Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NBA 2011 - 2012 Regular Season

mokoko

Öne çıkan mesajlar

abi sabit ne ya neden bahsediyorsun

adam ne olursa olsun o kolu öyle açamaz (avantaj sağlamak), o dirseği çaktıktan sonra bir de yükselmek için rakibini aşağı bastıramaz

hayır şu smaçla ilgili konuştuğum 10 adamdan 10'u da net hücum faul dedi, okuduğum 50 yorumdan 50'si de hücum faul olması gerektiği yönündeydi, tereddüt bile yok. ilk defa sen nizami olduğunu savunuyorsun.

aynı maçta şaibeli bir pozisyon daha var, bundan önceki smacı, o temiz mesela. ama bu senin verdiğin pozisyon %100 hücum faul tartışılması bile gereksiz. sabit değil diyorsun...
Sosyal ağlarda paylaş

ilk yorumumda bana gore ortada dedim zaten karar dikkat edersen.

ben sahsen basketbolun bu sekilde oynanmasi taraftariyim.

halen de hucum faul olduguna inanmiyorum, sonucta dirsek varmi var ama pozisyon icabimimi intikam icinmi hirsdan mi gasolu sevmediginden mi ?

ben acikcasi griffinin once pozisyon alip sicrayip havada ucarken gasolun onu engellemek icin oraya gittigini dusunuyorum.

sonucta buna benzer dirsek olmasa bile adamin ustune cikip devirip gecip hucum faul almayip ustune faul alinan binlerce pozisyon var.

lakers oyuncularindan imse itiraz etmiyor sonucta, bynum bile sicis seklinde guluyor kendi oyuncusuna, hakemlerde ayni kanida bende sahsen o kanidayim.

kasti bir dirsek degil o bence. bu hucum faulse oynanmasin basketbol.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=Z9q8jsVQnNk

o zaman buda faul.

attim mail griffine smaca giderken az sicrasin dirsegi milletin kafasi hizasina cikarmasin bundan sonra :D

neyse nette de aradim dedim acaba bendemi hata herkes ikiye bolunmus durumda.

basketbol bu bence. kiz gibi ona faul buna faul dut dut.. jordan zamani gibi olsun mis.
Sosyal ağlarda paylaş

demek istedigim sicrama esnasinda bu pozisyonda ve buna benzer sicramalarda o dirsek hep kalkar sicramanin meselelerinden birisi kollardan alinan gucdur zaten. turnikeye cikar gibi smac degil bu. direk bacak ve kollardan alinan bir gucle yapilan sicrama buradaki.

o dirsek her zaman o sekilde kalkar zaten kalkmasa o guc ile sicranmaz. ben burada gasolun oraya girdigini dusunuyorum. sizler o dirsegin gasola vuruldugunu.

cokda fifi zaten. pozisyon olmus nefis bir sey faulde olsa olamsada gasol danasinin agzina inmis.

sevmem etmem tipi zaten devamli ahlar oflar ciglik cigliga tecavuz ediliyor sanki her pozisyonda herife.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Bariz hücum faul ya öyle tepeye tırmanır gibi sol el olur mu, Gasol'ün kafasından yükseliyor nerdeyse

Bi de Bynum tam bir piç, şunu capsledim surata bakın asdasasasd

bir onceki sayfadaki videoda gordum bende onu geberdim gulmekten.

ahahah dusmani sanki takim arkadasi degil.

nasil kiskis guluyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

demek istedigim sicrama esnasinda bu pozisyonda ve buna benzer sicramalarda o dirsek hep kalkar sicramanin meselelerinden birisi kollardan alinan gucdur zaten. turnikeye cikar gibi smac degil bu. direk bacak ve kollardan alinan bir gucle yapilan sicrama buradaki.

o dirsek her zaman o sekilde kalkar zaten kalkmasa o guc ile sicranmaz. ben burada gasolun oraya girdigini dusunuyorum. sizler o dirsegin gasola vuruldugunu.

cokda fifi zaten. pozisyon olmus nefis bir sey faulde olsa olamsada gasol danasinin agzina inmis.

sevmem etmem tipi zaten devamli ahlar oflar ciglik cigliga tecavuz ediliyor sanki her pozisyonda herife.

abi istediğin kadar kolunu açarsın tabikide. ama yükselirken karşındaki adama vurursan (yani ilk teması sen sağlayıp güç alırsan) hertürlü hücum fauldur. 2. attığın videoda ilk teması perkins sağlıyo ztn zıpladığı için orda. sabit kalsa ve ayaklarıda alanın dışında olsa hucum faul olur yine. hareket muhteşem gerçekten ama çok net hucum faul.
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadigim adam ilk sicrayan havada suzuluyor , spikerler bile dikkat edin, griffini sicrama mesafesinden uzakta tutmalisiniz bunu takim olarak yapmalisiniz gasol deniyor ama gec kaliyor diyorlar. sorun burada savunmada gec kaliyor ve pozisyon olusuyor.

neyse sizce faul bizce diil :)

nette dedigim gibi iki tarafida destekler binlerce yazi var.

basketbol boyle zevkli degilmi ama ya ?
Sosyal ağlarda paylaş

abi sertlik başka net faul başka. sen mj dönemi gibi olsun demişsinde orda sertliğe izin veriliyodu ama şu pozisyona asla savunma faulu denmezdi. yine denmezde hakemler atlamışlar muhtemelen.

burda gasol geç kalıyo ztn evet. savunamıyoda ztn. ama griffin orda o kolu gasol'e yapıştırıyo. dediğim gibi ilk teması sağlayan yapar faulu. gasol bundan oncede bi faul yapmıyo ztn. yoksa ztn karar doğru olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben dirsek acik sicramisken gasolun temasi sagladigina inaniyorum. aramizdaki fark burada sanirim. yani sicrayan adam giderken dirsek acik (yapistirmadi dokunmadi demiyorum zaten) durumda, bu acik dirsege gasolun sicramasinin yetersizligi dolayisi ile anca kafa seviyesinde erisebildigine inaniyorum. yani zaten saliselik bir olay bu adam sicrayip konsantresi cemberde iken dirsegini gasol geliyor dur kapatayim diye dusunemez. temas var dirsek de var, ama dirsek atiliyormu yoksa dirsege gasolmu yapisiyor orada ben tersini seciyorum, girffinin bu tarzdaki smaclarinda (daha dogrusu bu tarz smaclarda ki temaslarda) o kol hep bir guc olarak karsi tarafa biniyor.

actim izledim bir suru smac bu sekilde hepsinde dirsek acik hepsinde temas var hepsinde sonrasinda adama yuklenme ve guc alma var ve hepsinde ya faul yok ya da savunmaya calinmis faul.

ha videoya girmeyen senin dediklerinde vardir bilemiyorum.

diyelim ki dirsek yok orada ve vucut vucuda girdiler birbirlerine yarmalar gibi ve ilk gogsu yapistiran griffin genemi faul diyecegiz yoksa tek sorunumuz o acik dirsek mi ?

cunku bu gibi bir cok pozisyonda dirsek harici adami alasagi edip uzerine binen, ustunden gecen bir cok kisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

ben dirseği açık geliyo demiyorum. griffin smaç sırasında açıyo dirseği ve gasole vuruyo. o dirsek açıldığı sürece hucum fauldur. başka videolarda savunma faulu verilmesinin farklı sebepleri vardır. mesela aşşadan bi temas yada direk kola temas gibi. ama burda griffin smaç sırasında gasole dirsek atıyo gayet net. bu da hucum faul. neyse artık olan olmuş. daha kasmayalım :D
Sosyal ağlarda paylaş

bende Kanuni kafasındayım. adam sıçramış smaca gidiyor yani havada hareketli adamı temansla bozmaya gidiyo Gasol faul yapıyor. Öyle ayı gibi momentumla gelen adamın altına girersen ya clash of the titans olur yada üstünden dozer gibi geçilirken karambolde dirsek diz herbişeyi yiyebilirsin kasti bişey yok milisaniyelik bi olay yani olur öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...