Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

motorun içince uzayıp kısalabilen genişleyip darlaşan pistonlar

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

eski murat 131 lerde sanayide pistonları kestirip aracın daha seri olmasını sağlıyorlardı.

benimde aklıma şu geldi mesela kamyonlarda da biliyorsunuz geniş oluyor pistonlar. pistonların geniş dar uzun kısa olmasının heralde kendilerine göre avantajları ve dezavantajları var.

merak ettiğim şey şu acaba böyle bir teknoloji kullanan bir firma varmı yani ilk çalışma anında geniş ve uzun piston mesela sonra kısalıp darlaşıyor gibi, gibi gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Murat 131'de ki pistonları kesmek ne ya ahahahaha. Piston segmanlarını ne yapıyorlar, yağ kaçmasın diye sakız mı yapıştırıyorlardı oraya. Bide sanayide nası kesiliyor, motor dediğin o kadar ısıl işlem, son işlem, yüzey kalitesinin hayvan gibi dikkat edildiği bir parça, testereyle mi kesiyorlar abi sanayide merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

pistonu kısaltırsan pistonun duvarlara olan sürtünmesini arttırıyorsun moment kolunu kısaltarak, yani niye piston boyunu kısaltmak isteyebilirsin bilemiyorum, detaylara bakmadan sisteme giren enerji aynı çıkan aynı, sistemi hafifletirsen motor içindeki angular momentumu azaltırsan tabi daha hızlı devir artışı sağlıcan, da bu iyi bişey olsa önce volanı sökerdin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.6 motorda siz gidip de piston kolunu kısaltırsanız, sıkıştırma anında yukarıda kalan ölü hacim daha da genişler ve teorik olarak siz motor hacmini arttırmış olursunuz. Bu hacim için uygun yakıtın enjekte edilmesi, hava/yakıt karışımının yeni hacimde güzelce harmanlanması gibi bazı sorunlar ortaya çıkar. Ayrıca silindire yağ kaçma olasılığı da artar diye biliyorum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...