yav Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Derdi sadece fotoğraf olan herkese 5D'yi tavsiye ederim. Olaya biraz daha yatırım gözüyle bakıp kaçınanlar olabilir ama ben şansımı deneyeyim. Makine çıktıktan 6 sene sonra 1600-1900 TL arasında satılıyor. Biraz gayretle temiz denk getirmek mümkün. 1-2 sene sonra bu fiyat çok fazla aşağıya inmeyecek. APSC makineler için her sene 2-3 model çıkıyor. 550D'nin bugün çıktığı vakte göre kaybettiği değer yüzde açısından 5D'ninkinden çok daha fazladır mesela. Full frame makineler öyle hep çıkmıyor çünkü. 2005½'da çıkmış 5D, 2008'de 5D mk2 çıkmış ki 3 sene geçmiş hala hepimizin dudağını uçuklatıyor (5D de uçuklatıyor gerçi=) mark3 de 2012'de çıkacak. İşte ekranı kötüdür, hd video çekmez, liveview'i yoktur, başka diğer janjanlı menü özellikleri yoktur. Ama en iyi fotoğrafı 5D çeker gene de başlıkta adı geçen makineler arasında. Artık siz karar verin neye ihtiyacınız var ise... http://www.kenrockwell.com/canon/5d.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2011 makineye bayilirim sonra lense para topalrim diosan olabilidigince iyi bisey al eser. yoksa lens fiyatlarian bak, zira iyi lensler cok pahali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2011 bu gidişle hiç bir şey alamayacağım. bugün ikea alışverişi yeterince sarstı beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 d7000 de karar kıldım bende kısmetse kısa zaman içerisinde alıcam ama lensle ilgili kafama takılan bi durum var 18-105 vr lens kötü onun yerine body alıp tamron 17-50 edin dediler 2 lensi de hiç görmedim çevremde kullanan da yok, ne yapsam ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 BiTcH_oFBaT said: bu gidişle hiç bir şey alamayacağım. bugün ikea alışverişi yeterince sarstı beni üzülerek: dreagloth said: Evlenecek adamın yapacağı iş değil bunlar....said the wise man. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 7thBreath said: d7000 de karar kıldım bende kısmetse kısa zaman içerisinde alıcam ama lensle ilgili kafama takılan bi durum var 18-105 vr lens kötü onun yerine body alıp tamron 17-50 edin dediler 2 lensi de hiç görmedim çevremde kullanan da yok, ne yapsam ? DSLR kullanmadı isen ki öyle gözüküyor 18-105 VR lens seni minimum 6 ay ila 1 yıl arası rahatlıkla idare eder. O süreçte para biriktirip iyi bir lens alırsın. Ne tip lens ihtiyacın olacak hem o süreçte karar verirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 dslr olayına o kadar yabancı değilim de, tamron ile kit lens arasında az bi fark olacak, yüksek mmler gerekmiyor ve düşük diyafram istiyorum açıkcası. Hem okul için video çekimleri de yapmam gerekicek o yüzden tamron'un f2.8 olması cezbetti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Öyle ise kesinlikle kamerayı lenssiz alıp para varsa sıfır yoksa 2. el tamron al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 öle yapıcam o zaman. bir de d7000 ve tamronla çekilmiş şunu buldum bu kalite ile bu ikili beni baya idare eder. 1080p yapıp izleyin tabii. http://www.youtube.com/watch?v=agZhkdoRvss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 18-105VR nasıl bir lens kullanmadım bilmiyorum ama şöyle diyeyim; Ben D200'ü aldığımda yanında 18-55 kit lens almıştım, sonradan onu satıp Tamron 17-50 aldım, öyle dediğin gibi az bir fark değil, dağlar kadar fark var. Eski model motorsuz Tamron 17-50'lerden 400-500TL aralığında bulabilirsin, tavsiye ederim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 yok o farkı fiyat bakımından sölemiştim de eksik yazmışım, yarın gidip bakıcam hatta alıcam, yorumlar için sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Kaspar said: BiTcH_oFBaT said: bu gidişle hiç bir şey alamayacağım. bugün ikea alışverişi yeterince sarstı beni üzülerek: dreagloth said: Evlenecek adamın yapacağı iş değil bunlar....said the wise man. bazı şeyler umduğun gibi gitmiyor işte. işin içinde para olunca her şey değişiyor :( hala alabilirim de iyice eylülün ilk haftasına sarktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 D7000 aldim ama ispanyadan. direk elcorte ye girdim aldim. 1300 euro idi tax free den parami alinca mutlu oldum :) en azindan orada adam gibi fotolar cektim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 D7000 cok iyi bir kamera hayirli olsun simdiden. Bende de 18-105VR var ama kamera ile geldiginden ilk sene kullanip sonra kutusuna koydum halen daha kutuda duruyor. Satmayi dusunuyorum da bi turlu karar veremedim :) Ileride FX'e gecince zaten hic isime yaramayacak. Suan iki lens var listemde. Birisi Nikkor 24-70 f2.8 digeri de Nikkor Micro 105mm VR f2.8 Alternatiflerini de dusunuyorum hali ile nikonlar pahali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 çektiğimiz fotolara dün ancak bakabildim ama 18mm'de bariz köşelerde karartı var. çok belli yani. yani cidden para verilip adam gibi objektif almam lazım yalnız evet makine baya iyi. hiç kasmadım iso auto da öektim 6400 asa'da bile grenlenme çok değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 18mm de cekerken f 5.6 ustu ki tercihen f8.0 kullan kararti olmamasi lazim. Lens'e filtre takip mi cekiyorsun yoksa filtresiz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Hayırlı olsun makinen güle güle kullan. Köşe kararması olmayabilir o dediğin yalnız. Parasoleydir parasoley :) uv filtre+parasoleyse mesela öyle oluyordur. ya da hevesle hem uv hem polarize filtre takıp bir de parasoley geçirdiysen çıkıyodur köşeler simsiyah =p Yoksa kit lens de olsa bariz köşe kararması olmaz gibi geliyor bana. Nikon'daki kit lensler nispeten kaliteli diye de biliyordum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 İngilizce terimlerini verirsek: Köşelerin kararması Vignetting Parasoley dediğin de Lens Hood 18mm geniş açı olsada dx makinede vignetting olmaz. 2 veya üstü filtre takılı ise ve f değeri çok düşük ise o zaman bir ihtimal oluşur. Ama kit lens ile ve lenste filtre takılı değilken herhangi bir f değerinde vignetting olmamalı. lens hood genelde vignetting e neden olmaz. ona göre dizayn edilmişlerdir. bende 11-16mm tokina var. 11mm de uv üstüne cpl filtre(ki cpl kullanacaksam uv filtreyi çıkarıyorum gerek yok ikisi birden) takılı iken (ya da CPL + ND filtreler) vignetting oluşuyor. 16mm e çekip f 8.0 ya da daha kısık bir diyafram seçersem vignetting sorunu ortadan kalkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 DynamicK said: lens hood genelde vignetting e neden olmaz. ona göre dizayn edilmişlerdir. işte 2 tane kalın kalın filtre üzerine parasoleyi takınca oluyor en köşelerde kapkara parasoley izi, parasoley 2cm falan öne ittirildiği için. Yoksa parasoley vinyet yapar demiyorum ben, tamamen hatalı bir kullanımdan bahsettim. Vizör de %95 mi ne gösterdiğinden çekerken farketmiyor böyle arkadaşlar =) filtre+parasoley'in hemen vinyet yapıvermesini de parasoley'in tam 18mm sınırına göre dizayn edilmesi (ki böylece zoom'daki yüksek fokallerde de işlevli olsun) ile ilgili olabilir. Tek filtre bile yetiyordur belki yani kim bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 İşte dandirik canon dslr alırsanız yav'in dediği oluyor. nikoncular olarak 2 gömlek üstünüz halbuki :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 abi direkt nikon kullanan bir arkadaşın (d7000 hatta) başına geldi yanımda, adam 2 tane kalın kalın filtre'yi takıp parasoleyi de geçirmiş üstüne. vizörden de gözükmüyor, 3 gün öyle çekim yapmış. Sonra bilgisayarda bakınca bir garip kaldı yazık:D benim başıma gelen bişi değil:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 eyvaah nikon vs. canon çatışması çıktı yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 canonun dandik kit lenslerinden parasoley çıkmıyor zaten hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 bi de slim filtre kullansaydı ya akıl var mantık var. o kadar ileri gitmiş parasoleyin etkisi belli yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 d7000'de vizör %100 alıyor yalnız. Ben de aldım tamron 17-50 ile kullanıyorum, hood var 17 mm hiç vigneting olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar