heroLion Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Değerli patinaj uzman kadrosu; Yeni bir otomobil aldım Fiat Bravo 1.6 mjet 105 hp. Su sıralar kendisi 1000km yapmış durumda lakin araç kelimenin tam anlamıyla "yakıyor". Etrafta bunun rodaj süresince normal olduğu genel kanısı hakim olsa da rodaj mevzusunun ne kadar süreceği hakkında 2000, 3000 ve 5000km gibi görüşler var. Konu hakkında bilgi sahibi olan var mıdır? Rodaj nedir, neye yarar? Rodaj sonrası tüketim degerleri değişir mi? İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 aracı aldığımın ertesi günü antalya istanbul arasını ortalama 5.7 ile gitmiştim, kitapçık 4.1 diyor, moralim bozulmuştu. 8000kmde iken adana ankara yaptım, 3.6 ile. sadece data verdim, kesin bişey diyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heroLion Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Sehir dısı denemedim fakat sehir ici 6.2l/100km yakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 e daha ne yakısn 6.2 normal benim jülyetta 7.5 yakıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Yrni nesil Fiatlarda benim bildigim kadari ile mototru ilk 5000de devirli kullanirsan sonra kitapciktaki yakit tuketim degerlerine ulasabiliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heroLion Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Bilgi ekranı 6.2 diyor fakat benim hesabıma göre 8.1 litre. Acep rodaj sonrası bilgi ekranında yazan degere mı düşecek :) servis çalışanları ilk 1000 km max 3000rpm dediler, şimdi sıkıştırıp motoru kucaklamaktan da çekiniyorum açıkcası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 ginaly2 said: aracı aldığımın ertesi günü antalya istanbul arasını ortalama 5.7 ile gitmiştim, kitapçık 4.1 diyor, moralim bozulmuştu. 8000kmde iken adana ankara yaptım, 3.6 ile. sadece data verdim, kesin bişey diyemiyorum. sürat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Selam, Ben 10bin-15bin km sınırını rodaj sınırı olarak kabul ediyorum. Tüm hareketli parçalar birbirine alışmış oluyor o süreç sonunda. Zaten ilk yağ değişimi hemen bu sürecin ardından gelir, gelmeli ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Rerore said: ginaly2 said: aracı aldığımın ertesi günü antalya istanbul arasını ortalama 5.7 ile gitmiştim, kitapçık 4.1 diyor, moralim bozulmuştu. 8000kmde iken adana ankara yaptım, 3.6 ile. sadece data verdim, kesin bişey diyemiyorum. sürat 110'u geçmedim. efendiyim. geniş otopark gördüm mü dayanamam elfoyla girerim, 3 ayda bir lastik değiştirir, delikanlı gibi emniyet kemerimi takarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Şirketin verdiği 207sw dizel ilk aldığımızdan itibaren hep 6,1 yaktı şehir içi bir azalma olmadı yani rodajdan sonra. Ama şimdi 1.6 benzinli Sportage aldım, şehir içi 8 yakması gerekirken şuan 12 lerde. Kime sorduysam şimdilik normal düşer o diyor ama tırsıyorum şuan :) Kullanımda bir yamukluk yok, minimum gaz ve devirsiz kullanıyorum arabayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 sportage dedigin jip degil mi. 1.6 jip nası 8 yakabilir be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Ykt. Tük. ve Emisyon Sportage 1.6 GSL 2WD M/T Şehir İçi (lt/100 km) 8,2 Şehir Dışı (lt/100 km) 6 Karışık (lt/100 km) 6,8 C02 Emis. (lt/100 km) 158 http://www.kia.com.tr/sportage/sportage-teknik-ozellikler.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 1,4 lt.TSI 160 PS Manuel / Tiptronik DSG Şehir içi 8,7 / 8,0* Şehir dışı 5,4 / 5,4* Genel 6,6 / 6,3* benim şehir içim 11 lt yazar yani orda da, hollandada falan belki gerçek olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 yok abi mersin rakım 5 orda bile olmuyo o kitapta yazanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 rodaj meselesi 25 yıl eskide kaldı rodajda yavaş gidecekmişsini rodajda devirli kullanacakmışsıni rodajda kökleyecekmişsin falan filan hepsi hikaye. varsa araçta bir sorun tüm mekanik parçaların belli bir km sonunda kusurunun çıkabileceği gerçeği var.tüm mekanik parçaların yağlanması, varsa pürüzlerin, yatakların tam anlamıyla oturması 1000 km de de olur, 5bin km de de.o motorun/aracın kalitesiyle ve üretim süreciyle de alakalı. temiz üretilmiş sorunsuz bir araç 100km de ne yakıyorsa 15bin km de de aynı yakabilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 toyota bayiine gitmiştik biz. bayiideki arkadaş toyota araçların motorunu fabrikada açıp öyle satıyor rodaj sıkıntısı yaşamıyorsunuz direkman fabrika verilerinde tüketimle başlıyorsunuz demişti bilmiyorum ne derece doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 rodajlık bi olayı kalmadı araçların da. nedenini bilmediğim şekilde 5k dan sonra yakıt tüketimi biraz düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 araca alışmaktan oluyordur o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Aracın debriyajına kalkışına alışmak bile yakıtı etkiler. Uygun devrine alışmak falan. Aracın rodaj süresinden daha çok insanınki önemli artık sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 yalnız benim polo da 3 aydır yatıyo, bi ara kullanmam lazım. ama kullanmasam da bişey olur mu acaba. sonucta yeni motor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 98 model v8 land cruiser imiz vardi ayda bir arabayi calistirip 10-15 dakika kapatiyordum akusu bitmesin diye :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Selam, İyi de rodaj sadece motor için değil ki; şanzıman gibi elimizde büyük kayıpların söz konusu olduğu bir aktarma organı var. Normal açılmış motorda bile kabul edilen bir aşınma söz konusu iken, yeni bir motorda parçalar birbirine alışana kadar normalin üstünde aşınma elbette olacaktır. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Privhunter said: 98 model v8 land cruiser imiz vardi ayda bir arabayi calistirip 10-15 dakika kapatiyordum akusu bitmesin diye :D akü bitebilir evet, arada çalıştırmam lazım üşeniyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 akü ölne kadar kullanmak mı lazım yoksa bu kışı çıkartmaz deyip değiştirmek mi ya da kaç sene bi akünün ömrü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Selam, Akücü sana ölçüp söyler durumunu. 2008 model Renault'um hâlâ orjinal aküsüyle ve akünün durumu gayet iyi. 80bin km'i geçtim, hesapla işte. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar