Kyatlu Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Selamlar akademik paticik. Geçtiğimiz hafta Gazi Üniversitesi mühendislik fakültesindeki bölümlerden birinde mülakata girdim ki yüksek lisans amacıyla girdiğim ilk mülakattı. Nesin ne değilsin, yabancı dilin nerden, hangi ders/projeleri yaptın, niye gazide yükesek lisans vb. şekinde geçen mülakatın sonunda olumlu geçtiği kanısı ile çıkmıştım ki bugün açıklanan sonuçlara göre mülakkattan 45 puan almışım, başarılı sayılmak için 50 ve üstü puan almak gerekiyormuş mülakkattan. Toplam puanım 80'in üstünde (ales, üds, not ortalaması yüzdeleri ile hesaplanan), başarılı sayılmak için toplam 70 üstü puan almak gerekliydi ki mülakkatta 50 üstü puan alma şartı olmasa 0 mülakat puanı ile bile bunun çok üstündeydi puanım. Referans mektuplarım da iyiydi, biri bölüm başkanı diğeri anabilim dalı başkan yardımcısındandı. İstanbul'daki güzide bir üniversiteden mezunum, Ankara dışından geliyor olmamın bir etkisi olmuş olabilir mi? tl;dr İleride başvuracağım yüksek lians programlarında bu şekilde mağdur olmamak için neye dikkat etmeliyim? Mülakat öncesi bir "ön mülakat" mı yapmak gerekliydi?Gazi'ye özgü bi durum mu bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Abi sen hangi bölüme başvurdun?nereden geliyosun?Yani bu gaziye özgü bir durum olabilir.Eğer tatmin edici konuşmuşsan mülakat onlardadır sorun.Kendi öğrencilerini senin önüne geçirmek için sana 50 altı vermişlerdir,onların senden çok daha düşük puanlı öğrencisi girmiştir yüksek lisansa.Gazi zaten değişik bir üniversite,çok bilmiyorum ama duyumlar bu yönde.Keşke başka üniversitelere de başvursaydın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Başvuracağın bölümlere bence mail at,tüm notlarını(ales,üds,gpa vs) belirt.Şansının ne olabileceğini,nasıl sorular gelebileceğini falan sor.Zaten onlar sana derler kesin bişey diyemem ama şansın zor derler.YÜksek ihtimal alınabilirsin derler.Önceden bi dürt ilgili programın koordinatörünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Gazide hocalar genelde kendi öğrencilerini alıyorlar ya da hocanın bildiği biri ya da bir tanıdığı olman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kyatlu Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Sağolun cevaplar için. Çok da hayat memat meselesi durumunda değildi şu an için yüksek lisansa başlamam ama böyle haksızlığa uğramak çok koydu, normalde lurker olarak takıldğım forumda thread bile açtım o derece :p. Ayrıca ne yüksek lisans başvuru duyurusunda ne bölüm/fakülte/enstitü sayfalarında böyle 50 altı üstü diye bi şart yoktu, oh ales üds not ortalaması yüksek kesin girerim diye beklerken böyle bi abidiklikle karşılaşmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 abi boşver iyi olmuş belki bu eleman bize fazla bile gelebilir arıza çıkartmasın dersinde tezinde uğraşmayalım falan bile demiş olabilirler hehe :D *gazveripkaçayım* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 wastyrx said: Gazide hocalar genelde kendi öğrencilerini alıyorlar ya da hocanın bildiği biri ya da bir tanıdığı olman lazım. aynen böyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kyatlu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Gazi'ye başvurmamın nedeni tezli yüksek lisans programında derslerin çoğunlukla akşam saatlerinde olması ve gündüz saatlerinde olan derslerin de öğrencilerin isteği ile akşam saatlerine kaydırılması saysesinde hem çalışıp hem tezli yüksek lisans yapmak için ideal bir yer olduğu için övülmesiydi. Hazır bi konu açmışken o zaman burada sorayım Ankara'da bu şekilde hem çalışıp hem tezli yüksek lisansta ders saatleri açısından kolaylık sağlayan mühendislik fakültesi olan okul tavsiye edebilir misiniz? Hatta genişletip İstanbul ve çevresi (Kocaeli, Bursa, Yalova) için de bu soruyu sorabilirim. Yoksa "daha da gelmem" şeklinde kinlendiğim Gazi'ye tekrar başvurmak zorunda kalıcam :p. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Kyatlu said: Sağolun cevaplar için. Çok da hayat memat meselesi durumunda değildi şu an için yüksek lisansa başlamam ama böyle haksızlığa uğramak çok koydu, normalde lurker olarak takıldğım forumda thread bile açtım o derece :p. Ayrıca ne yüksek lisans başvuru duyurusunda ne bölüm/fakülte/enstitü sayfalarında böyle 50 altı üstü diye bi şart yoktu, oh ales üds not ortalaması yüksek kesin girerim diye beklerken böyle bi abidiklikle karşılaşmak. Haksızlık diyorsan buna her yerde var bu haksızlık. Bana göre hocaların kendi öğrencilerini yanına alması kadar doğal bir şey yok. Adamlar yetiştirdiği öğrencinin bir yerlere gelmesini istiyor gibi düşünebilirsin bunda bir yanlışlıkta göremiyorum. Ben mesela gazideyim ve benim yerime başka bir okuldan öğrenci girseydi benim başvurduğum yere, o zaman haksızlık olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Ha diyorsan ben 80 aldım o 60la girdi benim yerime sen haklısın o konuda. Ama şartlar eşitse o okulda okumuş insanın girmesi bence çok mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 mülakatta takım elbise giydin mi? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kyatlu Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 throine said: mülakatta takım elbise giydin mi? sdf Giydim tabi. Keşke giymeyip kapri-atlet takımıyla gitseymişim şanım yürürdü en azından sdfsgdf. @wastyrx Kendi okulundan mezun insana misal mülakkatta 60 alıcak insana 90 verir veya aynı puana sahip kişilerden Gazi mezunlarını seçer ama böyle sadece bizden değil diyerek mülakatta elemek? Hayır 49 puan verilse çok belli olucak biraz yuvarlayalım da o kadar alınmasın bari diyerek bu puanı verdiklerini hayal ediyorum ben lol. Olmadı sadece kendi okulundan mezunları alsın yüksek lisans başvurusuna kontenjan açığı kalırsa dışarıdan davet etsin peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Bütün okullar dışardan gelen öğrencileri ğek sevmez. Ben Ytü mezunuyum. Marmaraya başvurdum.Mülakatta beni resmen yardırdılar:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar