GEd Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 powerline communication vesaire. olayı anlamadım da bunlara bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 PowerLine da değil. O da çok ayrı bir şey bu konuya göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 "roket adam" said: Benim dediğim tamamen merkezi bir çözüm. Cihazlara müdahale etmiyorsun, arkasına bir şey takmıyorsun, yalnızca evin tüm elektriğnin toplandığı elektrik sayacı gibi bir aletin var, o alet elektrik tüketimini raporluyor ve nasıl oluyorsa bir şekilde cihazları o "toplam" tüketimden ayırabiliyorr. Evet bu dediğin alet yapılabilir hatta sayacın yanına monte edersin. "roket adam" said: Elindeki tek veri son çıkıştaki toplam elektrik tüketiminin raporu. Ama bu yolla değil. iyi post kastık lan. devam devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Senin dediğin çözüm bu: sensörler var, her aletin prizine bağlıyorsun, o sensörler sadece o aletin elektrik tüketimini ölçüyor, merkezi birime iletiyor, merkezi birim "şu alet şu kadar raporladı" diye raporluyor: http://www.dwebcrm.com/live/upload/3/ted5000ca_ted5000-installation-diagram.gif Benim dediğimde bu arka sensörler falan yok, sadece toplam tüketim var işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 İşte bak benim dediğim gibi yapmış. Oluru da bu zaten. Kablodan geçen akımı current transformer ile ölçmüş. Bilezik gibi bir şey kabloyu içinden geçireceksin tamamdır. Şöyle bişii. Bunlardan tek tek aletlerin güç kablolarına geçireceksin çıkışından alacaksın kim ne harcamış napmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 "hiç araştırmadan şu an akılma gelen bir fikir daha. uzun metrajlı kabloların ve transmisyon hatlarının testinde kullanılan TDR denilen bir yöntem vardır (bkz: time domain reflectometry) bu alet şebekeyi önce yüksek frekanslardan filtreleyip daha sonra anlık yüksek frekanslı sinyaller gönderip bunların yansımasına bakıyor olabilir. bu yöntem ile olabilir gibi geldi bana." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 hiç araştırmadan tdr gibi bir şeyi nerden bileceksin? fiberoptiklere özel bir ilgin falan mı var? amacın ne aga senin. iyi oluyo ama post kasıyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 "Açılışları esnasında hattın fft'sini alırsan belki farklar bulabilirsin değişik aletler arasında. derken şunu buldum : http://www.engg.uaeu.ac.ae/agaouda/Pub/Pattern%20Recognition%20Applications%20for%20power%20system%20dist.%20classification..pdf" "Signal Processing ile geleceği öngörmek bile mümkün. Dediğin sistemde çok ciddi arge çalışması gerekiyor. Çekilen akımın ve gerilim dalga şeklini fourier serisine açıp kontrol ediyordur, kompanzasyon sistemlerindeki gibi güç faktörünü takip ediyordur, @skatheist'in dediği gibi fft ile analiz de yapıyor olabilir, otomatik kontrol sistemlerindeki gibi pid kullanarak kompanzasyon katsayılarına bakıyor olabilir. Lambaları bile tek tek ayırt edebilir, kullanılan aydınlatma cihazlarının çoğu standart güçlerdedir, milisaniye bazında sinyal incelenebildiği için bunları da ayrı ayrı kontrol edebilir. Klima, buzdolabı, sebil gibi cihazlar da güçlü harmonikler oluşturacağı için hepsi ayrı ayrı tespit edilebilir. Sistem kurulumunda cihazlar tek tek çalıştırılarak ilgili gömülü sistemin işi kolaylaştırılabilir. Benden bu kadar." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 vay harmoniklere de el attıysan sen bu işi yemiş bitirmişsin. oturup şu harmonikler için bir ultimate solution yaz gözümde nikola tesla gibi olacaksın. bu arada link 404'lüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Ben yazmadım bunları, Ekşi Duyuru'ya da açmıştım konuyu oradan gelen cevaplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 ekşiduyuru linkini at bakiiim merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 http://www.eksiduyuru.com/index.php?m=d&id=280180 Al hadi al madalya geliyo al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Zor işte abicim zor, adam demiş geleceği görmek bile mümkün diye. Bak bunu başarırsan o bu dediğini de yaparsın. Bu haliyle de mümkün değil şu an için. Kim ne kadar harmonik yapıyor bunu tam olarak bilmen lazım, ee yine benim dediğim dönüyor yani baştan aletlerle ilgili elinde veri olacak ki bunu işleyip kullanabilesin. klima inverter mi? devrede tristör kullanılmış mı, bobin var mı bunların hepsi önemli bunları bilmeden bir bok olmaz. bilsen de olmaz. :) zaten harmonik istenmeyen bir durumdur sinüs sinyalini bozduğu için filtrelerler. napsın harmoniği bir de harmonik olsun mu istesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 "roket adam" said: Kendi çalıştığım şirketin ürününe reverse engineering yapamıyorum maalesef üstüne alet ortada yok zaten, hatta ortada bir alet de yok, böyle bir "algoritma" var, aleti üstüne çalıştığım departman inşa ediyor diyeyim. O yüzden beyin fırtınasından başka çaremiz yok şu an için. sen patronun email adresini bana at hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 facebook un janjanlısını mı yapıcaksın hayırdır. Ahmet şu anda elektrikli diş fircasini çalıştırdı. Mehmet bulaşık makinasını çalıştırdı. Hasanın buzdolabı patladı. Powerline üzerineydi ilk tez konum, onla ilgili çalışmalar yaparken aklıma bu gelmişti hahaha. Deryanın tvsi açıldı, bilgisayarı kapattı. edit : artık ne kadar daralmışım ki aklıma neler gelmiş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 ahahahah güzel fikir, sosyal medya entegrasyonu da eklesinler fikir olarak sunayım sdflksd. kafayı yemiş oğlum bu adamlar, hardcore engineering dönüyor yani bulunduğum ortamda skdlfjjasdf. anasını satayım ya. bizde niye yok diyorum. patronum çok testislidir ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 lol fikri sun geçerlilik bulursa bende gelirim oraya, makaraya alırlarsa arkadaş demişti zaten dersin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 ısısısısısı sana mesaj atmıştım başvurun için zaten yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 tatildeyim daha anca yavaş yavaş ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Odanın sıcaklığı,nemi bile ölçmeyi bozabilir bence. En iyisi self learning neural network algoritmasını bırakcan bir ay, açma kapama datalarını da vercen programa bakalım napıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar