Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Format Sonrası Temiz Windows XP Kurmak

Mirage

Öne çıkan mesajlar

efenim selamlar

windows yine nanay oldu. her hdd abuk subuk doldu, hem virüs falan kaynıyo büyük ihtimalle. çok yavaşladı, her bir şey çöküp duruyor. ben de yine format atmak istiyorum. iki üç ayda bir format atan birisiyim genelde.

son format attığımda bu 60 saniye içinde reset olayı direk çıkmıştı bilgisayarda. bu worm yeni çıktığında çözmem basit olmuştu ama geçen sefer anamı ağlattı. bilmem kaç saat onunla uğraştım. direkt formattan sonra internete girmeden patch'i kurarsam hiç bulaşmadan halledebilir miyim?

formattan sonra windows tertemizken neler kurulmalı? orjinal windows sahibiyim, hangi update'leri yapmalıyım? hangi service pack'leri kurmalıyım? bu update'ler ve service pack'ler paket halinde indirilip offline kurulabiliyor mu? şu ana kadar browser üzerinden microsoft sitesinden kurdum hep de çok uzun sürüyor.

svchost ile ilgili virüse, ya da yeni çıkan virüslere karşı nasıl önlem alabilirim? g data 2003 diye bi antivirüs programının tam sürümü var ama şu ana kadar bilgisayarı yavaşlatmaktan başka işe yaramadı. bir iki kere virüs buldu ama onları da ne temizleyebiliyor ne de başka bir şey yapıyor.

kısaca windows'u uzun süre temiz tutmamı sağlayacak ya da performans arttacak şeyleri, yapılmaması gereken şeyleri, kurulmaması gereken şeyleri falan özetleyebilirseniz süper olur.

bir de windowsun açılma hızını arttıran ayarlar falan vardı, onları nerden bulabilirim?[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hani şu 60 saniye olayı varya oda bir ara benim başıma dert olmuştu.XP'ni kurarken pc nin nete bağlı olmamasına dikkat et.Sonra yükler yüklemez bu 60 saniye olayı için patch i yap.Ondan sonrada arkadaşlarında filan varsa update dosyalarını onlardan al ve xp yi update et.Eyer arkadaşlarında yoksa mecburen internetten indirceksin.Service Pack 1 i kur.Ama 2 için kur yada kurma diyemeyeceğim.Sonra hemen birde Google Pop-Up Blocker ı yükle.Zone Alarm kur firewall olaraktan.Birde tüm HDD lere format at sadece sistemin olduğuna atmakla kurtulamazsın bu müsibetlerden.

Valla ben böle yapıyorum.[signature][hline]Love is Divine
Sosyal ağlarda paylaş

service pack2yi çek bi cdye yükle.

sonra formattan sonra net bağlantısını bağlamadan. service pack2yi kur. üstüne antivrüs programı kur. sonra nete bağlanırken mutlaka xpnin firewallunu aktif hale getir. yeterince korur. tabi nete bağlanınca ilk işin de antivirüsü update etmek olmalı.[signature][hline]I, Raid3r
msn:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

service pack 2'yi ve patch'ler nasıl çekilip cd'ye yüklenebiliyor ki? ben şu ana kadar hep windows update sayfasından yaptım. install dosyasını kaydetmeden yüklüyor sanırım hep.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce açılan topicteki link şu

http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe

bunu kaydet işte bulunsun. 250mb civarı ama sonuçta birsürü patchi içerdiği için sırf bunu kursan üstüne de xpnin kendi firewallunu açsan güzel olur. tabi yanına bi anti virus olsa tadından yenmez :)[signature][hline]I, Raid3r
msn:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

virüslü makinenle internetten zone alarm /spybot çek onları cd ye çek , temiz kurulum yap bi antivürs programı kur
tercihen mcafee,norton,kaspersky
bunlardan birini kurduktan sonra zone alarm spybot kur ama kurmadan önce cd yi scanle
winxp yi kurunca xp firewall u default olarak aktif oluyo o yüsden nete girip sp2 dışındaki patchleri çek(istersen sp2 yi de çek ama yeni update i çıkacak onu bekle derim..yoksa çok başını ağrıtıyo)
tüm antivirüs ve spybot u update le
ve tüm bunları yaparken hiç msn messenger veya icq açma bak.
messengerın buffer overrun olayı diye bişiyi var o yüsden virüs trojan girebiliyo.
ha bu arada mesela bende kerio personal firewall var ve devamlı svchost a ulaşmak isteyen ip ler olduğunu söylüyo...internete ilk girdiğimin 3.-4. dakkasında...bunlara izin verme.
ztn korumasız bi bilgisayarın internette "temiz" gezme süresi yaklaşık 15-20dk. :lol:[signature][hline]RamsesII, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Abi bu yeliz yeşilmeni ne yapacaksanız biliyor musunuz?Böyle bir yeri kaşındığında diliyle kaşıyacak insan onu...Böyle hiç ellettirmeden ona,sadece dilinle kaşıyacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

spybot dediğiniz programın tam adı bu mu?

şimdi büyük ihtimalle bilgisayarda virüs var dediğim gibi. şimdi bi virüs programı, zonealarm falan çekip cd'ye atsam bunların setup'ına bu virüs bulaşmaz mı? bildiğim kadarıyla virüs programının exe'sinde virüs olunca program da bir şey yapamıyor? ya da ne yapmak lazım?

bir de kafamı karıştırdınız? norton mu? mcafee mi? bunların freeware'i falan yok mudur? mümkün olduğunda kaçak şeylerden kaçınıyorum..

ps: şu anda ctrl-alt-del yapınca 4 tane svchost geliyor, sanırım bu virüs belirtisi. eskiden silmiştim bunu ama şimdi hiç uğraşamadım eheh. bir de notepad ile dosyaları falan açamıyorum adam gibi, bu da bir virüsün etkisi galiba. devamlı bir şeyler çöküyor falan.. büyük ihtimalle dolu virüs var yani.

[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 01 Eylül 2004 15:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

google dan spybot diye ararsan çıkıyor...her nevi ad/spyware/trojan ı yakalıyo...üstüne tehlikeli siteleri ve registry değişikliklerini sana soruyo...

nortonu symantec in sitesinde bulabilirsin...google pls[signature][hline]RamsesII, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Abi bu yeliz yeşilmeni ne yapacaksanız biliyor musunuz?Böyle bir yeri kaşındığında diliyle kaşıyacak insan onu...Böyle hiç ellettirmeden ona,sadece dilinle kaşıyacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

spybot search and destroy son verisonu 1.3 bulursan ıyı ıse yarıyor da sımdı sp1 sp2 xp nın orjınal olması mı lazım kurmak ıcın we dıger yamalar ıcın aydınlatın benııı[signature][hline]"Erkek adam renkli takım tutmaz"
"Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın bırakın o şeref bize kalsın"
"1903'de doğdu bizim aşkımız 2004'e geldik hala aşığız"

[Bu mesaj Burax tarafından 01 Eylül 2004 22:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
anakart güncellenmesi hakkında bir iki sorum var. anakart sürücülerinini yenilen gibi tavsiyeler falan okumuştum. bu bios update ile aynı şey mi? bios update etmek her zaman yararlı değil mi?

asus A7N8X anakartım var. asus'un sitesine girdim, modelimi girdim. gelen download ekranında. BIOS, Driver ve Utilities olmak üzere 3 seçenek var.

bios'ta yeni bios versiyonları var. bende 1003 yüklü sanırım. burda ise 1010 var en yeni olarak. ama kocaman bir uyarı mesajı var. belli bir sorununuz yoksa ve bios update'in bu sorunu çözeceğini düşünmüyorsanız bios'u update etmeyin. sorunlarınızı arttırabilir diyor. yani ekran kartı sürücülerini devamlı güncellediğimiz gibi bios'u devamlı güncellemek yararlı değil bu durumda yanlış anlamadıysam.

driver bölümünde sadece entegre ses kartının yeni sürücüleri var. onları indiriyorum şimdi. yeni sürücü iyidir.

utilities bölümünde ise Nforce2 all in one diye bir şey var. 16 mb. içinde Audio 3.17 (WHQLed)
Enet 2.81 (WHQLed)
GART 2.78 (WHQLed)
SMBus 2.75 (WHQLed)
MemCtl 2.75 (WHQLed)
bunlar varmış galiba. nedir ne değildir, yüklemek yararlı mıdır?

son olarak, şu anda kullandığım bilgisayarımın çökme/kitlenme sorunlarının ısınmadan olduğunu düşünüyorum. sisof sandra adlı programı kullandım. bana zilyon tane uyarı verdi.

işlemcinin voltajı çok fazla.
işlemcinin fanı çok yavaş çalışıyor.
işlemci ve anakart ısıları çok yüksek.
ekran kartı agp desteğini kullanmıyor.
agp bus açık değil vs vs..

ekran kartı sürücüsünün ve directx'in son sürümleri yüklü. ama dxdiag'dan agp texture hedesini açamıyorum. bios'tan ayarlanıyomuş ama bulamadım onla direkt ilgili bir şey. bios update etmem yararlı olur mu?

update edersem nelere dikkat etmem lazım?[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

yasal tabi abi sonuçta kopyasini kendine yapiyorsun toms hardware yazarmiydi yoksa (:
burdsda başka bir türkçe anlatim var güzel
http://www.gameroom.com/tools/xp/index.htm

[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa |
Matrix Code System

[Bu mesaj MrMedia tarafından 24 Eylül 2004 18:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

indiriyorum bu sp2'yi de bu 256 mb, windows cd'nin boyutunu bilmiyorum ama sığar sanırım?

peki bu sp2, sp1'i kapsıyor mu? ikisini de kurmak gerekir mi? sp1 kurmak da iyi olursa aynı entegre işlemini sp1 için de yapabilir miyim?[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

yok gayet hoş. bunu program yapıyor yani hmm.

peki başka patch'ler de bu şekilde entegre edilebilir mi? mesela öyle bi cd yapsam ki, yükledikten sonra hiç patch'le falan uğraşsamasam bi daha (tabi yenileri çıkana kadar).

mesela bu 60 saniyede bi reset attıran worme karşı olan patch'i, ya da ne bilim o tür gerekli patch'leri de entegre edebilir miyim?

bir de ben hep bütün update'leri yapıyorum da. sanırım bu yaptığım update'ler de gereksiz yere yavaşlatıyor makineyi. gerekli update'lerin neler olduğunu nerden öğrenirim. böyle bi paket gibi bir şey var mıdır? sırf en gereklileri gibisinden..[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...