RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Bayıldım bu hayvanlara ya, hiç sahip olan var mı?Ben tek olarak almak istiyorum ama gündüzleri evde yokum gibi bişey.Tek başına gerilir mi bu hayvan.2 tanesine de bakmak masraflı olmasın.Kısaca bir bilgi verebilecek olan var mı bakımı,kafesleri(temizlenmesi boyutu içine konacaklar),ırkları hakkında.İnanılmaz evcil ve çok sevimliler ya.Bi de kokuyorlar mı kokmamaları için ne yapmak gerek.Tüylü minik topikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HoeZ Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Merhaba arkadaşlar guinea pigler konusunda çok olmasad biraz bilgim var.Umarım sizlerin işine yarar.Kobaylar son dererce hassas hayvanlardır.Çok kolay üşütebilirler,vitamin eksikliğine son derece duyarlıdırlar ,kolay strese girerler,sahiplerine kolay bağlanırlar ve ayrılıncada çok kolay hastalanırlar.Bulundukları yerin temiz ve kuru olması gerekir.Kanatlılar için üretilen ve suda eriyen vitamin komplekslerini sularına karıştırmak çok iyi sonuç veriyor.Diyetlerinde mutlaka yeşil bitkilere yer vermelisiniz.Meyva mutlaka verilmeli özellikle elma armut kiwi vs.Asitli meyvalar vermeyin.Maydanoz lahana marul yonca karnıbahar çok sevdikleridir.Salatalık ve domates vermeyin ishal olurlar ve çok kısa zamanda kaybederseniz.Havuç benim kobaylarımın en sevdiklerinden biridir.Tavukalar için hazırlanmış pelet yemle besleyebilirsiniz.Hem protein hemde vitamin yönünden zengindir.Mutlaka haftada 2 kez tüylerini fırçalayın.Eğer sormak istedikleriniz olursa ve bende biliyorsam seve seve paylaşırım.Saygılarımla Asil Ergenoğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Abi sağol cevapların için.SOrulara devam edeyim.Şimdi ben tüm gün çalışcam bundan dolayı kapalı kafesinde duracak guinea pigim.1 tane almak istiyorum sorun olur mu?En azından ilk etapta 1 tane alıp 2-3 ay sorna yanına başka bir guinea pig koymayı düşünüyorum.Hayvan tek olunca bi sıkıntı olur mu çok fazla?Akşam gelip bol bol sevip ilgilenirim kendisiyle. Sonrasında kafes mevzusu var, bu hayvana ne kadar büyüklükte kafes lazım?Piyasada satılanlardan 1 metre olanları var onlardan mı alayım?Kendim kafes falan yapmam yani hazır alıcam. Bi de guinea pig gerçekten kendini sevdirir mi bana can yoldaşlığı eder mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 bende var. sosyal hayvan 2 tane gerekir diyorlar da benimki bir tane su anda halinden memnun mesut gibi. dunyanin en korkak hayvani zaten, aylardir bende ama elime alicakken hala kaciyo, sonra seviyo ama oksayinca falan. her turlu sebze meyve falan yiyo, bi yandan saman ve kuru mama da eksik etmiyorum ama. C vitamini yemeleri gerekiyo surekli process edemediklerinden, ona gore yemek vermek gerekiyo. kafes olarak direk starter kit almistim ben her seyiyle gelen, sorun yasamadim hic. suru hayvanlari olduklarindan hastaliklarini son ana kadar belli etmiyorlar, bigun cat diye gidiyolar ondan ufak seylere dikkat etmek lazim. benim 2 taneydi iste, bi tanesi oldu. hayvan pek yemek yemiyodu ben kucuk ya ondandir diyodum meger guinea piglerin surekli yiyip sicmasi gerekiyomus en onemli nokta oymus, oldu hayvan 2 gune. digeri saglam allahtan. buyuk ihtimalle aldigim pet shoptan hastalikli almisim. kokuya gelince, eger kagit bazli bisey kullanirsan baya kokar 3-4 gune, her gun degistirmek de eziyet. ben mukemmel bi bedding buldum ufak ufak taslar gibi boyle granuler mi diyolar oyle bisey, 0 koku direk. oneririm baya eglenceli hayvanlar ayrica enteresan da yani millet oynamak gormek icin eve falan geliyo euhe. kezban (aa arka planda da kafesi var hatta) http://i.imgur.com/eaDkl.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 çok tatlı penth ya :D Bende böyle istiyorum.Senin kafesin büyüklüğü ne kadar?Bi de senin öteki hayvan hastalıklı gelmiş ya,ben tek alcam sonuçta nası anlarım hastalığını filan?Ölmesin benimki de 2 güne çat diye :( Üzülürüm...Çok şeker ama baksana şuna :) Altına koyduğun taşı nası temizliyosun ya da nerelerden alıyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 tam eve kiz atmalik hayvanmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 kedi alın abi bunu alcagınıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 kedi cok banal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 abi böyle zekasız hayvanları sevmiyorum ben sfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 hayvan dedigin boyle olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Lemur al lemur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Red said: kedi alın abi bunu alcagınıza Abi kedinin tüy sorunu,veteriner masrafı bakım masrafı vs filan düşündüren şeyler beni.Çok uymuyo yani bana,bu hayvan ise benim açımdan en uygunu.Ula bi kediyi kısırlaştırmak bile kaç para... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Red said: abi böyle zekasız hayvanları sevmiyorum ben sfds fen lisesinden ogrenci alalim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 bu hayvanları kafeste değil de böyle saldım çayıra şeklidme bıraksak kaçar gider geberir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 ya bu guinea pig için kafesler ne kadar büyüklükte ?Ne kadara alınır?Evde yapmak falan daha kolay diyolar tavsiyesi olan var mı?Penth de ilk aldığımda 2 taneydiler biri öldü dedi.Hasta olup olmadığını nası anlarım cart diye ölmesin benimkide.Bi de kaç aylıkken alınıyor bunlar?Penth altına koyduğun dolgu malzemesini nasıl edindin abi?Ben 2 tane almak istiyorum şimdi canları sıkılmasın diye,dişi-dişi mi erkek-erkek mi alayım karar veremedim.Ama mükemmel hayvanlar ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 hadi bana istanbulda nerden alınır guinea pig söyleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 İstanbul'da güvenilir nereden alınır bu hayvanlar sağlıklı falan?Fiyatları da az değil ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 ben zamaninda kiz arkadaşım istiyor diye baya incelemiştim şurayı buldum istanbul için http://www.ddsguineapig.com/ çiftlikte yetişiyor. Hayvanlar daha sağlıklı psikolojik olarak. Fiyatlar da normal edıt: fiyatlar normal idi ben baktıgımda ^^ gerçi cins guineları koymuşlar oraya ondan da olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Abi orada normal fiyatlardan %50-60 daha pahalı.300 TL ne lan?Düz tüylüye bile erkeğine 100 TL isteniyor, dişine 150 ister allah bilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 abi bedavaya veren var sitelerde az inceleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 yurtdışından alsam gümrüğe takılır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 dalga geçiyon heralde? fdsa la veriyolar badavaya guineapigler.com mu neydi güzel siteydi yardımcı olmuşlardı bana baa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar