di Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Selam, Rolex adi ile SPAM yapan tipler var ve bu tipler beni delirtmenin esigine getirmis durumda. Filtreden gecemeyen butun mail'ler icin "SPAM istemiyoruz" gibisinden bir hata mail'i donuyor. Bu SPAM'i yapan abiler gonderdikleri her mail'in from ve to kismina ayni mail'i yaziyorlar ve akil sir ermez sekilde SPF checking'den geciyorlar. Haliyle adamlarin SPAM'i gelmiyor ama bu sefer de hata mail'i geliyor. Iki sorum var bu durumda; 1 - SPF checking etkin olmasina ragmen mail sunucu nasil kabul ediyor bunu ? 2 - Nasil engellicem ben bu denyolari tastamam ? Bir de sistemi abuse edeyim, zira cevap geleceginden cok supheliyim. Soyleki; sharky said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 ilk adamlara spam istemiyoruz diye reply dondurmeseniz? bolece live oldugunuzu ispatliyorsunuz, ikincisi keyword filter yada ip block yapsaniz direk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Bu tip filtrelere sadece spammer'lar degil, normal user'lar da takilabiliyor. Haliyle hata mail'i alinca mail'lerinin ulasmadigini ve bir sorun oldugunu anliyorlar. Kaldi ki sorun SPAM'e hata mail'i donulmesi degil, adamlarin SPF Checking'i benim mail adresimi kullanarak gecebilmeleri. Gariplik orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 SPF 'in from ve to ile ilgisi ne ki ? O belirli bir domain maillerinin ancak ve ancak belirli networklerden atilabilecegini gosteriyor. Senin MTA nin SPF esnasinda bu arkadaslari yakalayabiliyor olmasi lazim. RBL e falan da mi takilmiyorlar ? Ek olarak benim neyimi alinti yaptin bre ? keyword abuse mu yapiyorsun :) bu tarz bir şekilde quote yazdın mı, bana özel mesaj olarak göndermiyor sistem. Aklında olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Hadi bunu da gondermesin goreyim! =P RBL'e de takilmiyorlar abi hayir. Benim SPF kayitlarim dogru network'leri gosteriyor, haliyle bu adamlarin benim adima mail atamamalari lazim. Bi de ya hack'lenmis hesaplari kullaniyorlar. Belli bir blok olomadigindna IP blogunu da engellemiyorum. sharky said: SPF 'in from ve to ile ilgisi ne ki ? O belirli bir domain maillerinin ancak ve ancak belirli networklerden atilabilecegini gosteriyor. Senin MTA nin SPF esnasinda bu arkadaslari yakalayabiliyor olmasi lazim. RBL e falan da mi takilmiyorlar ? Ek olarak benim neyimi alinti yaptin bre ? keyword abuse mu yapiyorsun :) bu tarz bir şekilde quote yazdın mı, bana özel mesaj olarak göndermiyor sistem. Aklında olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 bazen banada bole [email protected] gibi yerlerden mailler geliyo ama tabi masklanmis hali o aslinda gercekten gelen mail baska biyer [email protected] gibi sacma sapan adresler. hani adamin mask ladigi maili degilde reverse lookup mi ne var sanirim ordan asil gelen yeri goremiyormsunuz? gerci bende denemedim ama ole bisiyler okumustum bi article de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 hangi serveri kullaniyorsun biraz sistem bilgisi versen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Hangi server'i derken ? Kendi sunucumu kullaniyorum. MTA olarak Exim 4.69 mevcut. SPF Checking ve RBL aktif. Ek olarak benim yazdigim custom rule'lar mevcut. Gelen header'lar ise su sekilde; Return-path: <tim@domain> Received: from 95-29-113-111.broadband.corbina.ru ([95.29.113.111]) by server.domain.com with smtp (Exim 4.69) (envelope-from <tim@domain>) id 1Qtz9G-0005wl-BH for tim@domain; Thu, 18 Aug 2011 12:44:26 +0300 From: tim@domain To: tim@domain Reply-To: tim@domain Subject: tim@domain Rolex.com ® Official Site 46% 0FF! Date: Thu, 18 Aug 2011 09:44:20 -0180 MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/html; charset="ISO-8859-1" Content-Transfer-Encoding: 7bit Mail adresimi ve sunucu adresini degistirdim header'lardaki. server.domain.com garip diye dusunurseniz sebebi budur. Ben bu mail'i custom rule'lar ile reject etmezsem SPF checking'e takilmadan, reject edilmeden ulasiyor bana. Ben reject edersem from ve reply-to kisminda yine adresim gorundugu icin hata mail'i de bana geliyor. Alan adima ait TXT kayitlari ilgili domain icin tanimlanmis permitted sender network'lerini barindiriyor, haliyle 95.29.113.111 IP'li sender, SPF'e takilip reject edilmeli taa en basindan. Ama edilmiyor. SPF Cheking kesinlikle calisiyor zira rejectlog'da gorebiliyorum bu tip geri donen mail'leri. Ne hikmetse bunlar geciyor. Sorunum ve sebebini merak ettigim budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Valla tek durum SPF kayıtlarının düzgün çalışmaması. SPF Checkingden önce valide olup da içeriye alınabilme ( trusted sender, local sender v.s. ) gibi bir konfigurasyon mu yaptın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar