Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wargame: European Escalation


Norak

Öne çıkan mesajlar

  • 6 ay sonra ...
Oyunu biraz oynadim ve Ruse'u ve World in Conclict'i sevmememe ragmen bu oyun simdilik oldukca hosuma gitti.

Ruse'dan cok farkli. Bir kere ruselar yok.

Birimlerin ozellikleri Ruse'a gore daha fazla. Mesela tanklarin her tarafi icin farkli zirh degerleri var, accuracy, stabilizer, fuel vs. var.

Supply cok onemli, cunku birimlerin mermileri ve yakitlari kisitli. Mesela bir infantry squadda 4-8 tane roketatar mermisi oluyor. Bu nedenle supply depolari ve supply tasiyan araclar cok onemli. Ustelik bunlarin da kapasiteleri sonsuz degil.

Birim sayisi cok fazla. Nato ve Varsova Pakti olmak uzere iki taraf var. Bunlarin altindaki ulkelerin birimleri ortaklasa kullaniliyor. Fakat multiplayer oynarken oyunda en fazla 25 birim ve bunlarin alt variasyonlari kullanilabiliyor. Bu nedenle oyuna girmeden bir deck yaratip icine istedigimiz birimleri koyuyoruz. Ama en basta butun birimler acik degil, oyun oynayip kazandigimiz puanlarla acmak gerekiyor.

Multiplayer oynarken baslangicta belli bir miktar puanimiz oluyor ve oyuna baslamadan once bu puanla birim satin aliyoruz. Oyun esnasinda da bolge ele gecirdikce puan geliyor ama "birim bas-yolla" tarzinda oynanabilecek kadar cok puan gelmiyor. Tabii bunu standar puanlar icin soyluyorum; her rts'de oldugu gibi puanlari en yuksege cekip oyun acan tipler olacaktir.

Her birimi satin alirken bes farkli tecrube seviyesinden birini seciyoruz. Tabii birimler savasirken de tecrube kazaniyorlar.

Bina kurma yok. Sadece oyunun en basinda supply depolari satin alip yerlestirebiliyoruz.

Grafiklerde cok yakina alinca bazi eksiklikler goze carpiyor. Ornegin piyadeler binalara hayalet gibi giriyorlar, piyade ve bina arasinda hicbir etkilesim olmuyor. Ama bu cok da rahatsiz edici bir sey degil, cunku oyunda mikro pek olmadigi icin genellikle bu tur ayrintilari goremeyecegimiz kadar uzaktan bakiyoruz.

Campaign'de gercek anlamda bir hikaye yok. Gorev aralarinda bir nevi haber bulteni veya briefing gibi savasin nasil gelistigini goruyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...