tentacle sex dönmesin sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 hahaha uzaylılar gelirse otoban geçecek demektir üstümüzden. ışın kılıcı vs keleş değil death star vs naylon poşet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ya şu yüzyılda gelirlerse zaten gg de ne bileyim bi 500 yıl sonra gelirlerse ve teknoloji bu hızda gelişirse (quantum bilgisayarı değişik nanoteknoloji uygulamaları falan bulunursa mesela) daha denge denk olabilir. ama tabi kuantum bilgisayarı, nanoteknoloji uygulaması dediğimiz teknolojilerin en büyük sponsorlarından biri de ordu ile ilişkili kuruluşlar (en azından amerikada öyle) bu da acı bir gerçek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salvation Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 hedehodohop said: Ardeth said: emperyalist düşünme değil Türkiye (en azından cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede) savunma doktirini izlemiş ve benimsemiş bir ülkede. Eğer bu doktrine bağlı kalırsan Türkiyede savaş teknolojilerinin gelişmesi emperyalizme bir katkıda bulunmuyor. Ama tabi AKPnin ortadoğunun minik ABDsi olma gibi hayalleri var sanırım. Ülkelerin iç işlerine giderek daha fazla ve daha agresif şekilde karışıyorlar.Direk bir imparatorluk kalıntısı olmamız ve okullarda hala bu imparatorluğun ''şanlı zaferleri'' , büyük bir ihtişamla anlatılır olması , sistem altında her yetişen bireyi emperyalist düşünmeye sevk ediyor.Ben son derece ülkücü bir liseden geldim ve o zamanlar bende öyle düşünüyordum ; şimdi eski lise arkadaşlarıma baktığımda birçoğunun düşüncesi hala değişmemiş . Bunun gibi birçok örnek var counter-terrorists will win bro. çoh püskevit yemişsin gibi geliiii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Aluriel said: hedehodohop said: ahah allahım sen nasıl militarist bir adamsın ya terörist sempatizanlığı yapmaktan iyidirAbi 2004den beri şu forumdayım senin bir insanoğluyla oturup diyalektik bir tartışma yürütebildiğini ''fikirler'' üzerinden tez-antitez bağlamında konuşabildiğini hiç görmedim.Bir insanın hayattaki tek ihtisas alanı laf dalaşı ve yancılık mı olur ya ? 2 ay önceki bir konuda tartışma geçmiş ,adamın hayatı nasıl paticik olmuşsa direk kara listeye almış adımın geçtiği her yerde laf sokmadan edemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CryMeARiverfix Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 bende destek veriyorum... hatta fiziksel olarakta desktek veriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 yancılık yapan sensin. pkk şerefsizlerine destek veren hoş gören sensin. daha neyi tartışıcam seninle oturup. açık açık pkk terör örgütü değildir diyorsun. şu konuda ne fikir yürüteyim ve tez-antitez bağlamında konuşayım seninle. işine gelmeyince bütün hayatım paticik, yok kara listeye almışım ık bık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 CryMeARiverfix said: bende destek veriyorum... hatta fiziksel olarakta desktek veriyorum Nasil veriyorsun o fiziksel destegi bi anlatir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 hedehodohop said: lise 3 deyken bir milli güvenlik hocamız vardı onun klonu gibi hedehodohop said: ahah allahım sen nasıl militarist bir adamsın ya hedehodohop said: Git bir hava al , sosyal ego tatmin etme kıstasın paticikse durum kötü. hedehodohop said: Abi 2004den beri şu forumdayım senin bir insanoğluyla oturup diyalektik bir tartışma yürütebildiğini ''fikirler'' üzerinden tez-antitez bağlamında konuşabildiğini hiç görmedim.Bir insanın hayattaki tek ihtisas alanı laf dalaşı ve yancılık mı olur ya ? 2 ay önceki bir konuda tartışma geçmiş ,adamın hayatı nasıl paticik olmuşsa direk kara listeye almış adımın geçtiği her yerde laf sokmadan edemiyor Ona laf atim buna laf atim; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Aluriel said: yancılık yapan sensin. pkk şerefsizlerine destek veren hoş gören sensin. daha neyi tartışıcam seninle oturup. açık açık pkk terör örgütü değildir diyorsun. şu konuda ne fikir yürüteyim ve tez-antitez bağlamında konuşayım seninle. işine gelmeyince bütün hayatım paticik, yok kara listeye almışım ık bık. Böyle düşünmemin sebeplerini sıraladım ve yanılıyorsam beni ikna et dedim ; senin ise tek yaptığın ağzından köpükler saçmak oldu ve hala o günden beri laf dalaşı yapmaya çalışıyorsun.Bu mudur sende farklı düşünen insanlarla tartışma yöntemin ? Dünyadaki herkes senin gibi mi düşünmek zorunda mı ? İlkel misin arkadaşım biri değişik birşey söylediğinde tartışmaktan aciz misin tek yapabildiğin kavga etmek mi ? Dahası da niye her alakalı alakasız konuyu oraya çekmeye çalışıyorsun , seni tanımam etmem nedir derdin yani ? Burda millet aa şu adam pkk terörist değildir dedi hadi linç edelim diye gaza gelicek mi zannediyorsun ? Ben devlet pkkyı sadece terörist bir örgüt gördüğü zaman ona destek veren kürtlerin sebeplerini görmemezlikten gelmiş oluyor ; o yüzden bunu bir isyan hareketi olarak görüp kürtleri örgütten nasıl uzaklaştırabiliriz bunu düşünelim dedim.Kendi içerisinde tutarlı bir sav.Sen ne yaptın SEN NASIL TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR DERSİN ASFASGSGSG yaptın.Gerçekten sokaktaki adamı çevirsem bu konuyu daha iyi tartışırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 değişik olarak söylediğin şey pkklı şerefsiz köpeklere sempatiyle bakmaksa evet ağzımdan köpükler saçarak saldırıyorum sana. teröristi lanetlemek, kınamak ilkellikse ilkelim. sen pkk terör örgütü değildir dedin ve tartışma ondan çıktı ilk. onu kabul etmedikçe çözümü falan yok bu işin. hiç boşa kıvırmanın anlamı yok. git çevir bakalım sokaktaki adamı ve pkk terör örgütü değildir de. before/after foto koy hatta senden sonrakilere ibret olsun. neyse işim var şu an yazamıyorum da akşama yazarım daha uzun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 yok abi yazma , hala aynı nakarat .Hayır bu diyalogun bir faydası yok hala yok sen nasıl pkk terör örgütü değildir dersin bilmemne modundasın ; ama hiç benim neden böyle düşündüğümü ve yanlışsam neden yanıldığımı söylemiyorsun.Harbi düş yakamdan böyle yapıcaksan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 pkknın terör örgütü olduğu hakkında neden yanıldığını kendi kendine anlayamıyorsan bişey anlatmaya gerek yok boşa. he sanıyorsun ki kürt düşmanıyım ben. halbuki alakası yok. istenilen şeylerin bi kısmının haklı olduğuna inanıyorum ama pkkyi desteklemekle ulaşılacak çözüm değil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ben de türk düşmanı gibi mi gözüküyorum ? Ben ne türküm ne kürdüm meseleye dışardan bakan biriyim.Gördüğüm ortada bir savaş ve savaşın iki tarafı olduğu.Savaşın türk tarafı bu örgütü dağıtmak istiyorsa öncelikle bu örgütün neden güçlendiğini iyi analiz etmek zorunda.Bu örgüte destek veren , sempati duyan çok fazla kürt var ve bunlar için sebepleri var.Şimdi bu savaş iki şekilde devam edebilir : 1-Örgüte ''terörist'' diyerek ona destek veren siyasi uzantıları ve onların arkasındaki de milyonların taleplerini toptan silersin ve yine konvensiyonel yöntemle savaşmaya devam edersin. 2-Örgütü bir isyan örgütü olarak kabul edersin ve halkın bazı taleplerini dikkate alarak onların örgütten uzaklaşması ve pkknın yalnızlaşması yolunda adım atarsın. Klasik bir terörist örgütle mücadele yöntemleri bunlara karşı işe yaramıyor , demekki bunlar farklı birşey ve farklı mücadele edilmek zorunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar