Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 mertadam said: Sen olur da bir gün kızın olursa (ben başım kuma gömülüyken) hazırla kızının bavulunu,hatta otelini-tatil köyünü,uçak biletini de ayarla,erkek arkadaşı ile tatile yolla Aluriel. Edit: Hatta, ne demek, nasıl olsa gidip elin oğlu öğretecek. Otur sen öğret o zaman kızına nasıl prezervatif kullanıldığını.Amerikalı babalar öğretiyor.Böylece kızın özgür bir birey olarak yetişmiş olur.Dünyanın bütün kötülüklerine karşı olanca donanımı ve koruması olur(prezervatif bu,boru mu)... senden tavsiye almaya ihtiyacım yok. en azından kafamı kuma gömüp içimi rahatlatmaya çalışmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Kutuplaşma zaten bana karşı vardı.Ne yazsam zıplayan adamlar her konu başlığı altında belli zaten.Hayır,tanısak birbirimizi,diyecem ki heriflere bir kötülüğüm dokundu.Ama değil.Enteresan. E şimdi bir tane arkadaş bana desteğini göstermiş. Eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 iksmen mi göstermiş desteğini sana? donanimhaber stayl hemi de. :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Aluriel said: mertadam said: Sen olur da bir gün kızın olursa (ben başım kuma gömülüyken) hazırla kızının bavulunu,hatta otelini-tatil köyünü,uçak biletini de ayarla,erkek arkadaşı ile tatile yolla Aluriel. Edit: Hatta, ne demek, nasıl olsa gidip elin oğlu öğretecek. Otur sen öğret o zaman kızına nasıl prezervatif kullanıldığını.Amerikalı babalar öğretiyor.Böylece kızın özgür bir birey olarak yetişmiş olur.Dünyanın bütün kötülüklerine karşı olanca donanımı ve koruması olur(prezervatif bu,boru mu)... senden tavsiye almaya ihtiyacım yok. en azından kafamı kuma gömüp içimi rahatlatmaya çalışmıyorum. Estağfurullah,ne tavsiyesi.2 gündür şu topikte her türlü bana saydıran bir adama iki cümle öneri de bulunmuşum,çok mu?Üstelik senin kadar aydın,ileri görüşlü,demokrat,özgür brey yetiştirebilecek ebeveynler ülkemizi yükseltecek ve yüceltecektir.Bu nedenle her zaman emir ve görüşlerinize hazırım efendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 mertadam ne güzel stalklanıyosun abi, benim hiç stalker'ım olmadı =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 stalker ne küheylan kardeş? Cahilliğime ver,bir açıklayıver bir zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iksmen Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Aluriel said: iksmen mi göstermiş desteğini sana? donanimhaber stayl hemi de. :> ewt dostum beğenemedinmi :) donanimhaber ne alaka B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iksmen Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 başkasını izlemek demek, röntgenciliğin sanal hali :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 mertadam said: Kutuplaşma zaten bana karşı vardı.Ne yazsam zıplayan adamlar her konu başlığı altında belli zaten.Hayır,tanısak birbirimizi,diyecem ki heriflere bir kötülüğüm dokundu.Ama değil.Enteresan. E şimdi bir tane arkadaş bana desteğini göstermiş. Eyvallah.Burda senin şahsına gıcık olma gibi bir durum mümkün değil ; çünkü bu ortamlarda sen(veya herhangi biri) düşüncelerinin toplamıdır.Konu düşünceler olduğuna göre mesela kendimden örnek verim politik konulardaki düşüncelerinin çoğunun 180 derece zıttını düşünüyorum.Tartışmak dediğimiz eylem de budur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 @ mertadam bak 5-6 sayfa önce ekmek vermişti cevabını ama, gözünden kaçtı heralde. bi bak üşenmezsen otur 2 dakika. çocuğum olursa ileride, ki bu ülkeden gitmezsem hayatta çocuk yapmam ona eminim, kız-erkek farketez oturur karşısına konuşurum. herşeyi iyisiyle kötüsüyle anlatırım elimden geldiğince. tavsiye de veririm gerekirse. ama benim her dediğim doğru, astığım astık kestiğim kestik bir tutum sergilemem asla. verdiğim tavsiyeye uyar veya uymaz onun bileceği iş. orasına karışamam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iksmen Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Aluriel said: çocuğum olursa ileride, ki bu ülkeden gitmezsem hayatta çocuk yapmam ona eminim. ben kendimi boşuna harab etmisim yaw sen özentinin tekiymişssin arkadaş :) dur tahmin ediyim anti-popularist sindir bide sen şimdi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 ben öyle degilim ama babam öyle,simdi öyle sayılır mıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 iksmen 21. yüzyıldayız arkamızda binlerce yıllık bir tarih var . Bizim düşündüklerimizin aynısını düşünenlerin , yaptıklarımızın aynısını yapanların, keşfettiklerimizin aysını keşfedenlerin daha öncede olması kaçınılmaz . Dolayısıyla ''orjinal'' kavramını sorgulamalısın ''özenti'' demeden önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 iksmen said: sen özentinin tekiymişssin arkadaş :) if you say so Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Birincisi dayatma yapamazsınız kimseye.Herkes kendi düşüncesini savunuyor.Karşılıklı okuyoruz birbirimizin görüşlerini.Eğer aklımıza yatan bir yanlışımız,izlediğimiz yanlış bir tutumsa ve adam gibi adamlarsak bu yanlışımızı düzeltiriz.Ama bunun ötesinde hiç kimse ısrarla "benim dediğim doğrudur,seninki yanlış lan,ne anlarsın sen,yürü taş arabası"tarzında davranmak hakkına sahip değildir. Pasta'nın verdiği cevabın benim söylediklerimle hiçbir çelişkisi yok.Ben de aynı şekilde davranan bir babayım.Ben de eğriyi ve doğruyu anlatan ve anlatmaya devam edecek olan bir babayım. Olay tavsiyeye uymak-uymamak diye böyle yazarken ki kadar basit bir olay değil.Bunu çocuk sahibi olmayan ve hele bu ülkeden gitmezsem çocuk sahibi olmam diyen adamların tahayyül etmesini beklemiyorum.Yani karşına 18 yaşında kızın dikilip "baba ben erkek arkadaşımla tatile gitmek istiyorum" dediği an hissedeceklerin ve bu konuda izleyeceğin tavır böyle buralara yazdığınız düşüncelerden farklı olacaktır.Yani o durumda tavsiye falan verilmez,"gidebilirsin kızım" ya da "gidemezsiz kızım" dersin.Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 mertadam said: Birincisi dayatma yapamazsınız kimseye.Herkes kendi düşüncesini savunuyor.Karşılıklı okuyoruz birbirimizin görüşlerini.Eğer aklımıza yatan bir yanlışımız,izlediğimiz yanlış bir tutumsa ve adam gibi adamlarsak bu yanlışımızı düzeltiriz.Ama bunun ötesinde hiç kimse ısrarla "benim dediğim doğrudur,seninki yanlış lan,ne anlarsın sen,yürü taş arabası"tarzında davranmak hakkına sahip değildir. Pasta'nın verdiği cevabın benim söylediklerimle hiçbir çelişkisi yok.Ben de aynı şekilde davranan bir babayım.Ben de eğriyi ve doğruyu anlatan ve anlatmaya devam edecek olan bir babayım. Olay tavsiyeye uymak-uymamak diye böyle yazarken ki kadar basit bir olay değil.Bunu çocuk sahibi olmayan ve hele bu ülkeden gitmezsem çocuk sahibi olmam diyen adamların tahayyül etmesini beklemiyorum.Yani karşına 18 yaşında kızın dikilip "baba ben erkek arkadaşımla tatile gitmek istiyorum" dediği an hissedeceklerin ve bu konuda izleyeceğin tavır böyle buralara yazdığınız düşüncelerden farklı olacaktır.Yani o durumda tavsiye falan verilmez,"gidebilirsin kızım" ya da "gidemezsiz kızım" dersin.Bu kadar. Dayatma yapmak tartışmanın doğasına aykırıdır.Burda sen argümanlarını sıralıyorsun ben argümanlarımı koyuyorum ve diyalektik bir tartışma yürütmeye çalışıyoruz : Mesela sen türkiyenin tehlikeli olduğunu söylüyorsun ve bu konudaki tutumunu bununla gerekçelendiriyorsun , ben de bu gerekçene karşılık olarak tehlikenin zaten hayatın bir parçası olduğunu ve her aşamasında karşımıza çıktığını söylüyorum : güvenlik için tedbir arttıkça demokrasi azalır. o yüzden bu ikisi arasında dengeyi tutturmalısın diyorum.Dayatma nerde oluyor biliyor musun dayatma rasyonel olarak ikna olabilicekken duyguların buna engel olup kendi düşüncelerinde ısrar etmeni sana dikte ettiğinde oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 @ mertadam o durum dediğin nedir? kızının erkek arkadaşı olmasını kötü bir şey olarak görüyorsan zaten tartışmaya gerek yok. kendini kandırmaktır o, başka bişey değil. illa kız/erkek arkadaşı olan 7-24 sevişir de demiyorum bazıları gibi bu arada, hemen dellenme. 18 yaşındaki çocuğum karşıma dikilip bişey istediğinde ben yapma desem o da iyi o zaman sen yoluna ben yoluma dese daha mı iyi? yada peki deyip arkamdan iş çevirse daha mı iyi? sen çocuğunu iyi yetiştirebildiysen gözün neden arkada kalsın ki? Pasta said: x--------------z--------y x--->tutucu y--->godoş biz z yi savunurken inatla bizi y imiş gibi göstermeye çalışmanız uzaktan çok komik duruyor konuya hiçbişey katmadığı gibi yapmaya çalıştığın şundan ibaret sırf, başka da bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 hedehodohop. Lafım sana değil canım kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Godoş kavramı da aşırı ilkel ve gelenekselci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 kime laf anlatmaya çalışıyorsam ben de. troll mode on bundan sonra, söyleyim şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertadam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Ya Aluriel. Mahsus böyle yazdığını düşünmeye başladım. Bu kadar sayfalarca yazdıktan sonra kızımın erkek arkadaşı olmasına karşı bir baba olabileceğimi soru olarak sorman bile saçma. Bu işin çocuğuma karşı güvenimle ilgisi yok.Bunu baştan beri söylüyorum.Çocuğuma verdiğim terbiyeden de,ona olan güvenimden de asla şüphe etmem.Ben içinde bulunulan ortam,koşullara güvenmiyorum.Bak o Pasta demiş ya bu ülkede kalırsam çocuk sahibi olmam. Ben çocuk sahibi oldum,artık bu ülkede kalırsam çocuk sahibi olmam deme lüksüm yok. Hayır,son derece de açık yazıyorum.Anlaşılır yazdığımı düşünüyorum.Buna rağmen nasıl bu kadar farklı anlaşılıyorum,onu anlamıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tafircan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 mertadam, senin gibi dusunmememe ragmen seni cok iyi anliyorum ve saygi duyuyorum. burada seni anlamayan kimse yok, sadece konuyu carptirmak ve seninle polemik yaratmak adina belden asagi vuruyorlar. sen de genc bir babasin anladigim kadariyla, olgunlastikca fikirlerinin de ayni paralelde degisecegini umuyorum, sonucta potansiyelin iyi .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zevkesiri Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 tafircan said: sen de genc bir babasin anladigim kadariyla, olgunlastikca fikirlerinin de ayni paralelde degisecegini umuyorum, sonucta potansiyelin iyi .. this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar