Dungeon_Master Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Jaan, 11 Temmuz 2003 10:30 tarihinde demiş ki: İkiz teosindeki olay şudur: Eğer iki kardeşten biri ışık hızıyla yolculuk yapmayı başarırsa zamanı bükmüş olacaktır. Bir nevi geleceğe zaman yoluuğu yapmış gibi olacaktır. Bu yolculuk kendisi için 2 dakka sürerken kardeşi için gerçekte 20 yıl sürmüştür... (belirli bir katsayısı var mı bilmiyorum) Şu bir gerçek k i einstein ın da teorileri bir gün yıkılacak aynı tarihteki diğer bilim adamlarının başına geldiği gibi... Çünkü yaşadağımız evrenin sınırlarını hala bilmiyoruz... Allah aşkına bırakın felsefeyi oyun oynayın yaa erken yaşta saçlarınız ağaracak :)[hline]icq:108382340 Benim izafiyet teorisinden öğrendiğim kadarıyla ışık hızına çıkabilebilen herhangi bir madde için zaman kavramı ortadan kalkacaktır. Yani bir insan ışık hızından yolculuk yapmayı başarabilirse(Mesela bi uzay gemisi içinde) onun için zaman kavramı işlemeyeceğinden, onun üzerinde zamanın etkileri de görülmeyecektir. Yani asla yaşlanmayacaktır. Bunu ikiz teorisi ile bağdaştırırsak, burda dünyada kalan ikizlerden biri her insan gibi zamanın etkisi yüzünden yaşlanırken, uzayda ışık hızında yolculuk yapan ikizi ise asla yaşlanmayacaktır. Bu bir nevi zamanda yolculuk, zamanda geleceğe yolculuk, yapmaktır. İkiz kardeşlerden dünyada kalan zamanın etkileri yüzünden yaşlanıp, ölürken; diğeri daa uzun süre yaşayacak, zamanın ilerisi dolayısıyla geleceği görebilecektir.. Yine klasik olarak tek sorun hiç bir madde ışık hızına çıkamaz.. Ve de ışık hızına çıkabilen maddelere ne olacağını kimse bilemez, ancak bu tarz teoriler üretir..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Geleceğe yolculuk die bişey yoktur bence..Çünkü daha yaşanmamıştır..Fakat geçmişe gidilebilir mi ki belki gidilirse bile geleceğe dönmemiz imkansız olur çünkü o zamanda yine gelecek yaşanmamış olacaktır.. alın bi paradoks daha..[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Volfied, 19 Eylül 2004 11:33 tarihinde demiş ki: eraq seninkinin iki olayi var birincisi sen kendi minik halini oldurmeye calisirken bir olay gelir basina ve sen orda olursun simdiki halin gecmiste olur yani, ve isleyis bozulmaz (insanlar isleyisi bozamaz hesaabi, infinite loop var bi bakima, ne yaparsan yap, ne kadar udusnursen dusun aslinda hepsi olmustur) bir digerki su oluyor, sen kendini oldurursen gecmis halini simdiki halin silinir, gecmisteki halinde faili mechul bir cinayete kurban gitis olur, kisacasi hayatin o yasina kadar surmus sayilir, gunumuz dunyasi degisir, tek farki (baska hic birseyin etkilenmedigini varsayalim) sen aslinda 10 yasinda olmussundur, bu dier seyleri degistirir, ama aslinda artik kimse senin bugunku halini bilmeyeceginden bir sey farkedilmez tek zararin kendine yani :) daha aciklayici olalim hatta ozetlekren 1 2 3 4 5 6 7 8 9 diye dusun 9 a ulasmak icin 3 den gecmek zorundasin ama bir sekilde (zaman yolculugu iste) 9 donup 3 den sonra siranin gitmemesini sagliyor (bizim olayimizda bu oldurmek) 4,5,6,7,8 ve 9 asla olmicaktir, ama aslinda 3 u 9 oldurmustur, olaylarin bir kere olma sansi vardir, o yuzden sen oldurdugun anda kendi siralamani yoketmissindir artik poh fiction yazari olmaliymisim :P Bu soruyu yanıtlamak için zamanın ne olduunu tanımlamalıyız. Zaman hakkında bildiim kadarıyla bir sürü teori var. Benim bildiklerimden 1.si; Zamanın belirli bi başlangıcı vardır. O başlangıç anından beri sürekli ilerlemektedir. Sürekli olarak şimdiki zaman geçmiş zaman olmaktadır ama şimdiki zaman da varlıını korumaktadır. Gelecek hakkında ise belirli birşey söylenemez. Bu teoriyi bi ışına benzetebiliriz. Başlangıç noktası var. Sürekli ilerliyor. Işının ucu şimdiki zamanı, geriye kalan herşey geçmiş zamanı temsil ediyor. 2.si; Zaman sürekli geleceği yaratan bi kavramdır. Şimdiki zaman gelecek zamanın hazırlanması, bi ön aşamasıdır. Geçmiş geçmişte kalmıştır, zamanla alakası bitmiştir. Ancak sadeceinsanoğlunda bi anı veya zamanda geleceği şekillendiren bi etkendir. Bu teoriyi de ucu yakılmış sonsuz uzunlukta(Diğer ucu olmayan) bi dinamit fitiline benzetiyorum. Zamanın başlangıcı bilinmiyor, zaten o kadar da önemli deil. Fitilin yanan kısmı şimdiki zamanı, geri kalan kısmıda gelecek zamanı temsil ediyor. Bu teorilere göre zaman yolculuunu düşünmek çok farklı şeyler.. Bu teoriler hakkındaki zaman yolculukları fikirlerimden biraz daa düşünüp, daa soora bahsetmek istiyorum. Kusura bakmayın konu yarım kaldı ama düşünmem lazım.. :)[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 bi tek sey biliyorum o da hic bisey bilmedigim.... bunu soyle yaparsak adam gibi bi cumle olur: bi tek sey biliyorum o da bi tek sey bildigim...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 peki benden size bi soru... simdi ileriye dogru c hızıyla(ışık hızı) gidiyoruz. ve arabanın farlarını yaktık. nolur? araba c hızıyla gidiyor, ustune birde farların c si eklenince farlar 2c biz c hızıyla gidiyor oluruz yani ışığı yine normal görürüz... peki geriye dogru c hızıyla giderken farları yakarsak nolur? -c+c=0 o zaman ışık havada asılı mı kalır?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 herhangi bir ışık kaynağının o hıza ulaşacağını sanmıyorum bilmem son yıllarda ne gibi gelişmeler oldu ama benim ilk öğrendiğim maddenin ışık hızında enerji olmaya yaklaştığı idi. update olmadım o zamandan bu yana.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Batilc, 21 Eylül 2004 23:23 tarihinde demiş ki: peki benden size bi soru... simdi ileriye dogru c hızıyla(ışık hızı) gidiyoruz. ve arabanın farlarını yaktık. nolur? araba c hızıyla gidiyor, ustune birde farların c si eklenince farlar 2c biz c hızıyla gidiyor oluruz yani ışığı yine normal görürüz... peki geriye dogru c hızıyla giderken farları yakarsak nolur? -c+c=0 o zaman ışık havada asılı mı kalır? İlk olay soru halinde biçok threadde vardı. (En son "Neden böyledir?" tarzı gerçek hayattan alınma, cevaplanamaz gibi gelen sorulardan oluşan threaddeki soru olarak) İşin komii herkes de sorunun cevabını biliyormuş gibi cevaplamaya çalışmıştı.. Batilc sende aynı şekilde yapmışsın. İlk olayın bi cevabı, senin dediinin de bi geçerliliği, kanıtı yok ki 2. dediini yanıtlayabilelim..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar