Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makina mühendisliği inşaat sektörü

NolaxThensbane

Öne çıkan mesajlar

Bu sene mezun olacam bir tanıdığım mimar kendi bürosu var.Bana boşver fabrikaları falan sürünecen iki kuruş para geçecek eline gel inşaatta para gani esnek çalışma koşulları falan var dedi.
Açıkcası inşaat sektörünü hiç bilmiyorum proje hazırlama konusunda destek olacam(tesisat-mekanik) kendisine anladığım kadarıyla aranızda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi anlatabilir mi bana.Bunun için odadan sertifika imza yetkisi falan herhangi birşey gerekli mi?
Sosyal ağlarda paylaş

görmek istemiyon mu inşaat sektörünü orada da staj yapıp, mesela ben baraj inşaatında da fabrikada da staj yaptım, her türlü fabrika derim, inşaat hep mesleği uygulamadan çok mesleği uygulayan diğer insanlarla uğraşma gibi gelmiştir bana, boyutların büyük olmasından dolayı bi makina projesi gibi akamıyor, iş verenler var, politik çıkmazlar var falan.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Bu sene mezun olacam bir tanıdığım mimar kendi bürosu var.Bana boşver fabrikaları falan sürünecen iki kuruş para geçecek eline gel inşaatta para gani esnek çalışma koşulları falan var dedi.
Açıkcası inşaat sektörünü hiç bilmiyorum proje hazırlama konusunda destek olacam(tesisat-mekanik) kendisine anladığım kadarıyla aranızda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi anlatabilir mi bana.Bunun için odadan sertifika imza yetkisi falan herhangi birşey gerekli mi?

o arkadaşın imza yetkisi olan bir mak. müh. ihtiyaç duyuyor ve muhtemelen bunu en az maliyetle giderme çabasında. hatta sana proje çizdireceğini bile sanmıyorum teknikerler yaptırır sana imza attırır. genelde bu tür tekliflerin sonu hep böyle olur. asdas
Sosyal ağlarda paylaş

simdi söyleyim ;

inşaat sektöründe çalışan bir mak.müh. isen senin ilgilencegin kısım binaların tesisat kısmı

tesisat kısmı nelerden oluşur ;

su tesisatı,atık su tesisatı,dogal gaz tesisatı,kombi,bina yalıtımı,kazan dairesi,kazan,baca

o diyen arkadasın mantıklı konuşmuş cünkü tesisat müh. de deli para var üstelik fabrika gibi yorucu bir calısma ortamından cıkıp ofiste cizim,teknik hesaplamalar vb. yaparsın,güvenebilecegin bir insansa bence degerlendir bu teklifi en olmadı bırakırsın kafana yatmazsa
Sosyal ağlarda paylaş

mühendisin çizim yaptığı tesiat ofisi var mı ki ben hiç rastlamadım? hesap işlerini de çizimi de teknikerlere yaptırıyor 800-1200 arasında maaş veriyor adama da. müh ise imza atıp çizilen projenin sorumluluğunu üstleniyor sadece benim piyasadan bildiğim kadarıyla böyle yürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...