Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zormm.Dll walk dosyası auarlamaları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam Arkadaşlar arama motorunda bir cok zorm.dll olmasına ragmen istedigim cevap hiç birinde yok şimdi bu walk ayarlarını hangi dosyadan yapıcaz ve nasıl gercekleşecek acaba bir de bu ston olma olayı gercekten cok iğrenc bişi sürekli playerlar ston oluyo bunu engellemek istiyorum nasıl yapabilirim acaba Net olarak acıklarmısınız acaba mümkünsü

İlginize Alakanıza Tşk Ederim...!!!
Mesaj tarihi:
Zorm Dll Nedir
Zorm dll zorm nickli bir developer tarafından sphere 55i versionu için eklentiler içeren c de yazılmış bir dll dosyasıdır.Bu dosya sayesinde sphere a birçok özellik ekleyebileceğiz.

Zorm Dll ile neler yapabiliriz
Zorm dll ile yapabileceklerimizi sıralamak gerekir ise ;
spheresvc.log dosyalarının yaratılmamasını sağlayabilir
Global light sistemi yapabilir her yer için ayrı ayrı light olayı vermek zorunda kalmayabilir
Vendorlarda bag satış sorununu ortadan kaldırabilir
Hızlı item alımını (uo assist gibi programlarla yapılır) engelleyebilir
Speed hack i engelleyebilir
Her regiona giriğinde on=@step ile check etmeyi iptal ederek lag da düşüş sağlayabilir
Hayvanların gatelerden sizi takip etmesini ayarlayabilir
Home home home özelliğini kapatabilir
Renkli sysmessage ve message ekleyebilir.
Şehir içi log out sürelerini ayarlayabilir,
@callguards @itemdropon_cont @target_cansee @macro_opendoor gibi yeni triggerlar kullanabilir
Renkli isimler kullanabilir,
[eof] bugi ile account sisteminizi güvene alabilir,
Isımlerin önüne ve arkasına geçici taglar ekleyebilir
Her hit aldığınızda fizzle olmayı engelleyebilir
Save de atların kaybolmasını fixleyebilir
Invul isimleri osideki gibi sarı gösterebilir
Injection u fixleyebilir
Kendi kendine zarar verme bugını fixleyebilir,
Koşma ve yürüme için limit koyabilirsiniz.
Zorm Dll Nasıl Kurulur
Önce zorm dll buradan indirinŞimdi kurulum çok önemli indirdiğiniz zipin içinden wsock32.dl çıkıcak normal de bu dosya sizin winsock işlemleriniz için bir takım function ların bulunduğu bir windows dosyasıdır zormun dll i de bu işlemleri yapar + sphere için eklentiler taşır yalnız zorm wsock32.dll i windows 2000 versionundan çevirmiş bu yüzden eğer windowsunuz 2000 ise direk wsock32.dll dosyasını silin üzerinde wsock32.dll dosyasını koyun zorm dll hazır ayarlara geçebilirsiniz(Not : Bu riskli bir işlemdir yedeklerinizi alın).Eğer windows versionunuz win 2000 version değil ise (ki burada anlattıklarımı windows 2000 kullananlar da yapabilir daha güvenli bir yöntemdir) öncelikle simdi anlatacaklarımı yapmanız için bir hex editore ihtiyacınız var hex editor indirmek icin buraya tıklayın.Şimdi ilk olarak hex editorümüzü kuruyoruz sonra hex editörümüzü çalıştırıyoruz.Şimdi hex editörümüzden file/open yapıp spheresvr.exe yi seçiyoruz şimdi önümüze bir sürü hex kodu çıkmış olması gerekiyor.Şimdi bu kodların arasında arama yapıcağız search/find diyerek arama menusunu açın arama yerine wsock32.dll yazın (match case işaretli olmayacak) aradığımız metin ekrana geldiyse wsock32.dll yerine kendiniz bi isim verin(vereceğiniz isim 11 karakteri geçmeyecek ve tam üstüne yazacaksınız türkçe karakter kullanmayın) ben wsock32.dll yerine zormdll.dll yazıyorum dosyayı kaydedip çıkıyoruz şimdi wsock32.dll dosyasının ismini az önce hex editorde verdiğim isim ile değiştiriyorum (ben zormdll.dll yapmıştım o yüzden dosyanın adını zormdll.dll yapıyorum) şimdi sphere ı çalıştıralım eğer msvcr71.dll hatası alırsanız buraya tıklayarak msvcr71.dll dosyasını sphere dizinine koyun.Msvcr71.dll dosyasını istemesinin sebebi c++ dosyalarının çalışmak için bu dosyaya ihtiyacı olmasıdır.Şimdi eğer herşeyi doğru yaptıysanız sphere konsolunun adı Sphereserver 55z olması gerekir.

Zorm Dll Ayarları
Tüm zorm dll ayarları sphere.ini dosyasından yapılır sphere.ini dosyamızı açıyoruz yapacağımız tüm ayarları sphere.ini dosyasında [sphere] başlığı altına yazıyoruz şimdi başlayalım

[Sphere]
yellowivulnames=0 //Invulların isminin sarı gözükmesi
runspeed=10 //Kaç adım koşma sınırı var
runtime=1000 //Yukarda belirttiğimiz sınır kaç saniye içinde olacak(şimdiki ayarlara göre saniyede 10 adıma kadar izin var)
walktime=1000 //Kaç adım yürüme sınırı var
walkspeed=6 //Yukarda belirttiğimiz sınır kaç saniye içinde olacak
badmsgdisc=1 //Hata mesajı veren playerları disc. et (inj. dahil) AllowHarmSelf=0 //Büyülerin kendi üzerinde hp götürmesi
KillLog=1 //spheresvr.log dosyasının yazılmasını engeller (bunu açabimek için NTSERVICE açık olmalı)
LightFix=1 //Global light sistemi
DisableSubBagSell=1 Çanta içinde item satışı
ItemPickupEnabled=1 //Hızlı item alımı fixi
SpeedHackEnabled=1 //Speed hack fixi
KillRegionStep=1 //Regionlara girildiğinde @step ile check edilmesini fixler
PetsFollowGates=1 //Hayvanlar sahiplerini gate de takip eder
Homehomehomeenabled=1 home home home açık/kapalı
RubberBandingFix=0 //Koşarken warriorların vurabilmesi(charce)
KPatchColorSysMessage=1 // renkli mesajları kullanbilmek için 1 kalacak
KPatchLogOut=1 //Log out ayarları normal mi ( 1 ise fixli 0 ise normal KPatchTriggers=1 //@callguards @itemdropon_cont @target_cansee @macro_opendoor kullanılabilirmi
KPatchTags=1 //renkli isimler ve isimlerin önüne ve arkasına ek yapma FizzleMageryCastFix=1 //Her hit aldığında fizzle olma fixi
PickupCount=2 //Hızlı item almayı engellemek için en fazla kaç item alınabilir
PickupTime=500 //yukardaki ayarlar kaç saniye içinde g
Mesaj tarihi:
tşk ederim ben ce de sphere server 55i daha güzel sphere sever zorm.dll olmadan da halledilir nebula scriptleri ve yazanlar saolsun tabe...!!! :) tavsiyeleriniz için tşkler...!!!
Mesaj tarihi:
said:
XalataN, 13 Mayıs 2004 13:22 tarihinde demiş ki:
wolcano sphere55rc3 tavsiye ederim.(Tam Download Full linkini bulursan banada soyle :) )

denemedigin biseyi neden tavsiye ediyorsun ki :)
r3rc3 öyle düsündügünüz kadar süper degil ne yazikki en iyi evo.dll ve 55i her zamanki gibi tabi steamengine gelene kadar vaad ettikelri gibi olursa...[signature][hline]guess you don't like my shit, eh? sue me.
Mesaj tarihi:
Bronx evo.dll diyosunda ne bilim kendi sharddıma koydugumda tonla sorun çıkarttı sphere kendiliginden kitlniyordu scp ler işemiyordu Resync atarken sorunlar çıkıyordu vs vs[signature][hline]Sessiz geldim sessiz giderim,İzlerim bastıgım yerlerdir.Anılarım scp lere attıgım notlarımdır.Şerefim ve asaletim onlarda saklıdır...

Indinolla Developer || MSN || Indinolla UO
Mesaj tarihi:
bronx baba sphereden şaşmamak lazım şaşında ortalık karışıyo bronx baba su senin yazdıgın housin.scd de bug var strong boxlar tabana düşüyo :) bildiremde...!!!!
Mesaj tarihi:
House.scp daş gibi çalışıyor ufak bi bug var sadece oda evdekiler ölünce bazen( ayrıntısı var ama girmeyim her shardda olmıya olabilir.) 5 5 kordinatlarına atıyor.başka bişiy yok...[signature][hline]Sessiz geldim sessiz giderim,İzlerim bastıgım yerlerdir.Anılarım scp lere attıgım notlarımdır.Şerefim ve asaletim onlarda saklıdır...

Indinolla Developer || MSN || Indinolla UO

[Bu mesaj DIEMASTER tarafından 13 Mayıs 2004 20:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Bronx, 13 Mayıs 2004 20:01 tarihinde demiş ki:
said:
XalataN, 13 Mayıs 2004 13:22 tarihinde demiş ki:
wolcano sphere55rc3 tavsiye ederim.(Tam Download Full linkini bulursan banada soyle :) )

denemedigin biseyi neden tavsiye ediyorsun ki :)
r3rc3 öyle düsündügünüz kadar süper degil ne yazikki en iyi evo.dll ve 55i her zamanki gibi tabi steamengine gelene kadar vaad ettikelri gibi olursa...

Bronx denedim fakat bilg virüs yediğinde ve cektiğim adres kapandığında gitti herşey ne acıklı değilmi :D[signature][hline]Lands Of Avatar Uo Shard Owner
Msn
Mesaj tarihi:
buradan cekeceginiz 0.0.11 evo.dll'nin main loop vs gibi hatalar vermemesi icin
BADMSGDISC=0
KPATCHTRIGGERS=0
bu ikisini kapamaniz yeterli..
ve tabiki sisteminiz ne olursa olsun bu dosyayai winsock32.dll olarak systeme atmayin.. spheresrv.exe ye bi hexeditör ile acip winsock32.dll yazan yerini sphereevo.dll olarak degisitirin dosyanin ismini de sphereevo.dll yapip sphere klasörüne atin. bitti fistik gibi calisan bi dll'niz oldu
speed icinde en uygun ayar (fazla test etme imkani bulamadim ama...)
WALKSPEED=6
RUNSPEED=9
WALKTIME=1000
RUNTIME=1000[signature][hline]guess you don't like my shit, eh? sue me.

[Bu mesaj Bronx tarafından 14 Mayıs 2004 04:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
12:26:80:Client connected [Total:1] from '127.0.0.1'.
12:26:80:Client disconnected [Total:0]
12:26:80:ERR Login NO Account 'player'
12:26:CRITICAL:Exception code=0c0000005, addr=02784c, in Main Loop
, in Main Loop evo dll veya zorm dll ile serverı açmaya çalıştığımda açabiliyorum fakat hiç bir şekilde servera bağlanamıyorum yukardaki hatayı veriyor neden olabilir?

[Bu mesaj Kerhuzad tarafından 16 Mayıs 2004 12:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Jhan spheretables de [OBSCENE] satırının altını doldurcaksın oyuna girerken kullanılmamasını istediğin nickleri koyabilirsin örn

su sunucu acildi vs..
Mesaj tarihi:
said:
Kerhuzad, 16 Mayıs 2004 12:29 tarihinde demiş ki:
12:26:80:Client disconnected [Total:0]
12:26:80:ERR Login NO Account 'player'
12:26:CRITICAL:Exception code=0c0000005, addr=02784c, in Main Loop
, in Main Loop evo dll veya zorm dll ile serverı açmaya çalıştığımda açabiliyorum fakat hiç bir şekilde servera bağlanamıyorum yukardaki hatayı veriyor neden olabilir?

[Bu mesaj Kerhuzad tarafından 16 Mayıs 2004 12:30 tarihinde değiştirilmiştir]

Bunun bir mesaj yukarısında sorunununun cevabını verdim daha sonra no account diyor obscene satırını doldurduktan sonra account aç consoldan girebilirsin.
  • 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...