GeeM Mesaj tarihi: Aralık 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2003 Selam evde 3 pc var ve 128kbit lik kablo bağlantım var Pclerden birinde XP Pro diğerleri 2000pro Kablo net benim pcye bağlı Hub la diğer Pclere bağlantı kuramıyorum Kablo modem hub'a hub benim pc'ye bağlı.. durum böyleyken benim pc de net sorunsuz çalışıyo ama diğerlerine share edemiyorum (Diğer Pclerle bağlantı gözüküyo ama File ve Net share yapamıyoruz yani Pc'ler birbirine bağlanamıyor) Yardım ederseniz sevinirim[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2003 bildiğim kadari ile hub'la o şekilde share edemiosun , en azindan switch gerekio ...... alternatif çözüm , elinde fazla ethernet karti varsa , (benim makinamda şu anda oyle) 1 kart direk modeme , diğeri üzerinden internet share ediosun network'e , hepsine IP otomatik al diosun ( dns ayari var ise hepsinde manuel olarak yapman iyi olur ) + senin üzerinden share ettiğin eth. kartina da ip+dns ayarlarini giriosun ... oluyo .. XP li makineyle giriyorsan nete network wizard çok iyi işe yariyor ordan olmas ize share ettiğin eth karti ile bağlantinin girdiği eth kartina bridge yaptir...[hline]Vanity is my favourite sin¹ ¹kibir en sevdiğim günahtır ...1...2...3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Aralık 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2003 hired gun'ın dediği gibi olucak. ana makinada 2 ethernet kartı olmalı[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 Hired gun temel olarak açıklamış bende anlaşılabilmesi için gerekli olan teknik bilgileri vereyim tam olsun.. Öncelikle senin ilk yaptığın gibi bir yapıda elindeki tek reel IP adresini aynı anda hub üzerinden 3 makinaya birden vermeye çalıştığından sorun yaşıyorsun.. Hub ile switch arasında ( en azından ev kullanıcıları için ) ciddi bir fark yoktur, hub gelen paketleri tüm port'Larından çıkartır, switch biraz daha akıllıdır gelen paketleri girmesi gereken port'tan çıkartır... Bu tarz sharing ortamlarında ihtiyacınız olan bir routing'dir.. Yani internete bağlı bir makinayı Gateway ( internete çıkış kapısı ) olarak kullanıp o makina üzerinden iç network'te kalan sanal ip adresine sahip makinalara route etmeniz gerekir.. Bu işlem temel olarak bir Router'ın yaptığı işlerin en basite indirgenmiş halidir.. Burada senin bilmen gereken şey routing'in interface'ler arasında yapıldığıdır.. Yani internete bağlı olan Ethernet kartından iç network'e bakan ethernet kartına.. Bunun için de Internete açık olan ethernet kartı üzerinde properties'den internet connection sharing açıp makinaların hepsini optain ip adress automatically dediğin zaman sorun hallolur.. Share'i açtığın zaman makina kendisi iç'e bakan ethernet'e 192.168.0.1 IP adresini verir diğer makinalara da kendisi aynı range'den ip adresleri verir ve diğer makinalar gateway olarak 192.168.0.1'i görür.. Teknik olarak en basit haliyle internet paylaşımı senin ortamında bu şekilde gerçekleşir.. Daha detaylı bilgi veya sorular için özel mesaj atabilir veya buradan direkt olarak sorabilirsin.. Kolay gelsin.[hline] MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA icq : 566413 msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 "network guide" diye aratırsan forumda biraz fayda bulabilirsin ordada tam değinmemiştim hubla bağlantıya genelde cross üzerine ama icq danda ederiz ordan eksik kalana gerçi yazılacak herşeyi yazmışlar :)[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 teşekkür ederim deniycem Zaten şu an makinada 2 network var ve öyle share ediyorum ama Hub a geçmek istiyorum daha rahat daha kolay diye..[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cashmere Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 yardım edin arkadaslar 1 BILGISAYAR VAR 2 ETHERNET KARTI VAR biri kablo modeme bagli internete giriyor ASIL BILGISAYAR diger ethernet KROSS kablo ile hub a bagli diger bilgisayarlarda hub a normal kablo ile bagli NASIL YAPALIM GARANTI YOL SOYLEYIN[signature][hline] May the Gank be with you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Worth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Thalion gayette güzel anlatmış eğer tüm aşamaları doğru yaptıysan sorun olmamsı lazım.bide şu var kabloların crosskabloların uçlarını doğru bağlaman renk sırası önemli bildiğim kadarıyla sana örnek olsun kaynak olsun dyie şuraya bi bak[signature][hline]Kolayoyun Online Gaming NetworkCSAdmin.org Online Gaming Olorin UO Shard NOS Clan CS Server [NOS]RedHotRyder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar