Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Soru bu: WRITE JAVA PROGRAM OR JAVA APPLET,WHICH CALCULATES AND SHOWS THE SUM OF THE FIRST 100 POSITIVE FRANCTION WITH INTEGER ODD FACTORS. cıktisi su sayilarin toplamı olacak(1 den baslayıp x/2 seklindeki sayilarin toplamı ) 1+1/2+1/4+1/8...... En son 1 den 100 e kadar tek sayilarin toplamını yaptım o da burda: import java.applet.Applet; import java.awt.Graphics; public class ben extends Applet { public void paint(Graphics g){ int s=0; for (int i = 1; i <= 100; i++){ if (i%2=!0) s=s+i;} g.drawString("sum= "+ s, 15, 15);}} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 g.drawString("sum= "+ s, 15, 15);}} Bura aşağıdaki gibi olacak: g.drawString("sum= "+ s.toString(), 15, 15);}} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 değiştirince,bu hatayı verdi: double cannot be dereferenced şimdi sonucun kesirli cikmasi için , s yi double falan yapmaya gerek yok mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Şimdi farkediyorum, s'yi int olarak değil double olarak tanımlayacaksın. Bi yerde de syntax hatası var (if (i%2=!0) s=s+i; kısmı) Ben baştan yazdım kodu: import java.applet.Applet; import java.awt.Graphics; public class ben extends Applet { public void paint(Graphics g){ double s = 0.0; for (int i = 1; i <= 100; i++) { if (i%2 != 0) s = s + (double)(1 / i); } g.drawString("sum= " + Double.toString(s), 15, 15); }} Edit: Soruda sorulandan farklı bi şey hesapladım sanırım, tek bi sayının şeysini buluyo bu. Neyse artık sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar