Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kırıkkale Milliyetçi Cinayet

Napolyonnnn

Öne çıkan mesajlar

bu bir mesaj yazamadan silinen üçüncü hesabım ama sizinle görüşlerimi paylaşmak istiyorum, buyurun.

27 Eylül günü Kırıkkale Üniversitesi’nde, ülkücülerin reisi Serdar Baş ve 3 arkadaşı tarafından, kafasına taşla vurularak öldürülen Kenan Güneş ile ilgili Ankara İHD rapor açıkladı.Kenan Güneş’in cesedi 27 Eylül günü, olaydan 1,5 saat bulunmuştu. Güneş’in cenazesi, ailesine haber verilmeden Ankara Adli Tıp Kurumu’na , Kartal marka bir araba ile götürüldü. Kardeşinin öldüğü haberini alan Şevket Güneş, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gitti, ancak kardeşinin Ankara’ya gönderildiğini öğrendi. Aileye haber verilmeden, alelacele, cenaze arabası bile beklenmeden, sıradan bir araba ile Ankara’ya götürüldü. Üniversite yönetimi, aileye herhangi bir bilgi vermedi, başsağlığı dileğinde bile bulunmadı.İHD Ankara Şubesi konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda üniversite kampüsü içinde ülkücü tehdit ve saldırılara ortam hazırlandığı, ülkücülere cesaret verildiği, üniversitenin hakimiyetinin ülkücü reislerin eline bırakıldığı belirtildi. İHD Genel Merkezi’nde raporun okunduğu bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen ile Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek de katıldı. Açıklamada, İHD ve Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin davaya müdahil olduğu belirtilerek; ülkücülerin üniversite içinde bu derece örgütlü olmaları ve insan öldürmelerinin ibret verici olduğu söylendi. Üniversite yönetiminin ülkücü örgütlenmeye olanak tanıdığı, desteklediği, farklı kimlik ve görüşlerdeki öğrencilerin ise kendini ifade etmeleri, bir araya gelmeleri ve sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmalarına ise olanak tanınmadığını ifade edildi. Raporu açıklayan İHD Ankara Şube Başkanı Yüksel Mutlu, 28 Eylül'de dernek yöneticileri ile birlikte Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna hareket ettiklerini, Kenan Güneş’in ailesinin acısını hafifletmesi gereken resmi üniformalı polis memurlarının feryat eden aileye, "Bağırmayın lan, gidin başka yerde propaganda yapın. Savcı bey rahatsız oluyor" biçiminde azarladığını anlattı.Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek ise, üniversite yönetiminin ülkücülere geniş olanaklar sunduğunu söyledi. Bu çetevari eylemleri devamlı gündeme taşıdıklarını ancak, yönetimlerin ilgilenmeyerek, şiddetin önünü açtığını söyleyen Şişmek, Rektörlüğün olayı “kız meselesi” olarak gösterip bundan sonraki eylemlere cesaret verdiğini vurgulayarak, “Rektörün kendi üniversitesinin öğrencileri olduğu için, böyle bir durumdan sonra aileyle görüşme ve cenazeyi teslim etme sorumluluğu vardır” dedi. Şimşek, ülkücü-faşist örgütlenmenin koşullarının ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...