Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şu araç nasıl?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
paramecium said:

Selam,

O konu bana yabancı, birşey diyemeyeceğim :)

Saygılar.

ya "binada burulmaya dayanıklılık az, o zaman 2 kat demir kullanalım" gibi bi kafa var işte :D

hesaplanamayacak karmaşıklıkta çok şey var, hata payını bodos hayvani alıp "overengineer" denen naneyle işi hallediyolar.
Mesaj tarihi:
Selam,

@Mr_Hand

4 silindirli atmosferik motor projesinde bir k değerleri seçmiştim ki motor hayvani birşey oldu; kesitler o derece! Sonra 'sakin ol, kendi kuyruğum' diyerek daha insancıl değerleri atayıp hesaplama yapmak zorunda kalmıştım :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
paramecium said:

Selam,

@Mr_Hand

4 silindirli atmosferik motor projesinde bir k değerleri seçmiştim ki motor hayvani birşey oldu; kesitler o derece! Sonra 'sakin ol, kendi kuyruğum' diyerek daha insancıl değerleri atayıp hesaplama yapmak zorunda kalmıştım :P

Saygılar.

bi otomotiv firması üretirken böyle yapmıyo ama işte. inşaatta ilk zamanlardan beri bu mantık var. adamlar en yüksek, ulu ve ihtişamlı yapı bizim olacak diyo, yükseldikçe devrildiğini görüyo. o zaman "aga biz bunu yüksek yapacaz ama bunun tabanını yayarsak o zaman devrilmez" diye akıl ediyolar, oluyo sana piramit.
Mesaj tarihi:
AHAHHAHAHAHAHAHAH amcamın bu ilan. Ulan tam dedim bu arabadan amcamda var diye ahahah fotoları görünce anladım süpermiş çok güldüm ya. Kırmızı olandan bahsediyorum :).

Demek satmaya karar vermiş sonunda. Valla ben söyleyeyim harbi garaj arabası o çünkü genelde transporter veya range rover ile işe git gel yapıyordu. Ben en son 1996 da falan bindim o araca herhalde. Değişeni yoktu doğrudur yani :)
  • Yeni Oluştur...