di Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Selamlar, Biliyorsunuz bir suredir arastiriyorum zaten. Aklima takilan bir sey var. Parayi bankaya yatirip teminat gosterdikten sonra ben o parayi cekip baska is icin kullanabiliyo muyum ? Ne kadar kalmasi gerekiyor o paranin bankada ? Simdi ben Ingiltere'ye dil okuluna gidecegim, ardindan Ankara Antlasmasi ile is kuracagim, ardindan esim gelecek vesaire. Tum bunlar icin ciddi anlamda teminat gosterilmesi gerekiyor. 1 senelik okul icin 10bin pound, Ankara Antlasmasi icin yine 10bin pound ve bu sadece benim icin. Yolu yordami nedir bilen var midir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 o para mesela benim hollandaya çıkmam için 30.000tl teminat. o parayı geri dönüş için bir belge imzalarsan alamıyorsun geri dönene kadar. para donduruluyor ama kredi işlenmi falan yaparken tekrar gösterebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 1 yıllık okula 10k pound harcama, daha ucuza okullar var. Yıllık 3k pound civarına halledersin rahatça. 1 yıllık tier 4 GSV vizesi için 9 ay * 800 pound : 7200 pound meblağ banka hesabında son 30 gün için bulunması gerek. Bankadan hesap dökümünü atıyorum 2 ağustos'ta aldı isen vize başvurusunu en erken 2 eylül'de yapabilirsin. Bu süreç içinde de bankadaki paranın 7200 pound'un 1 pound altına dahi düşmemiş olması gerek. Vizen geldikten sonra istediğin gibi çeker parayı başka yere yatırırsın kimseyi bağlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 said: Toplam bankada olması gereken meblagnın minimum 28 gün boyunca vadesiz veya vadeli hesabınızda bulunuyor olması zorunludur. (Hesap ogrencinin adina veya ogrencinin adi ile beraber ortak hesap olabilir) Bu 28 günlük sürenin son günü başvurunuzu yaptığınız tarihi izleyen ilk 1 ay içinde olmalıdır. Bankadan İngilizce imzali ve muhurlu hesabin detaylarini anlatan bir yazi alinmalidir sadece imzali olan banka yazilari icin bankanin imza sirkuleride istenir. Eger banka İngilizce vermez ise yaziyi mutlaka ingilizceyede tercume ettirilmelidir. Ayrica banka defterlerini orjinalleride vize esnasinda verilir daha sonra pasaport ile beraber konsolosluk tum orijinal evraklari ogrenciye geri iade eder. Bankada bulunması gereken toplam miktar su sekilde hesaplanmalıdır; Okulunuz eger Londra içinde ise ayda £800 Londra dışı ise ayda ayda £600 yasam masfarı hesaplayacaksınız Arti okul program ucretinizi toplayacaksınız . Orneğin; 1 yıllık master programınız Londra da ise ve okul ucretiniz £10.000 ise Toplam bankada bulunması gereken miktar 12x800=9600+10000= £19.600 dur. Kurs ücretleri ve yaşam masrafları için yapılmış ödemelerin kanıtları(fatura veya makbuz asıl eğitim kurumundan olmalıdır; bir aracının vereceği makbuz kabul edilmeyecektir) Ön ödeme yapılmış ise, kalan bakiyenin yukarıda belirtilen rakamlara göre gösterilmesi gerekmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Evet 28 gün. Ben 30 diyorum ki öğrenciler 27 ila 29 arası kafası karısmasınlar diye 2 gün fazladan söyleyip işi garantiye almak için ;) bu arada okul ücreti 10000 ise üstüne 9600 değil 7200 yeterli. 12 ay icin 800 pound gerekmiyor. 1 yıl ve üstü tier 4 vizeler için min 7200 pound gerek. okul ücretini yatırdı isen de sadece 7200+ pound yetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf29pbsstudent#15332357 Important for (General) Students and (Child) Students aged 16 or 17 years living independently To qualify for Tier 4 of the Points Based System you must be able to demonstrate that you have the tuition fees and funds to support yourself and any dependants. The maintenance amount for the main applicant is calculated at £800 per month if you intend to study in the Inner London Boroughs (see below), and £600 per month if you intend studying elsewhere. For courses of up to 9 months duration you will be required to show that you have the full tuition fee plus the appropriate monthly amount for each month you intend to be in the UK. On a course of more than 9 months you will be required to show that you have the first year of the tuition fees plus either £7200 or £5400 depending on whether you intend to study inside or outside of the Inner London Boroughs (see below). These amounts must be held in your personal bank account or your parent(s) / legal guardians bank account for a consecutive 28 day period (finishing on the date of the closing balance) ending no more than 1 month before your application. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 dil okulu icin 10k pound asırı fazla. master ucretleri o kadar. eger cok kaliteli bi okul olsun, ingilizcemi bastan yaratsın derdinde degil de oraya kapagı atmak icin yol yapma derdinde isen, senelik 900£'a bile okul bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Dyna ben şimdi vize sonucu için bekliyorum da, o bankadaki parayı vizeyi aldığım gibi çekebilirim di mi ingiltereye gittiğimde sınırda o paran hala bankadı mı bik bik tadında bi olayla gelmezler değil mi çünkü birisinden alıp göstermelik koymuştuk geri vericez o total parayı vize çıktığı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Dil okulu ucreti degil zaten o ya, teminati. Dil okulu ucreti + 7200 pound yaklasik o kadar ediyor iste. Ondan 10bin yaziyor orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Aynen öyle Mortis. Havaalanında UKBA görevlisi karşısına geldiğinde; Pasaport ve okulun sana verdiği belgelere bakacak. Öğrenci mektubu falan önemli. Diploman falan ne varsa hepsini göstericeksin. Azcık senle sohbet edicek. Ondan sonra geç diyip giriş yapmıştır damgası basıcak pasaportuna bu kadar. Sınırda kimse banka hesabına credit check yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Security check'de laptop'la Garanti/HSBC/etc internet subesine girip gir bakim paraloyi sifreyi deseler ne bomba olurdu ama. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 hahah hayır çünkü vizeye başvurduktan sonra nasıl 28 gün durdu diyip bankadan çekecektik fakat adamlar arayabiliyormuş teyit için bankayı yazı vermiş olsan da parası duruyor mu diye değerlendirirken. acaba sınırda da ararlar mı diecem de ingilteryedeki adam ZİVERBEY HSBC şubesini aramaz herhalde das Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 İsterlerse her şeyi yaparlar. Hatta şöyle söyleyim bankada 7200 değil 72000 pound göster, en saglam okula yazıl falan adam garip bir durum gördüm diyip reddedebiliyor vize başvurunuda. Sınır kontrolü sırasında abidik gubidik konusup adamı kuskulandırırsan merak etme bankanı da ararlar okulunu da ararlar ;) Ben dil okulunda calısıyorum bir gün telefon açtılar. 10 yıl once bizim okula kayıt yaptırıp daha sonra londra'ya gelmekten vazgeçmiş ve okula gelmemiş bir öğrenci suan turist vizesi ile giriş yapıyor bu ogrenci hakkında ne biliyorsunuz diye sordular.. Hayır gelen ogrenci japon. Turist vizesini havaalanında alıyorlar para verip. Başvuru yapmalarına da gerek yok.. Yani japonyadan kalkıp gelcek turist olarak da bu adamı sorguluyorlar.. Türkü hayli hayli sorgularlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 oraya gittiğimde tatlı tatlı konuşurum o soırun deil ama yeterki vizede sorun çıkarmasınlar herşeyimi eksiksiz verdim valla :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Abi sictim ben o zaman. ehah. Ingilizlerin ingilizcesi garip geliyor bana. Bir de kultur cesitliligi cok oldugundan bir cogunun garip bir sivesi var. Anlamiyorum adamlari konusurken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 sınıra çok aksanlı bi adam koymazlar diye düşünüyorum ya haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 anlasılıyo ya, kuzeyli koymuyorlar kapıya sdfds. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 bi de şey sorucam ya girişte adam benle muhabebt edecekmiş ya, ne gibi sorular soruyor nerde kalacaksığımı soruyor mu ben amcamın yanında kalacam, amcan nerde diecek adresini göstericem atıyorum gidip orayı aricak mı ne edecek? . hani yurt olsa okul yurdu dersin geçersin de şimdi başka evde kaliyor olmam onlara bi kıllık yaratıyor mu resmen paranoyak oldum gidip orda vize iptali yiip gelmeyelim mal bi adam çıksın karşımıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Mortis ne zaman gidiyosun sen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Nerede kalıcaksın diye soruyorlar davet mektubunu veriyorsun şurda şurda diyorsun. Kaç paran var yanında diyor sıkabilirsin kontrol ettiklerini ben hiç duymadım über saçma bişi söylemezsen. Belçikaya giderken ben çok para almamıştım yanıma sonradan yoladılar bana adam sordu kaç paran var 2bin dedim halbüsü 300 küsür vardı yanımda. Ülkeye ilk kez girip girmediğine bakıyorlar ilk kez giriyorsan daha çok soru soruyorlar. Ne kadar kalıcağını soruyorlar. Sakin ve sevecen yanıtlayabilirsen daha az soru soruyorlar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 hayır aramayacak tabi ki de. nerden geliyosun, niye geldin, nerede kalacaksın, kalacagın yerin semtini soylettirebilir belki bir de. 1 dakika surmuyor muhabbet. bana niye geldin diye sordu, dil okulu dedim, kabul mektubunu gosterdim. ne skime dil okuluna geldin gayet guzel konusuyosun dedi. ben de sertifika lazım dedim, ki gercekten de kendimi test icin gittim londra'ya. cv'de ingilizcemi gosterebilecegim birsey olsun istedim. sordugu sorulara cevap verebildigin surece sıkıntı yok. onemli olan vizeyi alabilmek. kapıda cevirmezler terorist degilseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 @wastyrx: davet mektubu yok turistik amaçlı gitmioyum okulun CAS Letterı var, kabul edildiğime dair hangi programa vs onu gösteririm @di: 6 eylüle aldım uçak biletimi, vizeye de 26 temmuzda başvurdum. 15 ağustos haftası cevap gelir diye tahmin ediyorum. @toggie: ok o zaman CAS letterımı, dayımın adresini de bi kağıda yazarım sorarsa onları gösteririm vs . 1 dakka sürüyorsa sorun yok. ben mülakat tadında oturup karşına aliolar sandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Bu arada kalacagin yerin adresini, emergency aninda arayabilecegin birinin numarasini mutlaka yaz cunku non eu oldugumuz icin ucakta sana boarding card diye bisey doldurtacaklar. O kartta iste senin kisiler bilgilerin, kalacagin adres, telefon, pasaport no vs vs onlari doldurup borderdaki kisiye direk o karti veriyosun pasaportunla beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 @bathory: okdir abi eyv, vize de çıktı artık rahatladım ^^ @di: abi topiği gördüm de her şeyini satıyormuşsun, nedir planlar ingiltereye mi yerleşiosun? kesinleşti mi her şeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 su vize olaylari oldum olasi sacma geldi bana, keske her ulkeye giris cikis serbest olsa, sadece guvenlik kontrolu yapsalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar