Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPGA hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar

Arkadaşlar ELektronik Müh mezunuyum ve yazılım alanına kaymak istiyorum ancak tabi ki kendi dalımla ilgili olan Embedded , FPGA , DSP vs düsünüyorum. Şu sıralar sanırım FPGA'in önü epey bi açık , teknoloji olarakta zaten önü açık olmaya müsait.

Sorum şudur ki bu konularda tecrübeli ve piyasayı bilen arkadaşlar hangi tarafa yönelmemi tavsiye eder öncelikle? Birde FPGA dediğimiz şey sanırım Verilog veya Vhdl dilleri ile programlanıyor ( EU sanırım Vhdl kullanıormuş daha çok). Bu diller hakkında ne yazık ki pek bir bilgim yok, dil olarak ise ne yazık ki okulda verdikleri C ile duruyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Edit : Başlıkta bir tek FPGA hakkında yazmışım , saçma olmuş. Mazur görün :)
Mesaj tarihi:
HDL'leri okulda görmediysen tek başına 3-5 tuto ile öğrenmek zor gelebilir.

Ama embedded iyidir güzeldir önü baya açıktır piyasası da geniştir. Özellikle savunma sektörüne kapağı atarsan kralsın, kolay kolay sırtın yere gelmez. :) Hem dile yabancılık çekmezsin C görmüşsün zaten, kendini geliştirmek için bir sürü kaynak da var.

Tabi ne ile uğraşmaktan hoşlanıyorsan onunla devam et, zevk almadığın bir şeyde başarılı olamazsın sonuçta.
Mesaj tarihi:
Cevap icin saol throine.

Savunma Sanayi şirketlerinde başlamak istiyorum açıkçası ama tabi özel şirketlerde de imkanlara göre çalışmaya sıcak bakıyorum.

Bir de Elektronik Müh. için programlama bazında başka önerileri olan varmıdır acaba? Yoksa go go DSP FPGA mi dersin(iz)?
Mesaj tarihi:
abi su an benimde savunma silah sanayiine kapak atma sansim var gibi ama acayip korkuyorum ben orda bi hata yaparsam veya yetemezsem diye
4yillik mezun adam icin erken gibi geliyor bana savunma yazilimlari
Mesaj tarihi:
stajımı Aselsan'da yaptım da bölümden bölüme kullanılan şey deisior ama yine işletim sistemleri üzerinden C ve C++ ile ugrasıorlar genelde.

Elektronik Donanım tasarımcıları daha ziyade FPGA vs ile ugrasıor buarada. Hani Savunma San. firmalarından Vakıfa baglı olanlardan örnek vermek gerekirse.
Mesaj tarihi:
abi bende iyi degilim embedded'te ama ilerlemek istedigim alan o yonde. ilerleyebilcekmiyim o da supheli de.
yani en zorlandigim konuydu benim, bi signal processing bide embedded.

okulda fln da ogretmiyorlar ki meredi...
Mesaj tarihi:
yok yahu,ben aşırı C bilen bi insan değilimde,temel diyebileceğimiz derecede biliyorum, embedded olaylarına girişmeden önce,ne kadar konusunu iyi bilmek gerekiyor,ben sevmiyorum çünkü daha dili bilmeden zırt diye olaylara girişip olur bu olur bu demeyi de
  • Yeni Oluştur...