Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rodaj

heroLion

Öne çıkan mesajlar

Değerli patinaj uzman kadrosu;

Yeni bir otomobil aldım Fiat Bravo 1.6 mjet 105 hp. Su sıralar kendisi 1000km yapmış durumda lakin araç kelimenin tam anlamıyla "yakıyor". Etrafta bunun rodaj süresince normal olduğu genel kanısı hakim olsa da rodaj mevzusunun ne kadar süreceği hakkında 2000, 3000 ve 5000km gibi görüşler var.

Konu hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?
Rodaj nedir, neye yarar?
Rodaj sonrası tüketim degerleri değişir mi?

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

ginaly2 said:

aracı aldığımın ertesi günü antalya istanbul arasını ortalama 5.7 ile gitmiştim, kitapçık 4.1 diyor, moralim bozulmuştu.
8000kmde iken adana ankara yaptım, 3.6 ile.
sadece data verdim, kesin bişey diyemiyorum.

sürat

110'u geçmedim. efendiyim. geniş otopark gördüm mü dayanamam elfoyla girerim, 3 ayda bir lastik değiştirir, delikanlı gibi emniyet kemerimi takarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şirketin verdiği 207sw dizel ilk aldığımızdan itibaren hep 6,1 yaktı şehir içi bir azalma olmadı yani rodajdan sonra.

Ama şimdi 1.6 benzinli Sportage aldım, şehir içi 8 yakması gerekirken şuan 12 lerde. Kime sorduysam şimdilik normal düşer o diyor ama tırsıyorum şuan :)

Kullanımda bir yamukluk yok, minimum gaz ve devirsiz kullanıyorum arabayı.
Sosyal ağlarda paylaş

rodaj meselesi 25 yıl eskide kaldı
rodajda yavaş gidecekmişsini rodajda devirli kullanacakmışsıni rodajda kökleyecekmişsin falan filan hepsi hikaye.
varsa araçta bir sorun tüm mekanik parçaların belli bir km sonunda kusurunun çıkabileceği gerçeği var.tüm mekanik parçaların yağlanması, varsa pürüzlerin, yatakların tam anlamıyla oturması 1000 km de de olur, 5bin km de de.o motorun/aracın kalitesiyle ve üretim süreciyle de alakalı.
temiz üretilmiş sorunsuz bir araç 100km de ne yakıyorsa 15bin km de de aynı yakabilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İyi de rodaj sadece motor için değil ki; şanzıman gibi elimizde büyük kayıpların söz konusu olduğu bir aktarma organı var.

Normal açılmış motorda bile kabul edilen bir aşınma söz konusu iken, yeni bir motorda parçalar birbirine alışana kadar normalin üstünde aşınma elbette olacaktır.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...