freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 android ile uğraşmış birisi bana,eclipse e android eklentisini kurarken SDK Manager ne kadar dosya indirip kuruyor tahmini olarak söyleyebilirmi.vınn dan bağlanabiliyorum internete.az bişey kurucaksa kurucam,fazla bişeyse sonra uğraşıcam
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 valla bi 5 dakika kadar aliyoduk yuklemesi, eger hazirda eclipse kurulu ise, direk google dan cekiyo sanirim.. 512k baglanti ile hesap et iste :D
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 abi saçmaladı herhalde bende,şu an kotamın 1 gb ını yedi,ve son 50 mb :D birazdan post bile atamıcam.ve daha anca %30 unu falan indirebildi.bağlantım şu an 3-4 mbit civarlarında.hade ben bi daha nete giremicem bugün :D iyi geceler şimdiden android fuuuuuuuuu
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 şimdi iptalledim daha fazla kotamdan yemesin diye,elimde olan(daha doğrusu arta kalan,gerisini yükledim) packages lar bunlar.bunlardan hangilerini kurmam gerekiyor söylermisiniz.en acil olanlarını kurup diğerlerini sonraya bırakıcam 1-2-3-4 tarzı söylerseniz daha rahat olacak benim için
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 2.2 yi kur yeter bence, bende cok kurcalamadim ama repositoryler gerekli sanirim, ordada tum versiyonlari kurmana gerek yok
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 1.6 ve 2.2 yi kur sampleları kur ve google olanı kur tahminen bi 500 mb falan iner.
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 aman üşenmedim gittim bi 4gb daha aldım,ne varsa kursun allahın cezası :D dün kotamı bitirdi mal yere,2.2 den sonrakileride kurdum.şu an hala indiriyo,teşekkürler yardımlarınız için,SenariouS unda dediği gibi 500mb civarı hatta geçiyor şu haliyle,yeni sürümleri ile birlikte 1 gb falan ediyor sanırım
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 genelde geliştirmeleri biz 2.2 ve 1.6 da yapıyoruz. 2.2 hala en fazla kullanılan versiyon. Yok eğer tabletlere de girişeceksen 3.0 ve sonrasını çek derim. Ayrıca lokasyon tabanlı (kısacası google maps api kullancaksan) google apileride çek derim. hepsini çekmek gereksiz çünkü maksimum 2-3 tane emulatör kullanıyorsun oda çözünürlüklerde test için.
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 selamlar bugün bakayım biraz dedim ama araştırmadan bodos başladığım için biraz ilginç oldu,şimdi ben android 3.2 den 1.5 e kadar bütün versiyonlarını indirip kurdum zaten.en son yazılanları okumayıp bodos giriştim olaya, ilk başlarda 3.2 ile bişeyler yapayım diyordum ki,burayı okumak geldi aklıma,şimdi bu işlerde herhalde en düşük versiyona göre tasarlamak daha mantıklı gibi,sonuçta alt versiyon için yapılan herşey üst versiyondada çalışıyor(temennim o yönde)o yüzden dediğiniz gibi 1.6 yada 2.2 ile başlarım olaya. geriye tek bir sorunum kalıyor,laptopum biraz fi tarihinden kalma,en basit uygulama olan,ekrana bişey yazma olayını yaptım sadece,ve yaklaşık 8 dk falan bekledim compile olsun diye,ardından çıkan ekran benim laptop ekranımdan baya bi büyük çıktı,etraftaki simgeler falan ekranın dışında,bu açılan ekranın büyüklüğünü ayarlama gibi bir şansım varmı,mesela en küçük boyda çıksın gibi?
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 yokmu beyler yardım edebilcek birisi
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ilk soruna cevap Eğer telefon geliştirmesi yapacaksan 2.2 veya 1.6'da çalış. Ama tablet geliştirmesi yapacaksan go go go 3.0... (3.0 telefonlar için yok tabletlere özel) Şimdi ekran çözünürlüğünü emulator yaratırken yaratıyorsun. Ama standart tablet ekranı boyutu 1280*800 ( veya 768 yamuluyor olabilirim). yani ekrana sığmaması doğal. Telefonlarda ise standar olan 480*800 (Galaxy S, Galaxy S2, Nexus one ve Nexus S) veya 320*480 (Turkcell T20 ve samsungun pek çok orta ücretli modeli). Onlarında açıklaması var. Şimdi bunları emulator yaratırken takıları ile (http://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html How to Test Your Application on Multiple Screens kısmındaki isimler Mesela 480*800 istiyorsan WVGA olacak ekranın). Bu takılara göre yaratırsan ekran boyutunu çözersin (dip not emulatorde ctrl+f11 ile ekranı yatay dikey yapabilirsin.) Son cevap koca ekranlı bir masaüstü al derim :) eğer tablet geliştirmesi yapacaksan. Ama bence telefondan başla ortamı öğren. SOnrası kolay zati.
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 hatta nerden ekran değiştireceğinin resmi var olan bi emulatorude editleyebilirsin
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 SenariouS said: ilk soruna cevap ... çok teşekkür ettim,hemen deniyorum.zaten tablet olayına girmeyi düşünmüyorum şu an,telefon olayı yeterde artar bana şu aralar.
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ddlasdölasd :D mal gibi gidip AVD de 3.2 versiyonunu seçince,compile ettiğim herşeyi tablete göre yapıyormuş,sağolsun ondan kocaman geliyomuş ekrana,ama orayı editleyip versiyonu düşürünce sorunum kalmadı,teşekkürler SenariouS :D
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 bende okumaya basladim bakalim android kitabi, sitemizinn android versiyonunu yapmak istiyorum :D
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ya şimdi herşey güzel hoşta şöyle saçma sapan bi sorunum var, ekranından başka bişey göremiyorum ben,ilk başlarda projeyi açtığımda düz bir android... yazısı geliyor ardından bu ekrana geçiyor ve bunun haricinde başka hiçbişey olmuyor.sanki açmaya ıkınıyo gibi ama tam açıcak vaziyetteyken kendi kendine res atıyomuş gibi davranıyo.sorun ne olabilir
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 ya o yazıda emulator kendini açmaya çalışıyor. Emulatorun açılması baya sürer (eğer snapshottan çalışmıyorsa ona gelecek :) ). Ama zaten bir kere açıyorsun sonra hep açık kalıyor. O ekranda beklemesi normal kısaca ama 5-6 dk sonra hala açılmıyorsa sorun var. Yeni bi tane emulator yarat onu silip bi de onu dene. Olmadı çözünürlüğü düşük bir tane dene vb.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 minimum requirement ile olusturgun emilator birbirine uyuyuomu?
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 bu isten para kazanani görmedim daha.
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 kendi şirketin olmadıkça zor zaten.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 nie kazanmayasin abi guzel bi app yaparsan, adamin teki gazeteler diye app yapmis, dandik rss leri cekip koyuyo telefona binlerce kullanicisi var. bende ogrenmeye basladim android bakalimda para kazanmak icin degil simdilik tecrube edinmek icin, bu topikte cok isim olacak coook :D
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 SenariouS gel bize bir güzellik yap,şu android i öğrenmeye uğraşan şu kardeşlerine özel ders ver dürümüne :D bizde uğraşmamış oluruz :D
Forex Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Ya aslında bu mobil, flash gibi vıdı vıdılardan para kazanmanın tonla yolu vardır heralde. En basitinden tutoriallere yabancı siteler kalitesine göre 150 dolar falan veriyor, quick tiplere 50 dolar veriyorlar. Ya da gidersin bu themestore, pluginstore tarzı yerlerde koyarsın malını deli gibi satılır. Flash web sitesi yapmış adam marketplacede 30 dolara satılıyor ve 10000 satış falan yapmış. Başta 50-50 ya da 40-60 olarak başlıyor ve belli bir satış sonunda 70-30 gibi bir paylaşım yapıyorsunuz satışlar sonucu sitelerle aranızda
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2011 freemaniacss said: SenariouS gel bize bir güzellik yap,şu android i öğrenmeye uğraşan şu kardeşlerine özel ders ver dürümüne :D bizde uğraşmamış oluruz :D abi var zaten yetiştirdiğim elemanlar asdfasdf. bi sorun olursa patiden ulaş bana yardım ederim.
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 bendede şöyle bi sorun var,tek başıma öğrenebildiğim olaylar sınırlı oluyor.en güzeli birisinin bana bunu böyle yapıyoz şunu şöyle yapıyoz demesi.bundan kastım,hadi hello world yazdıralım değil.mesela şu tarz bir programı şöyle yapıyoruz diyerek anlattığında daha net anlıyorum olayları.hayal gücümmü dar ne
Öne çıkan mesajlar