Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garip bir HTML/Ajax sorunu

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bir urun ekleme sayfasi ustunde calisiyorum ve garip bir sorunla karsi karsiyayim.

Soyleki;

Urun eklerken imaj secmek icin bir select box icerisinden ilgili imaj dizinini seciyorsunuz.

Siz dizini secince bir ajax request imaj listesini, altinda checkbox'lar olacak sekilde HTML formatinda alip mevcut HTML document'teki bir DIV'in icine gomuveriyor.

Bu noktada sorun yok. Checkbox'lar sorunsuz sekilde isaretlenebiliyor.

Eger ben bu form'u POST edersem ve form'da eksik girilmis veriler varsa, ajax request'ler POST edilen veriler dogrultusunda tekrar otomatik olarak olusturuluyor ve ayni imaj listesi otomatik olarak cagriliyor.

Sorunum da tam olarak bu noktada basliyor. Bunu yaptigimda, yani POST ettigimde ve form tekrar karsima geldiginde bu imajlarin altindaki checkbox'lara tiklayamiyorum. Sanki disable edilmisler gibi click event'ine tepki vermiyorlar. Fakat disabled degiller.

Var midir bir fikriniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Peki formun herhangi bi kontrolüne focusladıktan sonra tab tuşu ile gezerek o checkboxların üstüne gelince space ile falan işaretleyebiliyo musun? Bi de resimlerin altında demişsin checkboxlar için, firebug vs. ile tuşların üzerine başka bi şey (resim, anchor, div falan) gelmiş mi diye baktın mı
Sosyal ağlarda paylaş

Kodlara bir bakalım daha rahat anlar ve karar veririz.

Birde Ajax ile sonradan cagırılan verilerde jquery direk "click" ile okuyamadığı durumlar oluyor.

Ben genel olarak $(.).live("click",function(){}) şeklinde kullanıyorum.

ama işaretlenmeme konusuna gelince bakmak gerekli kodlara
Sosyal ağlarda paylaş

Hayir herhangi baska bir element ustunde ve spacebar ile de isaretleyemiyorum.

Live fonksiyonunu da denedim. Her degisikligi takip ettiginden ise yaramali ama click ve diger herhangi bir event tetiklenmediginden ise yaramiyor haliyle.

Kodlari direkt acamiyorum ya da link'i veremiyorum proje sebebiyle. Mumkun olursa ufak bir demo hazirlamaya calisacagim ama zaman yonunden fena sikismis haldeyim. Ne yapicam bilemedim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...