Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nebulanın kuulnadğı sphere nereden bulabilirim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mmauhauha.
bu konu daha öncede tartışıldı zati.
exile scriplerinin tamamı nebula scriptleri
biliyorsunuz zaten?

exile clone nedirki? exile güzel bir shardmıdır?
evet herkes bilir ne kadar süper olduğunu.

muahuahau[signature][hline]how much longer?
Mesaj tarihi:
arkadaşlar anlatmak istediğimi anlamadınızdamı bana gereksiz saçma salak cevaplar yazıyorsunuz demek istediğim nebula scritplerinin yayınlandığı günden bu güne 1312498123 tane shard açıldı kapandı düşünsenize sphere open source ne olur 13871892731 tane yeni emulator. Exilenin nesini alıp kolonlayacam türkiyedeki bütün ingame sistemleri yazabilirim yada nette bulabilirim yani exile scpritleri olsan ne olur olmasa ne olur . Lafı başka yerinden anlayanlara lafım.
Coder bencede en open source adam sensin burada ama en mantıklı biçimde olan .[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için...
Sphere 55i ve 1.0 sürümlü shardlarımız ile hizmetinizdeyiz.
Ada.net
Krisha From Lowca [SwG]
Mesaj tarihi:
Açıkçası sphere in opensource olmasını bende istemekteyim.En basit örneği ise npc üzerine yoğunlaşmak istediğimde yani npc mantığı için kastığımda spherescripting le yetersiz kalıyorum.Ne kadar istesemde source koda ihtiyacım oluyor.Zaten sphere open source olsa ne değişir.İşin şu mantığı var linux open source olmasa bu kadar gelişemezdi ki hatta adını bile duyamazdık.

Bir diğer konuda script dağıtımı ile ilgili.Belki bilenler bilir benim shardımın scriptleri çalındı ve orta dünya adında şimdiki adı ankaranet bir shard açtı.Bizim hakkımızda atıp tuttu bir ton.Benim asıl korkum da bu noktada başlıyor.nebula scriptleriyle yada dünyada dağıtılan bir çok shardın scriptleriyle server açıpta bu işi yapatıklarını yapanların kabul etmemeleridir.Kaç kişi kalkıpta teşekkür etmiş veya bunu belirtmiştir orası tartışılır.
Diğer bir konu ise editleme konusudur.Bir programcının en büyük olayı copy paste işlemidir.Bir program yazarken daha önceden yazılmış olan herşeyi kullanırsınız.Kesinlikle bir daha yazmaya gerek yoktur.Zaten deli gibi zaman kaybı olucaktır.Sanırım kısaca açıklıyabildim.

Saygılarımla[signature][hline]Bizi bilen bilir.www.sihirlisayfalar.com
Mesaj tarihi:
said:
-Aeris-, 23 Eylül 2004 22:10 tarihinde demiş ki:
mmauhauha.
biliyorsunuz zaten?

muahuahau

Adammı oldun da exile'ye laf atıyosun sen ya ?
Mesaj tarihi:
Biz ne tartışıyor millet ne diyor.Burada var yani illa abuk sabuk adamlar.
Exile hede hüdü yaptı işte şunu yaptı bunu yaptı nebula scripti falan filan miyon tane gevezelik.Ama gel gör kü bunu diyen kişinin shard yönetimi ile ilgili hiç bir bilgisi yok.Kim ne derse desin her güzel oluşum bir Güneştir.Unutulmamalıdır ki güneş balçıkla sıvanmaz.
Bu arkdaşlar için bence bir yaptırıma gidilmesi gereklidir.Forumlar tartışma yeridir.Çamur yapmak ve de bununla birşeyer elde etmeye yarayan insanların olmamasıda temenimdir.
Paticik scripting yeri paticik bünyesindeki tek ilgimi çeken yerdir.Uzun zamandır takip etmekte , gerektiğin de yardım etmekte ve yardım bulmaktayım.Ama bu tarz insanların amaçsız konuşmaları açık olan shard yetkililerini rahatsız etmektedir.Genel yönetimin bu konuda daha dikkatli olmasını istemekteyim.Paticik ailesinin ana üyesi olmasamda kendim bu ailede görmekteyim.O yüzden ısrarla söylemiş olduğum ve bunu devam etmekte kararlı olduğum söz : Burası Uo emulatorleri bölümüdür.Konuyu saptırmayınız ve bölüm kurallarını uyunuz.[signature][hline]Bizi bilen bilir.www.sihirlisayfalar.com

[Bu mesaj Drachai tarafından 24 Eylül 2004 01:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
evet modlar biraz daha yönetimde dğeişiklik yaparsa ( yani yaptırım falan) çok daha iyi olacağı kanısındayım.. bi konu açılıyo konuya mı mesaj atcaz adama mı laf yetiştircez belli degil..[signature][hline]Boo
Mesaj tarihi:
said:
-Aeris-, 23 Eylül 2004 22:10 tarihinde demiş ki:
mmauhauha.
biliyorsunuz zaten?

muahuahau

Sen kendi bokunla oynarken coder exileyi açmıştı aeris AYRIYETTEN EXİLENİN SCRİPTLERİNİ İNCELEMEDEN KİMSEYE LAF GEÇİRME BURDA ! HANGİSİ ÇALINTIYMIŞ ? GÖSTER BİR TANE AERİS SALAK İNSAN NE OLCAK...[signature][hline]Ultima Emeklisi...
Mesaj tarihi:
said:
TheCoder, 23 Eylül 2004 17:55 tarihinde demiş ki:
Biz bu işe girdiğimizde bronx scriptleri açmamıştı ki nbl de şimdiki nbl değildi exile açıldığında nbl 3 aylıktı sanırım..

Ayrıca ihtiyacım olduğunu mu düşünüyorsun ? :)

Bir aralar "yok" isimli paticik uyesinin yayinladigi exile scriptleri boyle demiyor ama.. Yayinlanan bu exile scriptlerinin cogunda "SON GUNCELLEYEN: Bronx" ve benzeri seklindeki ibareleri gormek mumkun!

Edit:
Ha ayrica bu mesaj Gigabyte'i da ilgilendiriyor.. Bunu mesajinin cevabi olarak kabul edebilirsin.

-Aeris-'e gelince.. Konu olarak soyledikleri dogru ama konusma bicimi hic hos degil.Bunu da soyleyemeden edemeyecegim..

[Bu mesaj UnKnownTR tarafından 24 Eylül 2004 11:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Diğer gereksiz konuları bir kernara bırakıp sphere hakkında bir şey söyleyeceğim.

OPENSOURCE olayını öncelikle unutun. Böyle bir şey yok. Yetkilileri defalarca kendi sitelerinde anlattılar. Dedikleri bu bizim kişisel projemizdir. Kendimiz için yapıyoruz. Kullanmak zorunda değilsiniz.

yabancı forumları takip etmenizi öneririm. Hem buradaki kadar konu kayması olmuyor, aradığınız başlık altında o konuyu buluyorsunuz, hem buradaki kadar anlamsız söz dalaşı olmuyor ,bulduğunuz başlık altında saçmalık olmuyor, hem de haberi kaynağından almış oluyorsunuz.

Şu forumun haline bakın nerden nereye gelmiş. Nebula'nın kullandığı sphere den, Exile çalıntı mıdır, Coder paylaşımcı mıdır nedir. Coder gibi bir adam bulun shard'ınız için öpüp başınıza koyun. (bak ben de dayanamadım katıldım bu anlamsız söz dalaşına)

Biraz olsun FORUM AHLAKIMIZ olsun.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro

Mesaj tarihi:
Geçmişte Exile X,Y,Z yerden script almıştır belki, bu onları hırsız yapmaz, ve şimdi belki %99.9 u kendilerine ait olan scriptlerini başkasının yapmaz.

Nebula'da Baggio ile ilk kurulduğunda dışarıdan almıştı. Bunda kötü bir şey yok. İlk zamanda bilmiyorsan, ki kim anasının karnından bilerek doğar??, dışarıdan alırsın. Bence kötü olan aldıktan sonra bu işi geliştirip kendin bir şeyler başaracak hale gelememek, dışarıya bağımlı kalmak.

Şu an dışarıya bağımlı kaç tane server var, daha doğrusu kaç tane yok?

OMG sanırım yeni bir anlamsız , gereksiz tartışma başlattım.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro

[Bu mesaj nbl_silencer tarafından 24 Eylül 2004 11:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Coder Türkiye'de UO için bir şey yapmış bir adam mıdır?
Cevap: Evet. Kaç kişinin script için sitesi var?
Coder İstediği script'i şu an yazabiliyor mu ?
Cevap: Evet

Niye bir şeyler kazandıran insanları yargılıyorsunuz da, hiç bir şey yapmadan sağa sola laf yetiştiren kişilere laf etmiyorsunuz.

Dikkat edin, sunuculara, kişilere laf eden insanların çoğu hayatında bir şeyi şurdan alıp şuraya koymamış kişilerdir.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro

Mesaj tarihi:
silencer benim anlam veremedigim nebuladan alinan scriptler degil. Bunun gizlenmesi,yalanlanmasi, ort pas edilmesi..
Ortada scriptler var + insanlarin gozleri ve beyinleri var.
Elinde exile ve nebula scriptleri olan arkadaslar 5dksini ayirip soyle goz gezdirsinler ve sonra konussunlar burada objektif bicimde..
Bunu kabullenmelisin coder, bunda ayip birsey yokki! Su anda hangi server nebula scriptlerinden yararlanmiyor ki?
Benim anlam veremedigim coder'in bunu bir kara leke gibi gormesi ve surekli inkar etmesi!

[Bu mesaj UnKnownTR tarafından 24 Eylül 2004 11:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bir zamanlar sanırım coder inkar ediyordu ve yok adlı kişi herşeyi apaçık ortaya çıkarmıştı ve sonra avp gelip evet ilk zamanlarımızda böle böle idi fakat artık çoğu şey bize ait kendimizi geliştirdik ve geliştiriyoruz dedi ve olay kapanmıştı coder ın artık eskiyi inkar ettiğini sanmıyorum ki inkar etmesini gerektirecek bişey yok çoğu kişi bronxun dağıttığı scpleri inceleyip kullanmıştır.
Mesaj tarihi:
2.Sayfadada görüşümü yazmıştım.

said:
_FrOsT_, 23 Eylül 2004 20:07 tarihinde demiş ki:
Bende Copy Paste'a karşıyım ama. Develop geliştirmektir bildiğim kadarı ile. yani hazır bir sistemi alıp geliştirmek de bunun içindedir yani. tabii grandmaster editör olmakda sakıncalı. bir anlamı kalmaz.wildpervert e bir bakıma katılıyorum.çünkü uğraşılmaz bazı konularda notepad'i açıp sıfırdan binlerce satır yazmak. insanın ruh sağlığını bozar :) .

Bence TheCoder yardım sever biri iyibir coder.Exile'nin scriptleri içerisinde nebula shard'ına ait scriptler varsa bu normaldir bence.Yani adam ordan yapabileceği veya yapamayacağı herhangi birşeyi alıp geliştirmiştir,düzenlemiştir ve hatta dahada güzel bir hale sokmuştur.Bronx scriptleri sunduğu zaman zaten belirtmişti hangi amaçla koyduğunu.Merak edenler açıp okur.Bende thecoder'ın yaptığı weaponaddon sistemini aldım ve geliştirdim.Yani Develop ettim :) . Benim düşüncem bu.Genede ahmet mehmet için konuşmuyorum ama birşekilde insanlara yardımcı olmaya çalışan kişileri yargılamaktansa takdir etmeyi öğrenmemiz gerekli diye düşünüyorum.

p.s:yanlış anlamayın. sadece copy paste yapanlara tamamen karşıyım. bir if döngüsünün bile ne olduğunu bilmeyip sadece ordan burdan script toplayıp shard kuranlar var.adam server kurmuş ama regs menüsünü açtığında nebula v.s... v.s... falan yazıyor.

[Bu mesaj _FrOsT_ tarafından 24 Eylül 2004 12:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
nbl_silencer, 24 Eylül 2004 11:20 tarihinde demiş ki:
Coder Türkiye'de UO için bir şey yapmış bir adam mıdır?
Cevap: Evet. Kaç kişinin script için sitesi var?
Coder İstediği script'i şu an yazabiliyor mu ?
Cevap: Evet

Niye bir şeyler kazandıran insanları yargılıyorsunuz da, hiç bir şey yapmadan sağa sola laf yetiştiren kişilere laf etmiyorsunuz.

Dikkat edin, sunuculara, kişilere laf eden insanların çoğu hayatında bir şeyi şurdan alıp şuraya koymamış kişilerdir.

Eğer bana ise bu yazı ben tamamen yukarıda açık ve net bir şekilde coder'in en paylaşımcı seçmişimdir. Yukarıda yazımdada belirttim.

Diğer bir konusu ise ben exile scriptlerini neden vermiyorsun dememdeki maksat coderı yada başkasını yargılamak değildi sadece düşündürmekti olaacak olanları her kes kadar olmasada bende yazılım çizilimden anlayan biriyim ama dediğim gibi sphere open source olursa 271712 tane emulator çıkar neden populerliği. Başkada bişey demek istemiyorum yine saldırmak için yer arayanlar war . Ama dediğim gibi kesinlikle coder yada başkasına karşı bir yargım eleştirim yok.[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için...
Sphere 55i ve 1.0 sürümlü shardlarımız ile hizmetinizdeyiz.
Ada.net
Krisha From Lowca [SwG]
Mesaj tarihi:
evet..bunlara tepkimizi tam olarak vermeden olmuyo.. ama tabi şöle bişeyde var cahile neyi bilmedini anlatamazsın ve biz burda 10000 postta atsak gene kendi bildini okuyacağı için modlardan destek bekliyoruz.. adama siyah diyosun, adam inatla geliyo beyaz yazıyo yani bu böle bişey hayat boyu sürer.. aslında bide normal uo diye bi bölümmü olsa, gerçi o zaman forum kalitesi iyice bozulur..[signature][hline]Boo
  • Yeni Oluştur...