Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Voleybolcuya şort dayağı

Tokasra

Öne çıkan mesajlar

Defensive said:

Biz burda seninle bittik arkadaşım.

Sizin kaçırdığınız nokta şu; insanoğlu nefsine hakim değil. Eger güzel bir şekilde terbiye edilmezse her şeyi ama her şeyi istismar eder kendi nefsine uygun kullanır. İşini, arkadaşlarını, ailesini yada inandığı dini.

İslamiyette iyiye güzele binlerce örnek var. En ama en basit cuma namazlarında her zaman okunan bir ayet vardır bakın. Bu çok basit ama yazıyorum.

E islamiyet varken de kullanıyor. hem de din kılıfı altında bir çok şeyi istirmas edip kendi nefsine uygun kullanıyor. bir çok müslüman ülkede kadınların yaşayış biçimi erkeklerin nefsine göre şekilleniyor. İslamiyet erkeklere nefslerine hakim olmasına öğretemiyor olmasa gerek ki kadınları bu kadar kapamak zorunda kalıyorlar. Bu durumda islamiyetin insanlığa pek bir katkısı kalmıyor? zaten şu cümlelerinle insanları baya cibiliyetsiz, niteliksiz boktan varlıklar yaptın. bu varlıklar bir din kitabının kendilerine direktif vermediği durumda bu kadar düşüyorsa varlıklarının manası ne gibi sorular geliyor akla.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

O zaman TC de kanunlar var ve halkın çok büyük bir çoğunluğu mutlaka kanunlara aykırı davranıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti yok Ardeth :)

al işte yazdıklarımı anlamamışsın. bulduğun örneğe çok sevinmiş ama örneğin doğru değil. öncelikle ben islamın bütün gereklerinden değil en temel gereklerinden bahsettim.

Sen türkiye cumhuriyetinde mesela insan öldüren kişilerle öldürmeyen kişileri oranla bakalım kaç çıkıyor bu oran. demek ki cumhuriyet ve onun getirdiği yasalar bir işe yarıyor. temel gerekler derken bundan bahsediyorum. sana "gereksiz" (tanımlaması zor ama anlaşıldı diye umuyorum) şiddet uygulamama gibi çok temel ve basit kavramla geldim orda bile çuvalladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, Dünyada 7 milyar insan var, 1,5 milyar müslüman dışındaki 5.5 milyar tam bir insanlık örneği ama müslümanlık yetersiz olduğu için insanlar sefil durumda? Bu yaratılışla alakalı bir şey dediğim gibi her inanışta çürükler var ve sen inatla bunları referans alıyorsun. Ve en son gelen ve en manıklı din İslamdır ama sen toplumdaki negatif örnekleri göz önüne alarak; ağaçtaki bir çürük elma için tüm ağacı kötülüyorsun?

O zaman söyle söyleyeyim Türkiye'deki çoğu öğretim görevlisi mesleki anlamda yetersiz ve karakter anlamında da yetersizler. Türk gençliği bomboş ve bu demek oluyor ki Üniversiteler ve öğretim görevlileri gereklerini yerine getirmiyor. Aslında burdan bakarsak Öğretim üyelerine ve Üniversitelere gerek yok çünkü bir işe yaramıyorlar. Sen bana bunu söylüyorsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben diyorum ki müslümanlık insanlığı düzeltmek adına yeterli olmuş bir din değil sen diyorsun ki "evet tabi müslümanlık zaten insanları kötü yaptı". aradaki farkı göremiyor musun?

ben müslümanlık yetersiz diyorum insanları iyi yapmaya bir şekilde onu da eğip büküp kendi emellerine alet ediyorlar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

al işte yazdıklarımı anlamamışsın. bulduğun örneğe çok sevinmiş ama örneğin doğru değil. öncelikle ben islamın bütün gereklerinden değil en temel gereklerinden bahsettim.

Sen türkiye cumhuriyetinde mesela insan öldüren kişilerle öldürmeyen kişileri oranla bakalım kaç çıkıyor bu oran. demek ki cumhuriyet ve onun getirdiği yasalar bir işe yarıyor. temel gerekler derken bundan bahsediyorum. sana "gereksiz" (tanımlaması zor ama anlaşıldı diye umuyorum) şiddet uygulamama gibi çok temel ve basit kavramla geldim orda bile çuvalladı.

Niye heyecanlanıyorsun ? Kişisel hakaret acizlik belirtisidir farkındasın değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

O zaman söyle söyleyeyim Türkiye'deki çoğu öğretim görevlisi mesleki anlamda yetersiz ve karakter anlamında da yetersizler. Türk gençliği bomboş ve bu demek oluyor ki Üniversiteler ve öğretim görevlileri gereklerini yerine getirmiyor. Aslında burdan bakarsak Öğretim üyelerine ve Üniversitelere gerek yok çünkü bir işe yaramıyorlar. Sen bana bunu söylüyorsun :)

en genel haliyle eğitim sistemi olarak ele alırsak evet eğitim sistemi türkiyenin oldukça yetersiz. bir kaç lise üniversite dışında çoğu çöp. eğitim sisteminin reforme edilmesi ve çöpten eğitim kurumlarının düzeltilmesi gerektiği (içindeki hocalarla beraber) bir gerçek zaten. hatta ben Türkiyedeki üniversitelerin %90ının falan kapatılması gerektiğine ve insanların "üniversiteye gitme çılgınlığından" kurtulması gerektiğine inanıyorum. üniversiteleri düzeltmekten daha reformsal hareketler lazım mesela insanların çoğunu meslek yüksek okulu gibi yerlere yönlendirmek gibi.

öğretim ve eğitim Türkiye iyi yürütülemese bile diğer bazı ülkelerde bilimsel açıdan olumlu sonuçları olduğu görülen bir sistem. demek ki burda yapılması gereken uygulamanın düzeltilmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ben diyorum ki müslümanlık insanlığı düzeltmek adına yeterli olmuş bir din değil sen diyorsun ki "evet tabi müslümanlık zaten insanları kötü yaptı". aradaki farkı göremiyor musun?

ben müslümanlık yetersiz diyorum insanları iyi yapmaya bir şekilde onu da eğip büküp kendi emellerine alet ediyorlar yani.

İnsanlığa yol göstermek adına İslamiyet'den başka yol yok. Bunu insanların abuse etmesi islamiyetin sorunu değil. Senin güneşe bakıp gözlerini kapaman güneşin ordan gitmesini sağlamaz. O hala ordadır ve yol gösterir.

Sen islamiyeti değil inanç olayını tartışıyorsun benle, çünkü açıkca söyle ona göre devam edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Ardeth said:

Niye heyecanlanıyorsun ? Kişisel hakaret acizlik belirtisidir farkındasın değil mi ?

kişisel hakaret mi? hangi kişisel hakaret. orda çuvalladı kelimesini ben müslümanlığa söyledim. en temel gereksiniminde bile çuvalladı müslümanlık gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Defensive said:

en genel haliyle eğitim sistemi olarak ele alırsak evet eğitim sistemi türkiyenin oldukça yetersiz. bir kaç lise üniversite dışında çoğu çöp. eğitim sisteminin reforme edilmesi ve çöpten eğitim kurumlarının düzeltilmesi gerektiği (içindeki hocalarla beraber) bir gerçek zaten. hatta ben Türkiyedeki üniversitelerin %90ının falan kapatılması gerektiğine ve insanların "üniversiteye gitme çılgınlığından" kurtulması gerektiğine inanıyorum. üniversiteleri düzeltmekten daha reformsal hareketler lazım mesela insanların çoğunu meslek yüksek okulu gibi yerlere yönlendirmek gibi.

öğretim ve eğitim Türkiye iyi yürütülemese bile diğer bazı ülkelerde bilimsel açıdan olumlu sonuçları olduğu görülen bir sistem. demek ki burda yapılması gereken uygulamanın düzeltilmesi.

Aynısını din açısından ele alırsak yapılması gereken İslamiyetin daha iyi anlatılması ve anlanması çünkü inanılmaz iyi örneklerde var. Sen dediğin zaman tamam ama ben dediğim zaman olmaz. Enteresan
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

İnsanlığa yol göstermek adına İslamiyet'den başka yol yok. Bunu insanların abuse etmesi islamiyetin sorunu değil. Senin güneşe bakıp gözlerini kapaman güneşin ordan gitmesini sağlamaz. O hala ordadır ve yol gösterir.

Sen islamiyeti değil inanç olayını tartışıyorsun benle, çünkü açıkca söyle ona göre devam edelim.

gösteremiyor ama işte? beceremiyor yahu. müslümanız diyen bir çok ülke hala hayat tarzı üzerinden insanlara şiddet uygulana insanlarla dolu. geçmişte olmuş mu o kadar tarih bilgim yok, gelecekte olur mu o kadar da öngörüm yok ama içinde yaşadığımız yüzyılda nerdeyse hiç bir katkısı yok. yani "güneşin ordan gitmesini sağlamaz" gibi şairene sözler bu gerçeği değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Aynısını din açısından ele alırsak yapılması gereken İslamiyetin daha iyi anlatılması ve anlanması çünkü inanılmaz iyi örneklerde var. Sen dediğin zaman tamam ama ben dediğim zaman olmaz. Enteresan

yoo olur dini reforme etme konusuna karşı değilim. dinin ortadan kaldırılması gibi bir amacım da yok. sadece var olduğu haliyle bir çok dinin insanları daha iyi bireyler yapmak konusunda yetersiz olduğu kanısındayım (belki budizm dışında sdf). Ama bu iş "daha iyi anlatmak" gibi basit bir şekilde çözülemez. Yani eğitimdeki sorunu çözmek için "akademisyenleri daha çok çalışmak için ikna edelim" demeye benziyor. yok öyle bişey eğitim sistemini kökünden ele alıp gerekirse en kökünde reform yapmak gerekir. aynısı müslümanlık için de geçerli. daha iyi anlatmakla olacağına inanmıyorum, öncelikle uygulanışında kökten değişiklikler yapılması gerekebilir. mesela dinde hiyerarşi kesinlikle ortadan kaldırılması bence (dini lider, dini öncü vs kavramı gibi şeyler). öte yandan yoruma açık pek çok muallak yerler üzerinde de bir anlaşmaya varılmalı ve bu anlaşmalarda müslümanlığı belirleyen temel özellikler baz alınmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Müslümanlık gösteremiyor değil, insanların işine gelmiyor ki bunu ben en başında insan fıtratı terbiye edilmezse her şeyi abuse eder demiştim. Ama 2 sayfa sonra vardık buraya.

Tamam müslümanlık istiyorsan gösterebiliyor olsun ama insanları daha iyi birer insan yapma konusunda yetersiz kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Müslümanlık kusursuz bir yol ve insanlar müslümanlığa yetersizliğinden değil işlerine gelmediği için uymuyorlar. Bir kere bu konuda anlaşalım.

Sana samimi bir şey sorucam. Gerçekten eleştirdiğin islamiyetin 1 ilmihalini, 1 kere kuran mealini, 1 kere tefsirini ve en büyük alimlerin yazdıklarını okudun mu ? Sakın cevap verme. Ama bunları gerçekten yapmadan şu an benle konuşuyorsan etik olarak anlamadan eleştiriyorsun.

Bir diğeri dinde hiyerarşi yok. Üstün olan ancak Allah'dan daha çok sakınandır ki buda veda hutbesinde ve kuranda geçiyor. Arap adetleriyle islamiyeti karıştırmayalım.

Ardeth said:

Defensive said:

Müslümanlık gösteremiyor değil, insanların işine gelmiyor ki bunu ben en başında insan fıtratı terbiye edilmezse her şeyi abuse eder demiştim. Ama 2 sayfa sonra vardık buraya.

Tamam müslümanlık istiyorsan gösterebiliyor olsun ama insanları daha iyi birer insan yapma konusunda yetersiz kalıyor.

Bak burda bambaşka birşey devreye girdi. İslamiyet yolu gösterir sen ona girersin yada girmesin. Buda işte dünyanın bir imtihan olduğu ve sonunda ceza veyahut ödül alacağın gerçeğini getirir. Herşey tıkır tıkır abi.

Akıl devreye girdi burda, ben gösteririm sen yapmassan bu benım yetersizliğim değil senin seçimindir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sıkılmadınız mı hep aynı muhabbetlerden ya.

İslam iyilik güzellik dinidir, bana tek bir kötü şey gösterin derler koyarsın buraya kurandan yazıları yok ama onlar sayılmaz şöyleydi de böyleydi.

E ardından binlerce insan o yazılanlara görek katliam yapmış dersin yok onlar yanlış anlamıştı kuranı.

Her şeyi bildiğini ve her şeye gücü yettiğini iddaa eden varlık öyle emirler indirmiş ki indirdiği halkın bile bi bokuna yaramamış. yıl 2011 hala kuranı savunuyorsunuz.

ama doğru bir tek siz doğru anladınız aşalskdşlsdkfşla
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ahlak felsefesi ödevi için kurandan bir kısım yerler okumuştum aslen. Ama hepsini okumamış söylediklerimin doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dünyada müslüman olduğunu iddia eden bir çok ülkenin ahlak anlayışı müslümanlığa ters düşüyor dediğim zaman "hayır düşmüyor" diyemiyorsun. demek ki hepsini okumaya gerek yokmuş, "common sense" denen olguya sahip olduğun sürece.

ideal müslümanlıkta hiyerarşi olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Bugün dünyada uygulanan müslümanlıkta var. Türkiyede bile arap adeti madeti, müslüman olan her ülkede var. İmam dediğin kişi yerel olarak bir dini lider olarak kabul ediliyor bir çok insan tarafından. Yine bir çok insan kuran konusun da bu liderlerin sözlerini kendi okuduklarından üstün tutuyor. Müslümanlıkla oldukça bütünleşmiş bir durumda bu hiyerarşik yapı, o yüzden reforma ihtiyacı var.

Sen bana diyorsun ki "müslümanlık mükemmel ama insanlık bunu doğru uygulayamıyorsa bu onların akılsızlığı". E müslüman olduğunu söyleyen insanların çoğu bunu uygulayamıyorsa sen herkese akılsız diyorsun bu durumda. Demek ki müslümanlık insanlığa uygun değil, akılsızlara uygun bişey lazım. Neyini tartışıyoruz daha. Müslümanlığın insanlığa uygun olması için insanların bunu uygulayıp ondan faydalanabilmesi lazım.

Defensive said:

Müslümanlık kusursuz bir yol ve insanlar müslümanlığa yetersizliğinden değil işlerine gelmediği için uymuyorlar. Bir kere bu konuda anlaşalım.

Sana samimi bir şey sorucam. Gerçekten eleştirdiğin islamiyetin 1 ilmihalini, 1 kere kuran mealini, 1 kere tefsirini ve en büyük alimlerin yazdıklarını okudun mu ? Sakın cevap verme. Ama bunları gerçekten yapmadan şu an benle konuşuyorsan etik olarak anlamadan eleştiriyorsun.

Bir diğeri dinde hiyerarşi yok. Üstün olan ancak Allah'dan daha çok sakınandır ki buda veda hutbesinde ve kuranda geçiyor. Arap adetleriyle islamiyeti karıştırmayalım.

Ardeth said:

Defensive said:

Bak burda bambaşka birşey devreye girdi. İslamiyet yolu gösterir sen ona girersin yada girmesin. Buda işte dünyanın bir imtihan olduğu ve sonunda ceza veyahut ödül alacağın gerçeğini getirir. Herşey tıkır tıkır abi.

Akıl devreye girdi burda, ben gösteririm sen yapmassan bu benım yetersizliğim değil senin seçimindir.

Akıl devreye girdiğinden müslümanlığa gerek var mı bir de onu tartışmak lazım ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

cihant said:

1,5 milyar inananı olan bir dinin en güzel yaşandığı yer denilen ülkemizde bile inananların yaptıkları,yasa-kanun engellemese yapacakları ortadayken 'islam hoşgörü ve barış dinidir.mutlak doğru kurandır' diyebilmek için gerçek hayatı nasıl yok sayabiliyorsunuz hayret ediyorum.

yok geldiğimiz nokta şu "islam hoşgörü dini ama müslüman olduğunu söyleyenlerin çoğu akılsız o yüzden uygulayamıyor"
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiiii;

Ardeth said:

Bir ahlak felsefesi ödevi için kurandan bir kısım yerler okumuştum aslen. Ama hepsini okumamış söylediklerimin doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dünyada müslüman olduğunu iddia eden bir çok ülkenin ahlak anlayışı müslümanlığa ters düşüyor dediğim zaman "hayır düşmüyor" diyemiyorsun. demek ki hepsini okumaya gerek yokmuş, "common sense" denen olguya sahip olduğun sürece.

Ben geçen bizim çamaşır makinesinin kullanma kılavuzundan 2-3 sayfa okudum, ondan beri teknoloji dergisinde çamaşır makinesi üzerine makaleler yazıyorum, çünkü common sense var ardeth o olduğu zaman sıkıntı yok. Anlatabiliyor muyum ?

Ardeth said:

deal müslümanlıkta hiyerarşi olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Bugün dünyada uygulanan müslümanlıkta var. Türkiyede bile arap adeti madeti, müslüman olan her ülkede var. İmam dediğin kişi yerel olarak bir dini lider olarak kabul ediliyor bir çok insan tarafından. Yine bir çok insan kuran konusun da bu liderlerin sözlerini kendi okuduklarından üstün tutuyor. Müslümanlıkla oldukça bütünleşmiş bir durumda bu hiyerarşik yapı, o yüzden reforma ihtiyacı var.

Hiyerarşi konusunda ütopik konuşmuşsun öyle bir şey kesinlikle yok, cevap verecek bir şeyde yok. Dini kimliğe saygı duymayı kast ettiysen o bambaşka birşey.

Ardeth said:

Sen bana diyorsun ki "müslümanlık mükemmel ama insanlık bunu doğru uygulayamıyorsa bu onların akılsızlığı". E müslüman olduğunu söyleyen insanların çoğu bunu uygulayamıyorsa sen herkese akılsız diyorsun bu durumda. Demek ki müslümanlık insanlığa uygun değil, akılsızlara uygun bişey lazım. Neyini tartışıyoruz daha. Müslümanlığın insanlığa uygun olması için insanların bunu uygulayıp ondan faydalanabilmesi lazım.

Ben sana meyve soymak için bir bıçak verirsem sen gidip bunla adam bıçaklarsan, bu sana göre bıçağı verenin suçu oluyor. Nasıl?

İnsanların nefsi vardır, kötüyü emreder. Dünyadaki savaşlar, sefalet ve rezilliklere bakarsan zaten kimse aksini iddia edemez. İslamiyette iyiliği ve güzelliği emreder. Sen bunlara uyarsın yada uymazsın. Anlatamadığım nokta insanlar nefislerinin kölesi olmuş islamiyet iyiliği emrediyor ve insanların bir kısmı buna uymuyor. Burda müslümanlığın noksanlığı nedir ?

Bana islamiyet bir anlayış olarak eksik, yanlış dersen ispatla bilelim. Yok islamiyet iyi ama insanlar uymuyo diyorsan yukarıdaki örneğime geliyorsun. Bana bunu benim cümlelerimden açıklar mısın ? Ben anlayamıyorum çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...