Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lazerle göz ameliyatı

Denth

Öne çıkan mesajlar

Kardeşim göz ameliyatı olmak istiyor. Dünya göz hastanesi dahil bir kaç yerle görüştük.

Gene de sizlere bir danışayım dedim, belki içinizde daha önce böyle bir operasyon geçirmiş olan vardır tecrübelerinden faydalanirız diye. Her türlü doktor/hastane tavsiyeniz itinayla alınır, şimdiden teşekkürler :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 5 sene felam önce oldum. Şişe dibi moddan kurtuldum, sevinçliyim. Şu anda gözler 0.50. 5-6 saat bilgisayarla haşır neşir olmadıktan sonra bi sorun yok. Gözlük kullanmıyom. He bide ben olurken eximer versiyon 2 wardı, şimdi gelişmiştir heral. Ben İzmirde olduydum, baya bi sorup araştırmıştım. Dünya hastaneside kaliteli bi yer. Bi de doktora bi sor bakam. Eğer bi daha gözlerin numarası büyürse tekrar ameliyat olabiliten warmı ?
Gelelim işin can alıcı noktasına. Ameliyat sırasında acı felam yok. Yane tırsmanı gerektirecek bişi yok. Benim ameliyatı anlatam sana. Önce gözleri muayene ettiler. Yok tansiyon vs vs. Sonra ertesi gün bi damla damlattılar gözlere. Gözbebeklerin böööle kocaman oluyo. Bişi göremiyon. (Zati görmüyodum ya nese) Sonra yatırıyo masaya önce gözün üstündeki o zarımsı nesneyi kesiyo, kaldırıyo. Gözlerin kan doluyo. Sonra siliyo bişile. Su felam döküyo sanırım. (anlatırken Doom3 e benzedine bakma, hiç acı yok) Sonra yeşil bi ışık çıkıyo. Sen ona bakarken doktor bööle kırmısı bi laser ışığıyla (rengi değişebilir :) bızztttok tok dıkşın felam sesleriyle motif gibi işliyo gözleri. Sonrada sarıp sarmalayıp postalıyo. Hala acı yok.
Sonra 2-3 saat sonra, işte burası önemli, Öööle bi acıyoki, sorma. Benim kızkardeş hemşire de Allah'tan ordan yırrtım. Bi iğne yaptı, uyuydum. B gün sonra doktora gittim, açtı sargıları.
Doktordan çıktıktan sonra ilk gördüğüm şey Kordon'daki gemilerdi. O gün bugün hastasıyım İzmir'in.

Kolay gele. Sorcaan bişi warsa pm at.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

Oy oy. 6.5 iimiş :) Bi git konuş, benimkiler de 4-5 felamdı. benimki .50 olduna göre seninlkide max 1 felam olur galiba. Ayrıca teknoloji gelişti, belkide 0 olur.
Bi de kemikılcım, kışın otobüse binip, buğulanan gözlüklerden bi bok görememekten kurtulmak bile yeter ameliyat için :)
Ama dersenki ben bu gözlüklü halimle daha şirinim, biz seni böölede seviyoruz. :)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 20 Eylül 2004 15:03 tarihinde demiş ki:
20'ye gelince ben de yaptıracağım. 2.5-3 bile çekilmiyor (gözlük-lens sevmeyen kişiye tabii).

Ciddi değilsen sorun yok. Ama cidden böle düşünüyosan şööle bi uyarı yapayım. Bi göz 15 numarayı geçerse körlük tehliken war. Aman dikkat ![signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben yaş olarak 20 demek istemiştim :). Benim gözler 2.5 şu an ama dayanamıyorum. Lens uyumlu değil gözler ve gözlük takmayı da sevmiyorum.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 20 Eylül 2004 15:14 tarihinde demiş ki:
yaf ağır lan bu gözlükler ehe

Zati şimdi bu yaşlarda şirinim felam die oyalarsın milleti de yaş kemale erince kızlar pek ööle düşünmüyo. Bence sen 18 olunca çızdırt kemikılım. :)
Bi de gözlüklerini çıkarma. Doktoruna sor o daha iyi bilir, ama sanırım takmayınca numara artıyo.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

He bide bak kemikılım, doktor amcalar ne dio.

Soru: Gözlerim miyop, 8 yaşında gözlük takmaya başladım, ilk gözlüğüm -0,75 numara idi, şimdi 15 yaşındayım, gözümün numarası -6.00 'ya yükseldi, her yıl sürekli yükseliyor, bu ilerlemeyi durdurmanın bir çaresi var mı? Lazer yaptırsam ilerleme durur mu?
Cevap: LASIK uygulaması gözde mevcut olan miyop, hipermetrop ve astigmatizmayı sıfırlamaya ve gözlük gereksinimini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Ancak ilerlemekte olan bir görme bozukluğunu durdurmaz. LASIK uygulaması ile göz numarasını sıfırlamak için göz numarasının 1yıldan beri ilerlememiş olması gerekmektedir.

Aman dikkat edin gözlerinize.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 20 Eylül 2004 15:21 tarihinde demiş ki:
Takmayınca artıyor mu?! Ben PC kullanma, kitap okuma dışında gözlük takmıyorum hiç!.

Gözlük veya lens takmak net görüş için gereklidir. Numaranın ilerlemesine bir etkileri yoktur. Göz numarası miyopta 20-25 yaşına kadar artabilir. Lakin göz tembelliği diye bi olay war. Bana doktorun tavsiyesi gözlüğünü devamlı tak idi.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

24 yaşındayken. 18 den önce yapmıyolar zate. Bi de numaranın 1 sendir artmamaıs lasım. Numara durmadıysa ameliyat olsan bile gene artar.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de düşünüyordum. Lens kullanıyordum. Her neyse doktora gittim işte lensi bırak 1 ay gözlük kullan dedi (retinadaki deformasyonlar düzelsin diye). Neyse işte ben de aldım gözlük bıraktım lensi. Sonra optiğe gittik gözlük almak için (optikteki adam da iyi bir tanıdıktır). Anlattım durumu. Adam celallendi. Eğer doktor ameliyattan sonra hiç birşey olmayacağı garantisini verirse ameliyta parasını ben vereceğim dedi (bu kadar da iddialı :P) Neyse işte hakikaten de ameliyat %100 garantili değil. Ameliyat olanlar bir süre sonra geceleri ışığa karşı daha duyarlı oluyorlar. Gözleri hassalaşıyor. Göz numaraları tekrar ilerleyebiliyor.
Ayrıca şu soru bilmiyorum aklınıza geliyor mu:
Neden lazerle ameliyat yapan doktorların kendileri gözlük kullanıyor?
Sonuçta ben güvenmedim ameliyata şimdi paşa paşa gözlük kullanıyorum. Yüzerken sorun olmuyor (lenslerle suyun altında göz açıldığı takdirde düşme tehlikesiyle karşılaşılır). Ayrıca daha karizmatik görünüyorum :P[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 20 Eylül 2004 15:00 tarihinde demiş ki:
6.5 a napıyolar.)

kız kardeşim de ameliyat oldu
25 yaşında oldu daha önce 18inde gitmişti gelişmesi/ilerlemesi durmamış diye dokunmamışlardı

zaten son 3-5 senedir çok ilerlemiş durumda bu alandaki teknoloji, daha öncesinde daha temkinli yaklaşıyorlardı, kara noktalar oluşabilir, başka problemler olabilir vs diye...

kardeşimin gözü ameliyat olduğunda 12 küsür numara miyoptu, şu anda 1.5 numaraya kadar inmiş durumda, tek göz bu kadar yüksek dereceydi bu arada toplamı değil yani

diğer göz 2 derecenin üzerindeydi, şimdi iki gözü de birbirine yakın derecelerde ve bir gözüyle önceden sadece ışık ve karanlığı farkedebiliyoken, hiçbir şey göremiyoken şimdi yeniden dünyaya geldim diyor

ameliyat olalı 2 sene oluyor, şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadı, Ankarada bir hastanede ameliyat oldu, 1 saat civarı bir sürede girip çıktı ve 1 hafta içinde de hiçbir rahatsızlığı kalmamıştı (ağrı, ağlama vs gibi)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Adam zevkli dedi brüst

perşembe günü Akdeniz tıp fakültesine gittim pazartesi nah bugun bitti işler nefret ediyorum bu hastanelerden heryerden herşeydem opeth dinlicem bunalıma gircem yeter artık ya Gothic takılcam yeter bea daraldım

silomdan saman getirin beyler :) yiyip azot salıp ciceklerinde oksijen yapmasını sağlayacam

bu gun felaketim hemde coook :(

bu arada amelyat ultra başarılı geçer kötü aksilik olmaz ve hemencecik iyileşir.

Bende Boğazdan amelyat olduydum geniz etini aldırdıydık (gerçi boğaz damı burundamı tam bilmiyorum)[signature][hline]hö?
Sosyal ağlarda paylaş

selocan
öle cerrahların ameliyat yaptırması çok riskli
benim dayımda kalp cerrahı ve oda yaptıramıyo göz ameliyatı yoksa oda istiyo yani
beyin cerrahı
kalp cerrahi gibi
hatta tümden cerrahların ameliyat olması sakıncalı[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla meslek hayatı konusunda riskli demişsin.
Hadi lazeri geçtim. Bana lens yazan doktor gözlük kullanıyordu ve kendisi de söylüyordu gözlük daha iyi diye (lenste biraz ısrarcıydım o sıralar). Heralde bu da risk değil ?[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...