Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 Avrupa Şampiyonası

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Ben bu ülkeyi anlamıyorum.
Bu ülkeye basketbol tarihinin ilklerini yaşatan Aydın Örs gibi bir değer varken, bu adamcağız neden milli takımdan uzaklaştırıldı, neden Tanjeviç'e ve ardından çok servdiğim ama henüz çok yeni olan Orhun Ene'ye milli takım emanet edildi?
Türk basketbolcusu SAVUNMA oynamalı. HÜCUM oynayacak bir jenerasyon henüz yakalayamadık. En iyi hücumcumuz Hidayet, işte durumu ortada. Kendisnden 6-7 yaş büyük Nowitzki'yi de izliyoruz, Hidayet'i de izliyoruz. Neyse, uzatıp muhabbeti dallandırmayayım ama ben de bizim takımımızın SAVUNMA BASKETBOLÜ oynaması gerektiğini düşünüyorum. Basketbolda her şeyin başı savunmadır, NBA'deki koçlar bile Avrupa takımları NBA oyuncularından kurulu Amerikan takımlarını yenmeye başlayınca basketbol anlayışlarını değiştirdi. Savunma daha ciddiye alındı. Biz yeniden savunma basketbolü oynamalıyız. Maçı izlemedim ama Yunanistan'ı 62 sayıda tutmak iyi. Fakat 38 sayıda kalmak hücumda bol keseden şut atıldığını gösteriyor, laçkalık olduğunu gösteriyor, şımarıklık ya da ciddiyetsizlik olduğunu gösteriyor. Umarım şampiyonada takım gibi bir takım izleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

her hazırlık dönemi aynı terane, millet olarak çok önemsiyoruz şu maçları. harun erdenayla muhabbet ederken kendisi söyledi günde 3-4 saat ağırlık yüklüyoruz biz söylüyoruz kendilerini sıkmasınlar diye. tamam 38 sayı atmak rencide edici olabilir ama mühim olan turnuvadaki netice.
Sosyal ağlarda paylaş

mühim olanın turnuvadaki netice olduğu hem doğru, hem yanlış. neticede bunlar milli maçlar, karşıdaki takım işi ciddiye alıyorsa, bizim takımımızın da işi ciddiye alması gerekir.yunanistan-türkiye maç istatistikleri geldiği zaman "şu maçlar şampiyona maçları, bu maçlar gazozuna maçlar" diye gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi diyeceksiniz hazırlık maçları falan filan, yenilir normalde,

Şu oyunla olmaz, kabul edelim olmaz. Geçen turnuvalardaki hazırlık maçlarını da gördük, bunu da görüyoruz. Olmaz yani,

Olur inşallah başarılı oluruz da hali hazırda turnuvanın en dengesiz grubuna düşmüşken ufak bir şans görüyorum ben sadece,

OLMAZ !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün ki maçta nispeten güçlü bir rakip karşısında fena bir oyun oynamadılar yavaş yavaş yerine oturuyor oyunları ama tabi halen çok eksik var. Kazanma alışkanlığımız varsa hazırlık maçları önemli değil ama benim gördüğüm en büyük dezavantaj koç değişikliğinden kaynaklı iletişimsizlik. Hücum setleri doğru düzgün oynanamıyor ve rotasyon sürekli aynı. Aynı sürelerde aynı kişiler çıkıp giriyor Nba gibi. Böyle olması yanlış bir şey bence zira avrupa basketbolu ve oyuncularının fiziksel durumu ile nba oyuncularının fiziksel durumu arasında dağlar kadar fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

semih'i çıkarmışlar kadrodan. sakatlandı mı acaba yine? ben baya beğenmiştim maçlarda elemanı. ömerle beraber 2si iyi oynuolardı.

açıklama geldi:

"Semih Erden, kamp çalışmaları süresince hem tedavilerini sürdürmüş, hem de antrenman ve maç kondisyonunu arttırmaya gayret etmiştir. Ancak, geçen süre zarfında sıkıntılarının tam olarak ortadan kalkmaması ve sakatlıklara bağlı şikâyetlerinin devam etmesi üzerine Semih Erden, Milli Takımımızın Litvanya’da mücadele edeceği Avrupa Basketbol Şampiyonası aday kadrosundan çıkarılmıştır."
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu tip durumlar da işte takım hocasıyla milli takım hocasının aynı olması kötü oluyor.

İzzet'i bende hiç bilmiyorum ama adam oyuncusunu tanıyor. Hani güvenebileceği, birlikte çalıştığı falan bir adam ki ondan birşeyler bekleyebilir.

Misal en berbat döneminde Tanjevic'te Semih'e şans vermiş, üstüne gitmiş ve onu kazanmıştı. Hani son dönemlerdeki Semih'in var olması o ısrarın sonucu,

bu durumlar normal yani,
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Darkrider çok doğru bir şey söyledi Semih'in bir gün Nba'e gideceği ve baya başarılı olacağı hiç aklıma gelmezdi : )

Enes bence gerçekten çok iyi bir oyuncu olabilir ben turnuvada en çok Enes'in performansını merak ediyorum Semih'in yokluğunda daha fazla zaman bulacaktır bakalım ne yapacak. Gerçi takımın içinde biraz iletişimsiz gibi adam maçlarda biraz dikkat ettim pek kimse Enes'le iletişimde olmuyor sanki. Artık takıma yeni girdiğinden midir yoksa yıllarca Amerika'da yaşamış olmasından mıdır bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...