nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 tabiki bildigimiz klasik termodinamik yasalarına ters düşüyor ama bazı özel şartlarda olabileceğine dair iddaalar varmış,adamın biriyle tartışmaya girdik,ben de paylasayım dedim olabilir mi diye adamın iddaası Hot water, when cooled, becomes super-cooled and the cold water does not. When the cold water starts to freeze, ice crystals form and float to the top creating a layer of ice. This layer of ice also acts like a shield - it insulates the water and also stops evaporation from happening. When the hot water becomes super-cooled and reaches a temperature that allows it to freeze, it will freeze uniformly. Which means that all the water will freeze at the same time, as apposed to the non super-cooled water. Think of icy lakes and rivers in the winter time - the entire lake/river isn't frozen, just a thick layer at the top is. Here's a quote from the article: there is no well-agreed explanation for how this phenomenon occurs. Different mechanisms have been proposed, but the experimental evidence is inconclusive. If you read the article, you'll see a few possibilities. Another explanation that I've seen, which is not in the article, is that the water/ice can crystalize faster because of the characteristics of hot water. Those characteristics might be that hot water has more currents inside of it or that the molecules are more excited. Come to think of it, I don't know why that helps the crystals form faster. benim yazdıklarım i understood what u tried to explain,however,there are some field that i couldn't get clearly in this explanation here is the thing you should define what did u mean by hot and cold water,what degree does it have ?as all we know that in normal conditions water starts to freeze at 0 Cantrigrate Degree,is it cold water that u meant ? in addition,what did u mean by hot water ? 5 C ? 10 C or 20 C also i m sure that the shape/geometry that you reserve your waters volume is substantial about that subject there might be a possiblity that determine the freezing,i have heard that if you would try to freeze amount volume of water immediately,such as putting it in -50 C freezer,maybe atoms can not find to time replace in normal formation and can not create a shield to resist heat transfer link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 aklıma bu geldi :d http://www.youtube.com/watch?v=dIZmU-QESFg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Vay ingilizce falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 deney nerede? tamam bi gözlem var da, suların hangi sıcaklıkta donduğu, su miktarlarına ne olduğu, suyun nasıl donduğu, suda çözülen gazlara ne olduğu, en basitinden bi sıcaklık/zaman grafiği bile olmadan saatlerce tartışıp durursunuz bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 2 kapalı kabın içine suları koyup tekini ısıtıp öbürünü ısıtmadan soğutucuya koyunca sıcak olan daha önce donuyorsa ve sıcak olan daha erken soğuyorsa bırakırım ben makinayı fds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 boşuna mı termodinamik okuduk lan biz.. http://www.youtube.com/watch?v=3skbwax5-f8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Brainiac diye saçma bi programda vardı 2 buzluğun birini oda sıcaklığında su ile diğerini az önce kaynattığınız suyla doldurup buzdlabına atın önce kaynayan donacak diye.. Hadi ordan be demiştim ama denemedim işte üşengeçlik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 adamın iddaası ve mantıgı dogru gozukuyo senin sordugun soru da mantıklı.. bu fenomen kac derece farklılıkta ortaya cıkar merak ettim.. ozellikle kaynayan su ve oda sıcaklıgındaki su arasında bu farkın gorunecegine eminim ama bi sınırı var mı sıcaklık farkının bu fenomeni yaratabilecegi.. merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 abi buzluk bozulur lan. hadi buzluk bozulmadı, buzluktakiler bozulur sddfgasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 bi de "böyle bişey oluyosa bile muhtemelen sudaki çözünmüş gaz vs. minimuma iniyo ve kaynamamış suya göre daha uniform bi hal alıyodur kompozisyonu, o yüzden daha hızlı olabilir belki." dicektim. ilk postu okuyunca gördüm ki zaten benzer bişey söylenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 su zaten başlı başına istisna değil mi niye boşuna tartıştın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 eğer, eşit miktarda ısı çekiliyorsa iki ayrı ortamdan; yani ısı transferleri miktarları farklıysa, cevap hayır. donmaz. fiziksel olarak mümkün değil. aksi takdirde mümkün olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 eksik bilgi var. muhtemelen burda bahsedilen proses mesela 1- bi 10 derecedeki suyun çok kısa bir sürede sıfır dereceye düşürülmesi ve sonra dondurulması ile 2- bi sallıyorum 90 derecedeki suyun yine aynı miktarda çok kısa sürede sıfır dereceye düşürülmesi ve sonra dondurulması Yani arada sadece sıcaklık farkı yok o sıcaklıkta sulardan çekilen ısı miktarında fark var ki ikisi de çok kısa sürede sıfır dereceye düşsün. bu durumda sıfıra dereceye gelen su moleküllerinin konfigürasyonları birbirinden farklı olursa ısı sığaları da farklı olabilir ve donma özellikleri değişebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 çok da şaşırtıcı değil en azından deneysel bilgi olarak şaşırtıcı değil çünkü benzeri metodları protein ve hücre kristalize etmekte kullanıyorlar. suyu yavaş bir şekilde dondurduğun zaman kristalize olup hücreye, moleküllere zarar verebiliyor. önce ısıtıp birden hızlı dondurunca kristal yapısı daha farklı oluyor ve daha az zarar veriyor. yani arkadaşın dediğin şey doğru olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar