Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 nileppezdel said: Bak Galatasaray'lıyım, diyorum ki biz yaptıysak LÜTFEN düşürsünler ,10 sene toparlanamayalım ama Türk futbolu caydırıcı ceza görsün, adam olsun, temiz olsun. Analtabildim mi derdimi? :) Gerçekten bu tür laflarla 5 yaş üstünü "ben adelet istiyorum benim takımım değil mesele, mesele FB nefretimde değil, adelet" tarzında inandırabiliyor musun? =) İşe yarıyor mu :) Siyasetçileri bile geçtin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 ya gayet samimiyim de seni inandırmaya kasamam, at gözlüklerini takmışsın bir kere. Hani Galatasaraylı arkadaşımla konuşurken de yaptıysak düşürsünler diyorum. Futbolu Galatasaray'dan çok seviyorum çünkü, onunla alakalı bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 @nileppezdel bu topic ile kalkıp bu topic ile yatmak,sana puanım 10 kanka sdfdse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Abi o 5 sene toparlamama durumu yok ortada daha öncede uzun uzun yazmıştım. Fenerbahçe Juventus değil (şimdi yalnış anlaşılıcak bu Juventus bizim kadar büyük değil fln gibi anlaşılıcakta o anlamda değil) Juventus Torino takımı Fenerbahçe İstanbul takımı. Juventusun taraftarı (dünya çapında başka ülkelerden sempatizanları olur fln o ayrı konu ama Fenerbahçe standartlarına ulaşabilecek bir oluşum değil) Juventus futbolcu alırken transfer edeceği oyunculara geçmiş hedeflerine paralel doğrultuda bazı şeyler vaad etmesi lazım ki bunları vaadedebilecek yapıya ulaşamıyorlar. Fakat türk futbolunun durumu aynı şekilde değil. Bizim futbolculara vaadedeceğiklerimiz tamamen duygusal! değerler oluyor geçen sene ligde ciddi anlamda son bikaç haftada küme düşme potasında olan galatasaray borç içindeki mali yapısıyla dünya yıldızı diye tabir edilecek yıldızları transfer edemesede adı geçirilebiliyor ki alabilecek durumlarda geldi önümüze. Hani İtalya liginde bir torino takımı toparlanamayabilir. Ama Türkiye ligindeki büyük taraftar yapısına sahip bir istanbul takımının toparlanma evresi uzun sürmeyecektir. Kaldı ki bahsedilen kulup Dünyanın mali açıdan en büyük 10. kulubü (9. luğa çıkıoduk şu olaylar olmasaydı) bu tür bi krizden bahsettiğin gibi 5 senede çıkmayacaktır. Kaldı ki oturmuş bir kadro yapısına sahip bir kulup. Kadro oturtmaya çalışan ve geçen seneki rezaletin mimarlarını hala kadroda tutan bir Galatasaray kulubünden çok daha avantajlı durumda olacaktır. Şimdi ben kaç gündür evimde -9 puandaki nasıl şampiyon olabiliriz yine sinir stress fln bi ton işler düşünüyorum. Bir galatasaray'lının maddi kaybının oldukça büyük olmasına ramen fenerbahçenin küme düşmesini istemesi kadar doğal bir şey yok benim bu sene yaşadığım -9 stressinin -6 sını her sene yaşamakta. Ama hukuk malesef Fenerbahçe'nin küme düşürülmesine (Gayet legal bi şekilde ve hakların tamamını kullandığın kzaman) izin vermiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Bak şu mesajına kadar derdini anlamıştım da, son cümlende yine takıldım. Hukuk nasıl izin vermiyor yahu? Yasa belli, eğer şike yapıldığı kanıtlanırsa, tut ki şimdi ceza vermediler mahkemeyi beklediler, mahkeme suçlu buldu. Kanıt ortadayken nasıl izin vermez hukuk? En hafif ceza küme düşürülmesiyken? Şu anda düşürülmezse anlarım, suç kanıtlanmadan düşüremezsin derler, tedbiri ceza uygularlar -9 puan gibi. Bu mantıklı. Ama mahkeme sonucunda suçlu bulunurlarsa hukuk esas düşürülmemesine izin vermiyor. -9 da fazla hafif kalır her türlü, lol. Düşürecekleri varsa da düşürmezlerse haberlerde geçtiği gibi -30 falan olur o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 nileppezdel said: Bak şu mesajına kadar derdini anlamıştım da, son cümlende yine takıldım. Hukuk nasıl izin vermiyor yahu? Yasa belli, eğer şike yapıldığı kanıtlanırsa, tut ki şimdi ceza vermediler mahkemeyi beklediler, mahkeme suçlu buldu. Kanıt ortadayken nasıl izin vermez hukuk? En hafif ceza küme düşürülmesiyken? Şu anda düşürülmezse anlarım, suç kanıtlanmadan düşüremezsin derler, tedbiri ceza uygularlar -9 puan gibi. Bu mantıklı. Ama mahkeme sonucunda suçlu bulunurlarsa hukuk esas düşürülmemesine izin vermiyor. -9 da fazla hafif kalır her türlü, lol. Düşürecekleri varsa da düşürmezlerse haberlerde geçtiği gibi -30 falan olur o cümlemin içindeki parantez içini oku Ama hukuk malesef Fenerbahçe'nin küme düşürülmesine (Gayet legal bi şekilde ve hakların tamamını kullandığın kzaman) izin vermiyor Parantez içindeki cümlede anlatmak istediğim Fenerbahçe hukuğun el verdiği tüm hakları kullanması. Bu haklar içinde iyi niyet yasasından faydalanmak. Yada delil eksikliğinden karşı dava açmak vb vb Bunların tamamı legal ve hakkıdır fenerbahçenin) Bak etikliğini tartışmıyorum burda etiktir yada değildir. ayrıca bahsettiğin -30 puan flnda bir okadar hayal Juventus ta Serie C ye düştü sonra -20 küsür puanla serie b ye çıkarıldı. Bide onun üstüne -20 side -9 a indirildi adamların. Aynı şekilde milanda -15 le başlatılıp sonra -9 a indirildi (rakamlarda yalnışlık olabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Eğer işin içinde AKP gerçekten varsa ki ben bundan şüpheleniyorum. O zaman FB ne küme düşer nede sıkıntı yaşar (Tabi şuan herkes şüphelenmeye başladı sırf bu yüzden inandırıcılığı arttırmak için kümede düşürülebilir). En fazla - puanla başlatırlar ligde kalır öbür sene kaldığı gibi devam. Bırak parayı hükümet desteği ne demek. Hemde bu kadar rahat ülkeyi kafasına göre yöneten bir tehlikeli bir hükümet. Ama o FB'yi ne izlerim ne maçına giderim nede takip ederim isterse dünyayı kazansın. İnandırıcılığı arttırmak için küme düşürülse bile AKP o takımı hiç bir kayıp olmadan tekrar çıkarır. AKP ligi bildiğin domine eder. Çıkmak yada maddi kayıp falan olmaz. Ama diyelim ki AKP ile alakası yok o zaman FB küme düşer ve hiçte dediğin gibi olmaz bildiğin maddi büyük kayıp olur. Ve min 5 yılda toparlanır o. Ben açıkçası FB küme düşürülsün her türlü cezayı alsın o 5 yılda sıkıntı çekelim ama işin içinden AKP çıkmasın istiyorum. Yani her türlü cezayı alsın AKP uzak dursun eterki. Bunuda ilerde görecez. Malesef yaptıkları bir sürü şeye rağmen %50 oy alan bir parti var karşımızda. Bizim milletimiz geç anlıyor bir GS bir FB'li kadar şüphelenmeyecektir doğal olarak sonuçta en büyük rakipleri darbe alıyor nerden gelirse gelsin. O yüzden işin içinde AKP olup olmadığını FB divan kurulundaki zamanla değişimler gösterecek. Oda zaman alacak. Ama tabi Fenerbahçe'yi yakından takip eden Fenerbahçeliler için eğer işin içinde AKP varsa anlamak çok uzun sürmeyecektir. Edit= Uykum geldi heralde bazı cümleler kaymış, yinede yanlış anlaşılabilir diye düzeltmeler yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 - Calciopoli 2006: 2006 Mayıs’ında, Juventus Seri A’da şike davasında suçlu bulundu ve tarihinde ilk defa Serie C 1’e düştü. Hakemleri ayarladığı tespit edilen Juventus itirazları sonucunda Serie B’ye çıkarıldı. Yine itirazlar neticesinde 30 puan silinmesi yerine 9 puanları silindi. Aynı zamanda 2005 ve 2006’da kazanılan şampiyonlukları ellerinden alındı. Calciopoli’de ceza alan diğer takımlar: Milan’ın bir önceki sezonundan 30 puanı silindi, o sezon önce 15 itiraz sonrası 8 puanı silindi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Delil yetersizliği yoksa, ki mahkeme suçlu bulduysa yok demektir, ve iyi halden de yararlanma şansı yoksa, düşüyor değil mi? İyi hal ne işte onu ayırmak lazım. Pişman olup kendi kendine başvurup suçunu itiraf eden adama iyi halden faydalanma hakkı verebilirsin, ama suçunu delillediğin ve sorgu sırasında da delilleri görene kadar bu suçu inkar eden adama delilleri görünce suçunu kabul ederse iyi halden yararlanma hakkı veremezsin. Bunu verirsen adama gülerler, daha doğrusu küfrederler :) Yani dediklerini anlıyorum, ceza indirimi için yasal haklar var evet ama bu hakların hepsi kullanılabilir olacak diye bir şey yok. Yani "düşmesine izin vermiyor" cümlesi fazla iddialı. Sıkıntım orada :D edit: çok güzel yazmışsın buddha edit2: Bir de iyi halden ceza indirimi TFF yönetmeliğinde var mı ki? TCK'da olabilir ama TFF bağımsız kurum, TCK'yla aynı değil ceza yönetmeliği. Var mı yok mu bilmiyorum ondan sordum sen bu kadar iddialı konuşuyorsun diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Buddha said: Eğer işin içinde AKP gerçekten varsa ki ben bundan şüpheleniyorum. O zaman FB ne küme düşer nede sıkıntı yaşar. En fazla - puanla başlatırlar ligde kalır öbür sene kaldığı gibi devam. AKP ligi bildiğin domine eder. bırak parayı hükümet desteği ne demek. Hemde bu kadar rahat ülkeyi kafasına göre yöneten bir tehlikeli bir hükümet. Ama diyelim ki AKP ile alakası yok (Tabi şuan herkes şüphelenmeye başladı sırf bu yüzden inandırıcılığı arttırmak için kümede düşürülebilir) o zaman FB küme düşer ve hiçte dediğin gibi olmaz bildiğin maddi büyük kayıp olur. Ve min 5 yılda toparlanır o. O zaman adalet diyenleri görmek isterim. Ama o FB'yi ne izlerim ne maçına giderim nede takip ederim. Ben açıkçası FB küme düşürülsün her türlü cezayı alsın o 5 yılda sıkıntı çekelim ama işin içinden AKP çıkmasın istiyorum. Bunuda ilerde görecez. Malesef yaptıkları bir sürü şeye rağmen %50 oy alan bir parti var karşımızda. Bizim milletimiz geç anlıyor bir GS bir FB'li kadar şüphelenmeyecektir doğal olarak sonuçta en büyük rakipleri darbe alıyor nerden gelirse gelsin. O yüzden işin içinde AKP olup olmadığını FB divan kurulundaki zamanla değişimler gösterecek. Oda zaman alacak. Ama tabi Fenerbahçe'yi yakından takip eden Fenerbahçeliler için eğer işin içinde AKP varsa anlamak çok uzun sürmeyecektir.Ya işin içinde elbette Akp var. Avrupa birliğinin gözüne girme adına, Kişisel çekişme adına, Otorite kavgası adına zaten yapılanlar. Referandum sonrası zaten hukuğun işleyişini kaybetmiş durumdayız ergenekon'a sayıp söven adamların şurda hukuğu savunmasıda bir okadar garip. Neyse sadete geliyim. Aralık ayında avrupa birliği müzakerelerindeki şartlardan biri Ülke içindeki yolsuzlukların giderilmesi olmuştu. Bunun üstüne zaten bu şikeleri araştırma kurulu kuruldu ki baş amacı avrupa birliğinin gözüne girmekti aynı dönemde gümrükler basıldı vs. Üstüne yıkılmayan tek kale atışmaları İnşaat davaları şunlar bunlar girince yasa yürürlüğe girdi (Ligin bitiminden 1 ay geçmesine ramen nedense Seçim sonrası) Akp varmı yokmu olayını daha fazla tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum Ancak Fenerbahçe yönetimini seçen kongre üyeleri tam anlamıyla hür iradeye sahiptir. şu olay sonrası aziz yıldırım ve grubuna karşı inanılmaz ölçüde bir destek vardır. Yani olması bir seçim durumunda Ali Koç %99 ihtimal başkan seçilecektir. Ülker konusuna gelince : "Benim başkanım Aziz Yıldırım'dır" 07 Temmuz 2011 Perşembe * 17:24 Aziz Yıldırım'ın yerine adı kulüp başkanlığı için adı geçen Murat Ülker açıklama yaptı. Murat Ülker'in kendisine ilettiği mesajda, ''Benim Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı için bir iddiam yoktur. Aday da değilim. Benim başkanım Aziz Yıldırım'dır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Valla bir daha okursan zaten neden AKP'nin işin içinde olduğu (Eğer içindeyse) zamanla belli olur yazdım. Bu adamlar neler neler yaptılar FB divan kurulunuda zamanla eritirler merak etme. Bizde hemen yaparlar demiyoruz. Hani geçtim düşmeyi ıvırı zıvırı bunları düşünüyorum. En temiz adamı bile (Divan kurulundan herhangi birini) tehdit edip yerinden ederler. Sen çocukken Fettullah amcanın bakkalından şeker çaldın diyip içeri atarlar :) Bulurlar zamanla bişeyler. Hani bu filmi kaç defa izledik artık tahmin edin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 vay arkadaş adam kahraman oldu lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 karsindaki tayyip filan olunca normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 nileppezdel said: Delil yetersizliği yoksa, ki mahkeme suçlu bulduysa yok demektir, ve iyi halden de yararlanma şansı yoksa, düşüyor değil mi? İyi hal ne işte onu ayırmak lazım. Pişman olup kendi kendine başvurup suçunu itiraf eden adama iyi halden faydalanma hakkı verebilirsin, ama suçunu delillediğin ve sorgu sırasında da delilleri görene kadar bu suçu inkar eden adama delilleri görünce suçunu kabul ederse iyi halden yararlanma hakkı veremezsin. Bunu verirsen adama gülerler, daha doğrusu küfrederler :) Yani dediklerini anlıyorum, ceza indirimi için yasal haklar var evet ama bu hakların hepsi kullanılabilir olacak diye bir şey yok. Yani "düşmesine izin vermiyor" cümlesi fazla iddialı. Sıkıntım orada :D edit: çok güzel yazmışsın buddha edit2: Bir de iyi halden ceza indirimi TFF yönetmeliğinde var mı ki? TCK'da olabilir ama TFF bağımsız kurum, TCK'yla aynı değil ceza yönetmeliği. Var mı yok mu bilmiyorum ondan sordum sen bu kadar iddialı konuşuyorsun diye.. Bak şimdi , (bu mesajımda herşeyi tam olarak anlatabileceğimi düşünüyorum) Bunlara savcı bir teklifle gelicek (muhtemelen bugun geldi) Yıldırıma dedi ki yada belki önümüzdeki günlerde diyecek bunu bilmiyoruz. Gel kardeşim oturalım masaya anlaşalım sana şukadar hapis cezası yerine bukadar veriyim bunun paraya çevrilmiş karşılığı bu olacak (atıyorum 5 milyon dolar) bunda senin olayını halledelim Aziz efendi Aziz Yıldırım bunu kabul edecek yada etmeyecek fakat gözüken o ki etmiyor. Burda Aziz Yıldırımın karar süreci başlayacak. kabul etmemesi durumunda bu 2-3 yıl uzar celse celse atar kapanmaz.(cunku tam anlamıyla kanıtlanamayacak) Neden kanıtlanamayacak : bugun atılan 3 karşı hamle bi tür açık yakalandığının göstergesi Sonra kulup konusunda karar almak için Fenerbahçe yönetimi çağırılacak TFF tarafından. ve burda bi pazarlık başlayacak. Ve TFF bunun sonunda muhtemelen fenerbahçeyi ne suçlu olarak yargılayabilecek nede suçsuz olarak ve ceza buna paralel verilecek. olası bir mucize olupta fenerbahçenin aklanması durumunda fenerbahçe tazminat davalarından muhtemelen dünyanın en zengin kulubü olur çünkü. Sonuç olarak fenerbahçeye tahminim -15 gibi br ceza verilecek geçen seneki şampiyonluğu alınıp geçen seneden belli başlı bir puan düşülecek diyelimki bu -20 bu koşulda fenerbahçe 62 puanla lig 3.sü olup uefaya gidecek. bursa şampiyonlar ligine trabzon direk gruplara. Sonra fenerbahçe başvuracak tahkime (futbol federasyonunda yapılan pazarlıkta buda konuşulacak biz siz -15 verelim gidin tahkime indirin gbi bunlarda planlı olacak) Federasyon tahkim yolu açık bu cezayı verdikten sonra fb tahkime itirazda bulunacak ve -20 de oynama olmayacak -15 te 7 8 9 10 aralığında bir değere düşürülecek ve sezon başlayacak. Öngörüm bu alıntı yaparım karar açıklanınca oldukçada emin gibiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Buddha said: Valla bir daha okursan zaten neden AKP'nin işin içinde olduğu (Eğer içindeyse) zamanla belli olur yazdım. Bu adamlar neler neler yaptılar FB divan kurulunuda zamanla eritirler merak etme. Bizde hemen yaparlar demiyoruz. Hani geçtim düşmeyi ıvırı zıvırı bunları düşünüyorum. En temiz adamı bile (Divan kurulundan herhangi birini) tehdit edip yerinden ederler. Sen çocukken Fettullah amcanın bakkalından şeker çaldın diyip içeri atarlar :) Bulurlar zamanla bişeyler. Hani bu filmi kaç defa izledik artık tahmin edin :)Bak divan kurulu değil kongre üyeleri burda önemli olan orda bir temizliğe giderlerse yer yerinden oynar popoları yemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Tamam şu an için durum öyle olabilir, ama 2 sorum var: 1) bugün atılan 3 adım hamle vs. ne? :/ 2) Şu anda suçlu oılarak yargılayamayacaklarından küme düşüremezler dedin. İleride mahkeme sonuçlanınca suç sabitlenir ve Fenerbahçe'nin şike yaptığı kanıtlanmış olursa küme düşürülmez mi? Düşürülmezse bu nasıl hukuk olur? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 nileppezdel said: Tamam şu an için durum öyle olabilir, ama 2 sorum var: 1) bugün atılan 3 adım hamle vs. ne? :/ 2) Şu anda suçlu oılarak yargılayamayacaklarından küme düşüremezler dedin. İleride mahkeme sonuçlanınca suç sabitlenir ve Fenerbahçe'nin şike yaptığı kanıtlanmış olursa küme düşürülmez mi? Düşürülmezse bu nasıl hukuk olur? :)Bak tekrar söylüyorum. TC Savcılığının verdiği karar ile TFF'nin vereceği karar tamamen farklıdır. Yani gidipte TC Savcılığının Fenerbahçe küme düşürüldü kararı alması gibi birşey söz konusu değildir. Dava yapılır TFF bilgilendirilir. Sonucunda TFF karar verir. Ve bu dava üzerine verilecek son karar 15 inde verilecek. tahkim fln uzayacak ama Bu ceza ilerde değişmeyecek. bu 2. sorun 1. Sorun ise Fenerbahçe'den komisyon talebi ! Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatları, üç ayrı yere dilekçe verdi ve TBMM'de komisyon kurulmasını talep etti.. Tamamı : http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110707/fenerbahceden_komisyon_talebi_.html herhangi güvendiğin bir basın organındanda temin edebilirsin haberi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Ya iyi de TFF şu an için dava bitmediğinden "tedbiri ceza1 verip mahkeme sonunda konuyla ilgili son kararı vermeye karar verebilir bu bir, ikincisi TFF ayrı bir organ da olsa eğer ki Fenerbahçe'nin şike yaptığı kanıtlanırsa ve bu onların bilgisi dahilinde olursa, yaptırım uygulamak zo-run-da-lar. Diğer kulüpler karşı dava açar o zaman CAS'a, şike yaptıkları kanunen bile kanıtlandı ama gereği yapılmadı, zamanında delil yetersizliği gerekçesiyle veremedikleri cezayla kaldılar ve şike ülkemiz futbolunda meşrulaştırılmış oldu diyerek PS: Ben o haberi açık bulunmasından ziyade kamuoyu oluşturma çabası olarak görüyorum, taraftarlarını "onlar da yaptı ama sadece Fener'e yükleniliyor ve devletin işi" bilincine sokup TFF'ye baskı yapmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 nileppezdel said: Ya iyi de TFF şu an için dava bitmediğinden "tedbiri ceza1 verip mahkeme sonunda konuyla ilgili son kararı vermeye karar verebilir bu bir, ikincisi TFF ayrı bir organ da olsa eğer ki Fenerbahçe'nin şike yaptığı kanıtlanırsa ve bu onların bilgisi dahilinde olursa, yaptırım uygulamak zo-run-da-lar. Diğer kulüpler karşı dava açar o zaman CAS'a, şike yaptıkları kanunen bile kanıtlandı ama gereği yapılmadı, zamanında delil yetersizliği gerekçesiyle veremedikleri cezayla kaldılar ve şike ülkemiz futbolunda meşrulaştırılmış oldu diyerek PS: Ben o haberi açık bulunmasından ziyade kamuoyu oluşturma çabası olarak görüyorum, taraftarlarını "onlar da yaptı ama sadece Fener'e yükleniliyor ve devletin işi" bilincine sokup TFF'ye baskı yapmak için.Yani arada bir çizgi var ve onu anlamamakta direniyorsun. Anlasan zaten konuşmamızda sona erecek. Fenerbahçe Spor kulubüne verilecek ceza TFF tarafından düşünülerek belirli bir ceza verilecek. daha sonra bu ceza değil fakat davalı kişilerin bireysel akibeti söz konusu olacak. Bi ton hukuk okuyan arkadaşımla dedemle fln konuştum tekrar ediyorum bu süreç içinde belli başlı emsalleri mevcuttur Juventus olayıda buna bir örnektir ki tam anlamıyla herşey kanıtlandığında dahi verilen hiç bir ceza dava bitiminde değiştirilmemiştir. bu yüzden verilen ceza stabil kalacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Tamam şikeci çıkarsa riskini göze alamayıp şimdilik ceza vermemeyi seçsin o zaman TFF, görüşümü değiştirmeyi başardın. Mahkeme sonucu beklensin, mahkeme suçlu bulursa öpe yalaya düşürsünler şikecileri. Yoksa futbol biter Türkiye'de. Haydi iyi geceler edit: Dava sonucu etkilemez kararı, ayrı kurumlar diyorsun da. Dava sonucunda Fenerbahçe aklanırsa tazminat davası açabiliyorsa eğer TFF'ye, aynı şekilde karalanırsa ama gereği yapılmamışsa da etkisi olabilmeli. Yoksa çifte standart olur. Sadece söyleyeyim dedim, gerçekten umarım mahkeme kararını beklemeye karar verir TFF... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 nileppezdel said: Tamam şikeci çıkarsa riskini göze alamayıp şimdilik ceza vermemeyi seçsin o zaman TFF, görüşümü değiştirmeyi başardın. Mahkeme sonucu beklensin, mahkeme suçlu bulursa öpe yalaya düşürsünler şikecileri. Yoksa futbol biter Türkiye'de. Haydi iyi geceler edit: Dava sonucu etkilemez kararı, ayrı kurumlar diyorsun da. Dava sonucunda Fenerbahçe aklanırsa tazminat davası açabiliyorsa eğer TFF'ye, aynı şekilde karalanırsa ama gereği yapılmamışsa da etkisi olabilmeli. Yoksa çifte standart olur. Sadece söyleyeyim dedim, gerçekten umarım mahkeme kararını beklemeye karar verir TFF... Tamam onuda hemen yanıtliyim dava sonucu fenerbahçe açısından pozitif çıkması durumda fenerbahçe mevcut değer kaybı ve gelir kaybını giderme adına bunu talep edebilir fakat . diğer koşulda TFF'nin maddi kaybı yerine maddi kazancı söz konusu olacaktır yani bişey talep edemezler. Mevcut çıkacak cezada öyle bir karar verilmeliki Fenerbahçe'nin maddi kaybını minimumda tutabilme adına bir karar verilecek (fenerbahçenin aklanması durumuna karşılık) Aynı zamanda öyle bir ceza verilmeliki maddi kaybı minimumda tutmasına ramen bir okadar zarar vermeli bahsettiğim cezada oldukça bunla paraleldi. Şampiyonluğun gidiyor. Şampiyonlar ligi katılımın engelleniyor ve bir sonraki sezon için büyük bir kayıp mevcut. neyse iyigeceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 cl'yi tff engelliyemiyo galiba, ona uefa karar veriyo. hmm ama sampiyon fener diye bildirilmemisse henuz, sampiyonluk alinirsa filan mi acaba, neler neler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Masquerade said: said: Bülent Uygun'u yakan görüntüler TAMER OSKAY 09.07.2011 Ali Kıratlı Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı öncesi Bülent Uygun'la bir restoranda buluştu. Kıratlı sonra parayla ilgili şifreli bilgi verdi http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/07/09...3921645257.jpgSporToto Süper Lig'in 28. haftasında 9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor- Fenerbahçe müsabakasından önce, Aziz Yıldırım'ın talimatı üzerine Ali Kıratlı Eskişehir'e gitti. 7 Nisan günü Eskişehir'e gelen Ali Kıratlı ve Mustafa Anlı, Bursa yolu üzerindeki Anemon Otel'e yerleşti. Ali Kıratlı bu yolculukta 24 UGZ 79 plakalı siyah renkli BMW aracını kullandı. O akşam saat 21.43'te Ümit Karan'ı arayan Ali Kıratlı "Donanımlı geldim" dedi. Aynı gün Ali Kıratlı, Mustafa Anlı, Muhammed Şenyüz ve Bülent Uygun otelin karşısındaki Neo Plus adlı AVM'de buluşarak Şeff Restoran'a geçti. Restoranda sevgili rolünde oturan iki polis bu buluşmayı gizli kamera ile görüntüledi. ŞİKE PARASI TFF'DEN... Yapılan teknik takipte Aziz Yıldırım'ın şike parası için TFF'den faydalandığı belirlendi. 5 Nisan 2011 günü TFF yöneticisi Mehmet Levent Kızıl ile konu hakkında görüştükleri ve Levent Kızıl'ın söz konusu paranın ertesi gün Fenerbahçe Kulübü'ne verileceğini söylediği, bunun üzerine Aziz Yıldırım'ın kulübün mali işlerine bakan Tamer Yelkovan'ı aradığı ve "1.5 trilyonu takip et sen. Oradan 200'ü ayır şeye... Yalnız İlhan..." diyerek talimat verdiği belirlendi. Eskişehirspor karşılaşması öncesi yapılacak şike anlaşması karşılığında ödenecek olan şike parası hakkında "250 gram" (polis bu şifreyi 250 bin dolar olduğunu değerlendiriyor) şeklinde şifreli sözler kullandıkları ortaya çıktı. Ekşioğlu'nun ödenecek olan para konusunda herhangi bir sorun olmayacağını "Hiç gecikme, bilmem ne, olmayacak. Anında... İkisine de aynı anda söyle" şeklinde Ali Kıratlı'ya ilettiği dinlemeye takıldı. Dinlemelere takılan konuşmalara göre, Ali Kıratlı'nın Ümit Karan'ın diğer oyuncularla görüştüğünü kast ederek "Yani çokuz diyor... Herkes de bekliyor diyor... Aşırı şekilde diyor... İkincisi 300 gram alırız... Mühim olan birincisi... Biraz yükselttim sana sormadan... 50'şer 50'şer zam yaptım" diyerek Ekşioğlu'na bilgi verdi. http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/07/09...5606187288.jpg"BENİM İÇİN OYNAYIN" Bu bilgiler ışığında organize polisi Bülent Uygun'a "Ali Kıratlı ne zaman ve nerede görüştün? Şike parası olarak sana kaç para teklif edildi?" diye sorunca Uygun "Hiçbir ortamda şike konuşmadım. Hatta futbolcularımla yaptığım toplantıda Fenerbahçe maçının çok hassas bir maç olduğunu, bu nedenle birbirleri ile yaptıkları görüşmelere bile dikkat etmelerini, bu maçı benim için kazanmalarını, her zamankinden iki kat daha iyi oynamalarını rica ettim. Ali Kıratlı'yı maçın oynandığı sabah gördüm" dedi. "ALLAH RAZI OLSUN ONDAN" 9 Nisan günü oynanan maç Fenerbahçe'nin 1-3'lük galibiyeti ile sona erdi. Sezer Öztürk maçın ilk yarısında Ümit Karan ikinci yarısında oynadı. Maçın hemen ardından Ekşioğlu Ali Kıratlı'yı arayarak şunları söyledi: "Aliciğim tebrikler... Pazartesi sabah ofiste buluşana kadar bir şey bırakma orada... Allah razı olsun Bülent'ten... Teknik direktör... Evet gerekeni yaptı o..." dedi. Maçtan iki gün sonra 11 Nisan günü Ekşioğlu, Ali Kıratlı'yı aradı ve Bülent Uygun'un yanına getirmesini istedi. Buluşma gece geç saatlerde Ekşioğlu'nun evinde olacaktı. İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe'nin mali işler sorumlusu olan Tamer Yelkovan'ı aradı. Yelkovan bu görüşmede "Olmazsa ben dövizciden bir 100 bin buldurtayım. Evet o 100 bini verelim... Biz haftaya 200-300 veririz" dedi. 'GÖRÜŞMEDİM' DEDİ AMA... Bugörüşmelerin ardından Bülent Uygun ve Ali Kıratlı, Mecnun Otyakmaz'ın ofisinde buluştu. Ardından hep birlikte İlhan Ekşioğlu'nun evine gidildi. Uygun, polise verdiği ifadede İstanbul'a gittiğini, Ali Kıratlı ile buluştuğunu doğruladı ama İlhan Ekşioğlu'nun evine gittiğini kabul etmedi. Ancak bu ziyaret polis tutanağında şu satırlarla yer aldı: "... Mecnun Otyakmaz'ın ofisinden ayrıldıktan sonra Ali Kıratlı ile beraber Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu isimli şahsın Kandilli Mahallesi İdman Sokak'ta ikamet ettiği Demirevler Sema Villalları'na 22.30 sıralarında giriş yaptığı. Siteye girerken Bülent Uygun'un Ali Kıratlı'ya ait 34 UGZ 79 plakalı aracın sağ ön koltuğunda oturduğu, aracın 00.42'de çıktığı, daha sonra Sahrayıcedit Mahallesi Halk Sokak'ta park halinde bulunan Bülent Uygun'a ait 34 BLT 77 plakalı beyaz Land Rover marka aracın yanında durduğu, Bülent Uygun'un araçtan inerek bu araca bindiği görülmüştür." Bülent Uygun reyiz yalan mı söylemiş tüm bu tespitlere karşılık ? Bu gidişle 8tane yer devletten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 BULENT BASGAAAAAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 özellikle son posttaki fenerliler cidden hangi kafada yaşıyor ciddi ciddi anlam veremiyorum . yazdıklarınızdan senelerdir tanımasak görmesek aziz yıldırımı, yaptıklarına şahit olmasak halk kahramanı falan sanıcaz yahu. işin arkasında ne türlü siyasi hesaplaşmalar olduğu beni ilgilendirmiyor açıkçası. Türk futbolu böyle adamlardan temizlensin , temiz bir lig güzel bir futbol izleyip, her sene telegolde aziz yıldırımın ve fenerin şike iddaalarını görmesek bana kafi. samimi olarak söyleyebilirim ki fenerbahçede küme düşmüş -15le -30 la başlamış umurumda bile değil. ama buradaki AZİZ BAŞGANN fenerli profilini gördükten sonra ciddi ciddi düşmesini istemeye başladım. AZİZ YILDIRIM fanatiklikliğinden gözünüz öyle bir dönmüş ki belki de Fenerbahçeye tüm tarihi boyunca en büyük kötülüğü yapmış adamı ANTU style taparcasına savunuyorsunuz. Yazık cidden kendi klübünüzün değerini tek kişiye indirgemişsiniz. Onurlu bir duruş sergileyebilecekken insanların gözünde daha da komik duruma düşüyorsunuz. Allah akıl fikir versin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar