calimero Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Selam Bugün öyle gezerken birkaç tükana girdim, spotçu tarzı yerlerdi yazmasa da, laptop elektronik eşya falan satıyorlardı. Neyse öylesine fiyat falan sordum, birkaç model önerin ben netten bir araştırayım fiyatları dedim. adamlar sony bir laptopa 3000 dediler misal, istanbul bilişimde bile 5800 lira. sonra bir laptopa 1200 dediler en ucuz arasan tarasan 1800-1900 civarı. adamlara tabi sordum garanti vs var mı diye, sıfır ve garantisi var dediler. nasıl bu kadar ucuza satıyorlar ki bunlar bu laptopları?
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Garanti vermiyor ,daha doğrusu dükkan garantisi adı altında 6 ay -1 sene gibi bir süre veriyor ,ondada dükkanı bağlı haliyle ,bazıları hiç ilgilenmiyor ,bazılarınında bildiğin kendi teknik servisleri var.O yüzden dükkan seçimi çok önemli,alırsın bırak servisi ,2 gün sonra dükkan kapanmış bulursun.Aslında spot olayının tek handikapı bu ,biraz riskli sonuçta ,yeni ürün alıyorsun ertesi gün ekran kartı servise gidiyor vs. Fotoğraf makinaları ve ürünlerindede var mesela , makina ve birçok lens aldık aynı yerden(sirkeci hayyam pasajı) spot olarak ,bizim şansımıza pek bir sorun çıkmadı ama belli de olmuyor.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 istanvul'da bi firma vardı ama hatırlayamadım şimdi adını. adamların tek işi sony laptop satmak spot olarak. teknik servis vs 10 numara, halledemediğin sorunlarda telefonla bile yardımcı oluyorlar. yani rast gele bir dükkandan değil de bilinen sağlam bir firmadan alırsan sorun yok ama kanuni bir güvencen de yok.
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Bir şekilde gümrükten vergisiz geçmiştir yada demonte halde getirmiştir adam yedek parça ayağına burada montajlamıştır vergiden yırtmak için, yada çalıntı maldır.
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 istanbul bilişimide boşverin onlar 1yıldan fazla zamandır sony ana bayisi değiller.
throine Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 sony distribütörü olsalardı ucuza satılamazdı. istanbul bilişimin yaptığı şey paralel ithalat dediğimiz şey. sen bir markayla distibütörlük anlaşması yaparsın o markayı o ülkede satabilecek tek kişi de sen olursun, başkasına mal satmasını da engellersin böylelikle malın istediğin fiyata satarsın. Ama istanbul bilişim gibi bir firma da çıkıp rekabetin çok olduğu dolayısıyla malın fiyatının düşük olduğu bir ülkeden aynı malı ithal eder gelir türkiyede satar ve sattığın mal her zaman distribütörün verdiği fiyattan düşük olur. Spotçular ise vergi ödemezler, eş dost akraba aracılığıyla ya da diğer kaçak yollardan getirirler. Garantisi güvenilir yer bulmak oldukça zordur. edit: böyle yerlerden almadan önce aynı malın dünyadaki en düşük retail fiyatına bakarsın ondan düşük ya da çok yakınsa refurbished ürün satma olasılıkları var. normalde refb ürünler farklı kutularda olur ama kutularını değiştirip satanları görmüştüm dslr satıcılarında.
Öne çıkan mesajlar