Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nası takıcam bu cd-writerı ?

Dwinz

Öne çıkan mesajlar

yav biraz komik gibi gelebilir ama harbiden bilmiorum ve şu aralar yardım edecek birinide bulamadım.. Siz burdan nasıl anlatırsınız yada ben ne kadar anlarım bilmiorum ama bi iki bişey yardımcı olursanız sevinirim..[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end..
Sosyal ağlarda paylaş

2 kere bozulan sürücümü değiştirmiştim. şimdi aklımda da çok bir şey kalmamış ama gayet kolay olmuştu.

burda tomshardware türkiye sitesinde kasaya yerleştirilmesi anlatılıyor. bir sonraki sayfada ise kabloların takılmasını da anlatıyor.

eski sürücüyü çıkarıp mı takacaksın? eskisinin altına falan mı takacaksın? dikkat edilmesi gereken 2 şey var yanlış hatırlamıyorsam. eğer 2. sürücü olarak takıyorsan jumper ayarı slave'de olcak. eğer ana sürücü olaraksa master olacak. ide kablosunu takarken kırmızı taraf kabloyu taktığın yere bakarken sağında kalcak (yukardaki linkte resimde gözüküyor).

aslında sitede gayet iyi anlatmış ama yine sorun olursa buyur.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi aslında cdrom duruo makinede.. onunla beraber olsun istedim onu çıkarmadan takıcam yane.. cdromun hemen ustunde bi yer buldum kasada oraya takıcam ama cd romla takcaım writer arasında bi zımbırtı yok.. direk üstüne takıcam.. bi sakıncası olmaz heralde.. bide master slave ayarları nasıı olucak onu bilmiyorum[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end..
Sosyal ağlarda paylaş

sorun olmaz. genelde üstüste takılıyor zaten estetik olarak, başka yararı var mı bilmiyorum. jumper denilen şey zaten sürücünün arkasında genelde sağa sola oynayan bir koldur. yine yanlış bilmiyorsam, bir taraf slave bir taraf master'dır. bu eğer sürücünün arkasında yazmıyorsa kitapçığa bakmak lazım. o da olmazsa denemek lazım. yarı yarıya şansın var zaten. :p[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

yaw kasanın onundekı kucuk dıkdortgen seyı kırıon sonra rewrıterı ıtıon sonra kasayı acıp vıdaları sıkıstırıon sonra arkadakı baglantıları yapıon bu kadar ıste bence once kasayı ac cd rom a dıkkatle bak ama sanırım bı isp mı neydı o kablonun adı hane bı serıdı kırmızı ıste ondan lazım yaw bak cdroma vıdaları nerde nası sokmuslar onu oraya fln aynısını yap
bende o ondekı seyı kırmak bıraz zor olmustu ama plastık de olabılır bızdekı 2 kattı )) ama kolay bende tek basıma ogrendım[signature][hline]"Erkek adam renkli takım tutmaz"
"Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın bırakın o şeref bize kalsın"
"1903'de doğdu bizim aşkımız 2004'e geldik hala aşığız"
Sosyal ağlarda paylaş

dikdortgen dalgayı hallettim.. master slave ayarına şimdi bakıcam.. kabloları da kendimmi yapıcam bilmiom artık.. writeri itip bismillah diip başlıorum ben.. artık nolur bilinmes..
çok teşekkürler cevaplara[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end..
Sosyal ağlarda paylaş

olay sudur takıp et cd romun arkasındakı o kırmızı serıdı olan kablo eger anakarttan cıkıom cdroma gıdıo ya we cd rom a bı sey ıle takılı ya ıste o seyden 2 tane warsa dıgerını de rewrıter e takıon baska bısı yapmıon ha eger o kablo teklı ıse aynı kablodan alıon (ben 2mılyona almıstım )
sonra cd romdan cıkan o buyuk olan kabloyu takıp edıon anakartta nereye baglanmıssa yanına yenıyı baglıon dıger ucunu da rewrıtere hankı yon sanırım farketmıo guc kablosunu da yaparsın sanırım ))) ucu acık guc kablosu wardır o kare gıbı olan kucuk renklı kablo onuda takacak tek yer war ))[signature][hline]"Erkek adam renkli takım tutmaz"
"Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın bırakın o şeref bize kalsın"
"1903'de doğdu bizim aşkımız 2004'e geldik hala aşığız"
Sosyal ağlarda paylaş

power ve ide kablolarının kırmzıı tarafları aynı yeöne bakacan ide kablosunun üstünde kırmızı bi şerit vardır onu power ile aynı yöne bakacak şekilde takacaksın.

bide eğer cdrom un takılı olduğu ide kablosu tek uçluysa ve yeni kablo alacaksan ultra umd (uma öle bişidi) 64 al ide kabloları farklı farlkıdır eğer cdrom için dersen karşındaki adam bilmiyorsa yanlış kablo verir cdrom un ömrü azalır ve okumada sorun yaşatabilir o yüzden 64 olanı sor.

campırda da tahminimce sağ taraftaki eğer lg felansa yada asus sağ taraftakidir diyebilirim.[signature][hline]Kolayoyun Online Gaming NetworkCSAdmin.org Online Gaming
Olorin UO Shard NOS Clan CS Server
[NOS]RedHotRyder
Sosyal ağlarda paylaş

heh.. takmasına takacaktım.. direk anlatayım;

direk masayı çektim öne kabloları temizleyip çıkarttım kasayı bi kenara.. yan tarafını ön tarafını açtım.. cdromun altına üstüne baktım bi altında bi üstünde boş yer var.. üstteki pek bişeye benzemiodu cd romun nasıl durduuna baktım ve dedim alttaki olması lazım.. Büyük terler sonunda boşluuun önünü kapatan metal levhayı çıkarabildim(ne vida var ne bişe 5 yıllık kasa direk kaba kuvvete başvurdum).bi baktım kina çıkıntılar var onları yoketmeye çalıştım.. yok olmuyr.. üste takmaya çalıştım oda yok olmyr.. sallandırmaylada olmaz bu iş die karar verince yeni kasa almaya karar verdim..

kan beynime çıktı.. terler bastı, sıkıntılar bastıı.. bildiiniz gibi deil..[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end..
Sosyal ağlarda paylaş

cdrw yi içerden sokmaya çalışmıyon dimi kıç tarafını önden ( önyüzden ) içeri doğru itecen ondan hiç bişi yok anladığım kadarıyla sen içerden sokmaya çalışıyon önce sok sonra kabloları tak.umarım anlamışındır.[signature][hline]Kolayoyun Online Gaming NetworkCSAdmin.org Online Gaming
Olorin UO Shard NOS Clan CS Server
[NOS]RedHotRyder
Sosyal ağlarda paylaş

yokbea önden kıç tarafı arkaya kasaya dooru gelejek şekilde itttirivercende kasa eski kasa.. vidayla midayla olcak iş deil.. mesela bi yer yapmışlar bööle koymak sabitlemek için.. benim cd-writer oraya sığmıor ve kendin o yeri açmak zorunda kalıyorsun.. Açmak içinde bi dalgayı yukarı dooru itmen gerekio itemiosun işte ööle bişii değişik.. 5-6 yıllık kasa doal tabi.. en iisi alıyım ben bi siyah güzel çift fanlı bi kasa...[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...