Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Netbook + Masaüstü ya da Sağlam bir Laptop

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar

Emektar bilgisayarımı yavaştan emekliye ayırıyorum ve bundan dolayı zaten oyun için bir bilgisayar almam gerekiyor.

Serbest tercüman olarak çalışıyorum ve bir adet taşınabilir bilgisayara da kesinlikle ihtiyacım var.

bu durumda iki seçenek çıkıyor önüme:

Oyun oynatacak bir laptop:

Notebook Avantajlar:

evde olunmadığında (özellikle başka şehirlere gidince vs.) oyun oynayabilme. netbook kadar olmasa da mobilite sağlaması. netbook'a göre büyük ekran...

İdare edecek bir netbook + Masaüstü

Netbook avantajlar:
notebook ile karşılaştırıldığında pil ömrü ve ağırlık faktörleri.

+

Masaüstü avantajlar:
notebook ile karşılaştırıldığında ciddi anlamda oyun performansı farkı (herhalde yanılmıyorum), birçok donanımsal problemi kendin halledebilme. ileride farklı parçalarla notebook kadar tuzlu olmadan modifiye edebilme.

Yaklaşık 1500 TL bütçe ayırmayı planlıyorum ve masaüstü + netbook seçeneği daha mantıklı geliyor bana.

Sizlerin de fikirlerini alayım dedim, özellikle notebook gaming konusunda ve mobilite konusunda.

Edit: Masaüstü demişken; monitör+hdd+dvd sürücü+kasa bulunmakta. ana kart+işlemci+ekran kartı+ram+psu alınacak.
Mesaj tarihi:
@mokoko

evet 1000 TL falan bütçe kalır zaten geriye netbook'tan sonra ve mevcut dolar kuru da malum. Bunlara bakınca performanslı sıfır bir masaüstü 1000 TL'ye zor gibi ancak ben (özellikle dolar kurundan dolayı) masaüstü kısmını ikinci el halletmeyi düşünüyorum (eğer bu seçenekte karar kılarsam tabi). gayet güzel sistemler de 1000 TL +/-200 liraya gidiyor ikinci el piyasasında.

Ha bir de edit: ssd falan kasmazsam (onun için de ek bütçe açarım o ayrı) hard diskim yeter. kasa değişmeyecek, dvd sürücüsü var. yani masa üstü dediğim sadece anakart+işlemci+ekran kartı+ram+psu.

@Forex, Myshkin

Evet küçük ekran olayı beni de korkutuyor ama işte birkaç arkadaş kullanıyor yine çeviri için. "Başta zorlandık ama büyük rahatlık, hem hafif hem de pili uzun gidiyor, alışıyorsun bir süre sonra" diyorlar.
Mesaj tarihi:
calimero said:

@Forex, Myshkin

Evet küçük ekran olayı beni de korkutuyor ama işte birkaç arkadaş kullanıyor yine çeviri için. "Başta zorlandık ama büyük rahatlık, hem hafif hem de pili uzun gidiyor, alışıyorsun bir süre sonra" diyorlar.

Sadece ekran olayı değil, işlemci ve ram faktörü de var. Piyasanın hızlı netbooklarından birini alsan bile normal pcden ona geçtiğinde direk hız farkını göreceksin. office programlarını çokça kullanacaksan eğer ki anlaşılan öyle olacak, yavaşlığı sıkıntı yaratacaktır muhtemelen. İmkanın varsa dene bi istersen başkasının netbookunda. Gerçi bizdeki 5 aylık bir netbook, belki yeni modellerde daha hızlı şeyler vardır, çok da emin konuşmayayım. takip etmiyorum şuanda piyasayı.
Mesaj tarihi:
ben olsam o paraya 12-13"'lik bir laptop alırdım. (hem performanslı hem de taşınılabilir olsun diye)

Sonra da eve monitor almak için para biriktirmeyi beklerdim biraz.
Mesaj tarihi:
ben kendim için araştırıyordum netbook, şu n550 n570 işlemcili netbooklar 550tl den başlıyor. 2 gb ramleri var.

600-650 ye çok güzel netbook alırsın. n450 işlemciler gibi kağnı da değil diyorlar.

benim 560tl bütçem vardı bu ay samsung almaya çalıştım, istediğim eski modeli bulamadım falan. şimdi biraz daha koyup n570 işlemcili netbookumu alıp 720p filmimi de izlicem, sörfümü de yapıcam.

neyse, demek istediğim gidip 1gb rami olan kağnı gibi birşey alma
Mesaj tarihi:
@yav

:) işte gece gece yazınca böyle her şey teker teker geliyor insanın aklına. dediğim gibi alacağım masaüstü bazı bilgisayar bileşenleri sadece (tabi en pahalıya patlayanlar). Şu anda şu monitör var bende. (Benim monitör pek büyük olmasa da) büyük monitörlerde sorun yaşar mıyım acaba laptop ile bağlantı yaptığımda

@ren

yani

http://www.akakce.com/netbook/en-ucuz-msi-u160dx-610tr-netbook-fiyati,447134.html

ürünün bimeks fiyatı

http://www.bimeks.com.tr/urun/118561/msi-u160dx.aspx
Mesaj tarihi:
git 1500e http://www.vatanbilgisayar.com/asus-k53sv-sx045r-k53sv-core-i5-2410m-2.3ghz-4gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=54163 şunu al

o farkı ile de sakız alırsın bieşy alırsın
Mesaj tarihi:
ahah mortis, dün laptop için tavsiye isterken bugün bu havalar nedir :P

ya gördüm onları zaten. ama işte sorun o fiyatlara iyi notebook olmaması değil. notebook oyun performansı sucks diye düşündüğümden. o fiyata bundan çok daha iyi oyun oynatacak bir kasa (ki daha önce de defalarca belirttiğim gibi sadece anakart+ekran kartı+ram+işlemci+psu olacak) alabilirim diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Netbook + Masaustu her sekilde cok daha iyi olur diyecektim ama 1500 TL yetmez galiba ona.

Ha bana kalsa ben gene netbook+masaustu yapardim. Tasinabilir bilgisayarin gercekten tasinabilir olmasi onemli.
Mesaj tarihi:
370 TL'ye Teknosa indiriminden (wut?) aldım netbook'umu.

Packard Bell Dot_SE/P-455TK

CPU: N455 1.6 ghz
Ram: 1 gb DDR3
Ekran kartı: Intel media accelerator 3150
HDD: 250 gb

idare ediyor gibi sanki.

artık masaüstünde yardımlarınıza başvururum.

tekrardan teşekkürler...
  • Yeni Oluştur...