Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. sene öss ye hazırlanma sorunsalı..

pch

Öne çıkan mesajlar

"roket adam" said:

17 yaşında başlamıştım üniversiteye lan. Düşünüyorum şimdi, bara gidemeyen adam önümüzdeki 60 yılın planını yapmış meslek seçmiş. Doğal olarak 3. sınıfa doğru "niye bırakmıyorum" dalgaları başladı ki güzel bir plan yapmış olsam bırakırım. O da yok.

Bırak abi.. İstemediğin bir bölümde ya da okulda okumak zorunda değilsin ki? İstediğin üniversitede, istediğin bölümde okumak senin de hakkın. Tamam olay sende bitiyor yeri geliyor okuduğun okulun pek önemi yok ama iyi okulların ve o okullardaki hocaların baya kapılar açtıklarına şahit oldum.
Ama şunu da unutmamak gerek. Herkes bir şeyler ister kimisi iyi bir okula gitmyi kimisi son model spor bir araba ama her zaman bedelini ödeyenler alır. Sen de bedelini ödemeye hazırsan neden olmasın ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Daha iyi bir planım olsa bırakırım zaten. İstemediğim bir bölüm de değil, yalnızca "hedefim var, kazanacağım, kazandım" adamlarına özeniyorum bazen yani, benimki biraz denk geldi öyle girdim sayılır. Meslek konusunda hiç bir zaman bir hedefim olmadı. Mesleğim bir şekilde seçilsin, gerisini ben getiririm dedim hep öyle de oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şu öss denen sınav çok kek aslında ama 17-18 yaş psikolojisi istediğin kadar saatlerce kitap başında otur yeri gelir basmaz kafan :)

bu arada 14-15bin güzel sıralama güzel bence yıldız'ın tüm mühendisliklerine girebiliyorsun, bi ihtimal itü amelelik(makina) bile oluyor illa bilgisayar diyorsan yıldız iyidir yani değmez 1 sene dershane muhabbetine.
Sosyal ağlarda paylaş

MeSh said:

Bella said:

ders çalışırım diyorsan, itü'de başka düşük puanlı bir bölüme girip ordan bilgisayara geç. benim eski erkek arkadaşım itü jeofizik müh'den girip elektrik elektroniğe geçmişti.

öss'ye harcayacağın vaktin %50'si ile bölümünde çok iyi ortalama tutturup bunu yapabilirsin. ama üni'ye kapağı attım mantığıyla yaparsan, jeofizikçi olur çıkarsın.. tabi bi de 1 yıl kazanma mantığı var, hemen hemen tüm dersler ortak olacak.. 1-2 alttan dersin olur, az biraz itelemeyle halledersin.

ama hakkatten iyi ortalama yapman lazım.

ruhu tembeller bunu sakın denemesin, ben değil geçişi girdiğim bölümü bile bitiremedim (jeoloji) asdfghj
gerçi 7-8 yılda bitirirdim de çıktım gittim ake
Sosyal ağlarda paylaş

ya 2.ye össye hazırlanmak aman allah çok zor bişey değil ben tvde soruları çözerken karar vermiştim bi daha giricem die (çokta zor olmadı aslında odama dönüp wow oynamaya devam ettim :D )

şeyi yapma ama bi bölüme geç ordan yatay geçersin gibisinden sakın yapma hele itü gibi bi okulda bi sürü çapçısı var yancısı var senin gibi düşünen hele bilg müh. gibi bi bölüme 4 üzerinden 3.5tan aşağı almıyodur orası aman diyim bi sene daha össye çalış daha ii bence

ayrıca makina düşünüyoduysan ve olmuyosa İTÜ İmalat Mühendisliği'ne bakmanı öneririm makina fakültesinde bi bölüm. esasen makinacılar 4. sınıfta kol seçimi yapar enerji, tesisat, imalat ve kontstrüksiyon gibisinden biz direkt seçmiş gibi oluyoruz. aklında olsun :)

teknikforuma da bakabilirsin itünün orda da her sene bu aralar bu tarz tartışmalar, fikir soranlar vardır onları da okuyabilirsin. (reklam gibisinden deil de itü istediği için :) )

yatay geçiş işini iyi düşün gerçekten üniye gelince hele bide hazırlık fln okuduktan sonra gidiyo hep o gazlar :D her dönem başında bende diorm ulan bu sefer derse gidicem not tutucam fln diye sonra nanay tabi :D

böle işte
Sosyal ağlarda paylaş

heh ytü den biri sonunda =) ya benim ytü istemememin sebebi, üniversitenin sosyal imkanlarının vs de benim için baya bi öneminin olması, ve ytü de okuyanlardan ytü nün bu açıdan çok kötü olduğunu duydum. bi de sana sorayim. eğitimini,ortamını,imkanlarını falan anlatabilir misin biraz
Sosyal ağlarda paylaş

2.kez össye girmiş ve aynı sıralamayı almış bir yıldızlı olarak diyebilirim ki bi daha hazırlanarak gereksiz bir yola girersin.ben bilkente sabancıya burslu girerim diyorsan bir daha hazırlan derdim ama bence senin durumun(ytü yerine itü olsun) için değmez.ayrıca sosyallik tamamen sana bağlı.boğaziçi fln desen haklısın da itünün ytüden sosyalleşme olarak çok bi farkı yok
Sosyal ağlarda paylaş

başlıkta sana ciddi ciddi cevap yazan insanların hepsi troll yada saf

sen kimseyi dinleme. İkinci kez ÖSSye giren insan hayatının en büyük hatasını yapar. Genelde ikinci kez öss ye giren insanların IQ ları feci derece düşüktür ve üçüncü dördüncü kez de girerler tekrar etmek bu insanlara hiç koymaz :)

ama bazıları vardır birincide çok kötü biyer kazansa da farkettiği bişey vardır, bu farkettiği şey sayesinde insanlara ilerde zenginliğiyle parmak ısırtır.

olay bu dostum.

ya parmak ısıranlardan olucaksın.. ya da ısırtanlardan

come on.
Sosyal ağlarda paylaş

pch said:

ya ben bu sene gerçekten büyük şanssızlık yaşadım, onun için bu sene psikolojik olarak çok yıpranmama rağmen 2. sene falan diye düşünüyorum ama bakalım işte yicek mi =)

şöyle düşünen gençlere acıyorum ya. aslında sizin hatanız değil bu, sistemi kurup insanları harcayan insanların yetersizliği.

hatta onu da geçtim, 2 den fazla çocuk yapan insanların yetersizliği.
Sosyal ağlarda paylaş

HighSelf said:
İkinci kez ÖSSye giren insan hayatının en büyük hatasını yapar. Genelde ikinci kez öss ye giren insanların IQ ları feci derece düşüktür ve üçüncü dördüncü kez de girerler tekrar etmek bu insanlara hiç koymaz :)
vur dedik öldürmüşün,sakin ol şampiyon
Sosyal ağlarda paylaş

başka bölüm olsa olurda bilgisayar için gerek yok bi sene daha kasmaya. ayrıca madem itu istiyosun matematik mühendisliğinide düşünebilirsin (puanın tutuyorsa tabi). Sonuçta bilgisayar mühendisliğinin imza yetkisi yok inşaat, makina ve elektrik gibi.
mat müh üstüne bi de cs yüksek lisansı yaptıktan sonra gayet şekil olur. Ha mezun oldukta sonra gömülü sistemler üzerine veya robotics falan çalışcam diyorsan o zamanda en iyisi elektronik ya da mekatronik müh daha uygun olur.Dediğim gibi bu birazda bilg mühten mezun olduktan sonra ne yapmak istediğine bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

HighSelf said:

başlıkta sana ciddi ciddi cevap yazan insanların hepsi troll yada saf

sen kimseyi dinleme. İkinci kez ÖSSye giren insan hayatının en büyük hatasını yapar. Genelde ikinci kez öss ye giren insanların IQ ları feci derece düşüktür ve üçüncü dördüncü kez de girerler tekrar etmek bu insanlara hiç koymaz :)

paticik tarihinin en gereksiz postu olmuş bu sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...