Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kanal tedavisi hakkında


bedrifil

Öne çıkan mesajlar

valla 5 kere iğne yapmıştı...o zaten acılı bir işlem de...neyse bu nedir diye sordum mu."uyuşturmak için,acı hissetme diye" açıklamıştı! tabi ben başıma geleceklerden habersiz...bir baktım bir sürü küçük küçük iğneler daha çıktı meydana...onlar ile sinirleri alıcakmış bak bak bak!

dediğim gibi kişiden kişiye değişir ben belki tatlı canlıydeım çok acıdı bilemem...ya da doktor belki iyi aneztezi uygulayamadı...ama birkaç kere oldum kanal tedavisi(farklı yerlrde) hepsinde de aynı şey oldu...hatta aklımda kalan tek şey oldu....çektiğim bir türlü bitmeyen ACI....umarım doktorun eğlenclidir...ya da yanına eğlenceli birilerini al..bitmez o saatler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzuuun zaman önce, uzak uzak bi şehirde...


lise3'teyim.. dişe kanal tedavisi gerekiyormuş. öss'ye de az kalmış. ara ara gidip yaptırtıyorum bişiler.

artık kadın ne yaptı ise kanal tedavisi olduğunu bu sene öğrendim. dediler "kökünde kronik iltihap var şu anda. -evet dişin kurtarılan tarafında bu sefer de- kanal tedavisi yapılmış size önceden"


hadi yaa! diyebildim sadece. olay anını çok hatırlamıyorum vallahi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin dişlerinin yapısına göre de degişiyor.Mesela benim dişlerden 3-4 tanesinde hayvan gibi cürük vardı ama hiç acı falan hissetmiyordum.

Gittim doktora, kadın bildigin şok oldu,bu çürüklerin çok agri yapması lazım nası birşey hissetmedin falan dedi.Neyse 3 dişe kanal tedavisi yaptırdım toplamda 2 hafta gittim doktora.Ama böyle bir acı hissetmemiştim kanal tedavisi sırasında,benim dişlerin sinirleride cok dipte oldugu için 1 diş için 2 saat uğraşti nerdeyse,agzimın kenarlari bildigin yirtildi.

Şimdi rahatım yalnız,4-5 gün süren diş ağrıları geçti,soguk birşey içtiğim an arkadaki dişlerin acısından bağırıyordum nerdeyse,hepsinden kurtuldumB)-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım rahat ol. hem "hiç bir şey hissetmedim" diyene hem de "gg" temalı konuşanlara aldırma.
bir dişe kanal tedavisi uygulanmasının çeşit çeşit nedeni var, ortak yanları amaçları.
amaç nedir; enfekte olmuş canlı veya cansız diş sinirinin uzaklaştırılıp yerinin dolgu materyalleri ile doldurulması, böylece olası enfeksiyonun büyümeden önlenmesi, bir nevi mikroorganizmaların besin maddesi haline gelmiş siniri uzaklaştırmaktır.
dişin tamamen cansızlaşmış (diş sinirinin beslenmesi tamamen kesilmiş, tamamen ölü dokudan ibaret) ise zaten korkacak bir şey yok, anestezi dahi yapılmadan paşa paşa kanal tedavin yapılır. Ha diş akut bir enfeksiyon durumundaysa; enfeksiyon bölgesi asidik pH ya sahiptir, bizim kullandığımız anestezik solüsyonlar bazik pH ya sahiptir, bilin bakalım bu dişi uyuşturmaya çalışınca ne olur :)
böyle bi durumda ise direk dişin sinirinin üstüne solüsyon verilecek kadar diş mineniz, dentininiz kaldırılır ve yine anestezi sağlanır.
ha dediklerimde hekim becerisi ve bazı başka nedenlerle ilgili olarak " - e ama bende böyle olmuştu" diyeceğiniz noktalar var olabilir, bunları ise öm den direk kişiye soracağım sorular sonrasında anlatabilirim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...