freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Arkadaşlar asp.net bilgim 0, 2 gündür bakıyorum.Ama acilen facebook un wall dalgasına benzer bir şey yapmam lazım.nasıl yaparım bir yol gösterirmisiniz.Mesela birisi bir post girdiğinde o postun altına comment yada like linkini nasıl ekleyebilirim?
Seele Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Fazla web bilgim yok ama Ajax derim.
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 yok o bakımdan demiyorum,nasıl derken,mesela yazdığım mesajı alt kısıma atabiliyorum comment like olaylarıda oluyor fakat,bunları dinamik olarak yarattığım için o comment yazısına dinamik olarak vb.net kullanarak anchor özelliği veremiyorum
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesela bir butona basıldığında div eklemesini yada başka bir şey eklemesini istiyorum bu yeni eklemesini istediği şeyide bir textboxtan aldığımızı hayal edersek Dim yeniDiv As New System.Web.UI.HtmlControls.HtmlGenericControl("div " ) yeniDiv.InnerHtml = textBox.Text Me.Controls.Add(yeniDiv) dediğimde o butona tıkladığım an yeni bir div yaratıp alt kısmına atıveriyor.benim yapmak istediğim olay aynı şekilde bir altına comment yazan bir yazı atmak, bu yazıyada link özelliği vermek,bunu nasıl yaparım
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Tam anlamadım sanırım istediğini ama anchor koymak istiyosan şöyle yapıcan: HtmlAnchor anchor = new HtmlAnchor() anchor.InnerText = "Comment" yeniDiv.Controls.Add(anchor) anchora ne yaptırtmak istediini anlatırsan ona göre bişeyler eklemene yardım edebilrim. ps: anchor.InnerText'den çok emin diilim noktayı koyunca mümkün olanlar çıkar zaten, ona göre bakarsın.
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 ya yapmak istediğim olay facebook un ileti girilen kısmındaki olay.Bir tane post attığınızda altında comment ve like linkleri çıkıyor ya,bu linklere tıkladığımızda commentse altına bir tane textbox açıyor,like yapıyorsak like yaptığımızı belli eden bir olay var.ben girilen postun altına bu like ve comment linklerini gömmek istiyorum
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 dediğin gibiymiş hallettim onu,altta kabak gibi 2 link çıktı :D bu commente tıkladığımda bir tane daha textbox yada benzeri birşey ekleyebilirsem bana yeter bu günlük
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 aslında en şık yolu anchorın onclick'ine javascript kullanarak div ekletme ama anladığım kadarıyla bu seni kasıcak şu anda :) Yapabiliyorsan öyle yap, yok javascript veya jquery kullanmiyim diyosan da anchor kullanımını hepten kaldır. Onun yerine LinkButton kullan. Dışarıda bi fonksiyon tanımla, onun içinde textbox yaratma olayını yap işte. Sonra bu fonksiyonu linkbutton'ın OnClick'ine koy. Şimdi visual studio açık olmadığı için tam yazamıyorum ama 1-2 saat sonra kod olarak da verebilirim.
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 ya normal bi şekilde yapıyo olsam javascript ekleyebilirim içine ama asp.net hiç bilmediğim birşey birde bunu vb.net te yazmaya uğraşınca hiçbişey yapamıyorum. If Session("comment") Then Dim txt As HtmlTextArea = New HtmlTextArea() txt.Cols = 5 txt.Rows = 10 Me.Controls.Add(txt) End If mesela şu tarz bişey yaptım mantıken doğru geliyo ama tıklayınca bi nane olmuyo :)
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Session'ın mantığı çok farklı ya, yapmaya çalıştığın şeyle alakası yok.
mightee Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 asp.net le js yapamıyom deme zaten aspx sayfası aynı html sayfası gibi kullanılabiliyo. kod kısmından bunu yapmak çok kullanışsız olur. javascript yapmanı tavsiye ederim
reyou Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 http://www.9lessons.info/2009/12/display-collapsed-comments-like.html
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 normal aspx sayfasında yarattığım bir butona ıvıra zıvıra event ekleyebiliyorum fakat benim size sorduğum, şuraya tıklandığında şu linki oluştur diyorum.bana oluşturuyor linki.Mesela ben Comment diye bir link yarattım,bu linke tıklanıp tıklanmadığını nasıl anlarım
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Şimdi şöyle bi durum var. O HtmlAnchor adı üstünde html kontrolüdür, yani client tarafında çalışır. Senin ona postback yaptırman için ajax kullanman lazım. Bu yüzden linkbutton kullan diyorum. LinkButton yaratırken de, aynen normal sayfaya button koyduğunda nasıl çift tıkladığın zaman code behind'da bi fonksiyon çıkıyorsa onun gibi bi fonksiyon tanımla ButtonClick adında. Sonra bu fonksiyonun adını lnkButton.Attributes.Add("onclick","ButtonClick()"); diye ekle. Böyle çalışması lazım sanırım.
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Şimdi yine ben, Resmen 4 gündür hiçbir gelişme göstermedim bu allahın belası vb.net konusunda.Tek iyi yanım kodlara aşina olabilmem.4 günde dünyaları yaratıcağımı düşünmüyordumda bu kadar mallaşıcağımı hiç düşünmedim. Şimdi klasik web sayfasında jquery eklemek istediğimizde $(document).ready(function() { $("#ekleButonu").click(function() { $("div.cont").append("<div class='deneme'>aasas</div>"); }); }); dediğim zaman,ekle butonuna bastığım an bana class adı cont olan divin sonuna class adı deneme olan içindede aasas yazan bir div eklemesi gerekmiyormu mantık olarak?Bu arada jQuery i de yeni öğreniyorum.Weble çok alakam yoktu,olması gerekti şu ara. şimdi benim aspx sayfamda <div class="cont"> <div class="ana"> <asp:TextBox id="denemeTextBox" runat="server" TextMode="MultiLine"></asp:TextBox> <asp:Button ID="ekleButonu" Text="Ekle" runat="server" OnClick="ekleButonu_Click"/><br /> </div> </div> diye basit bir kod var sadece.Ben burda butona tıkladığımda,allahın belası divi ekliyor sona ama anında kayboluyor.bunu neden yapıyor anlamadım.Şimdi ben bir de buna ek olarak bu yeni eklediğim divin içine jQuery kodumunun divi append ettiğim kısımda <asp:TextBox id="sss" runat="server" TextMode="MultiLine"></asp:TextBox> tarzı bir asp textbox u eklemek istediğimde sayfa patlayıp 'TextBox' türündeki 'ctl02' denetimi runat=server değerine sahip bir form etiketine yerleştirilmelidir. diye bir hata veriyor.Bu hatadan anladığım ben bu textbox u burdan ekleyemiyorum.Peki bir güzel soru daha sorayım o zaman,VB.Net sayfamda bu js ile eklediğim dinamik div in id sine nasıl erişebilirim de bu textBoxu yaratıp içine atabilirim? Allah bilir bunu bilen biri 3 satırda falan halleder ama ben baya kazma çıktım bu konuda,delirme seviyesine geldim
mightee Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 sen en iyisi kodların tamamını yaz buraya. şunu diyebilirim ki mantık hatası yapıyorsun. js ile eklediğin elementleri code kısmında anca request.form şeklinde görebilirsin ki bu da postback olduğunda kayboluyordu diye biliyorum js ile eklediğin için. js ile eklediğin elementleri yine js ile ele alıp ajax kullanarak post edebilirsin veya sabit bir textboxın olur runat="server" olan ve js ile eklediğin elementin içeriğini bu elemente verirsin sonra vb kısmından da allmış olursun değerini.
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 hepsini okuyamadım da sonda söylediğin sorunun çözümü şöyle. body taginin altına ve bodynin bittiği yerin üstüne de eklersen düzelir o iş. şimdi tamamını da okudum. ilk sorunun da şundan: jquery bölümünde tuş'un on clickine(client taraflı olan) div ekleme işlemini yapan fonksiyonu atıyosun. Ama tuşun kendisinde de on click için(server taraflı) başka bir fonksiyon atanmış. Tuşa bastığında javascript anında çalıştığı için div'in eklendiğini görüyosun ama sonra postback yapıyo server tarafındaki fonksiyon için. Postback yapılınca da o javascriptle yaratılan div kayboluyo.
mightee Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 js ile eklediğin element nasıl postback yapabilir ? böyle birşeyi js ile ekleyemezsin
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Ya aslında asp.net'i sıfırdan öğreniyosan şu anda javascript, jquery falan hepsini bırak bence. Her şeyini code behinddan eklemeye bak öncelikle. Böylelikle kafan karışmaz.
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 @El-Barto Tek yaptığım yeni bir web projesi açmak,içine size söylediğim 4 satır jquery i yazmak,vb.net kısmında hiçbirşey yapmıyorum,ne click tine bişey veriyorum ne de başka bişey,düz html mantığıyla yazıyorum,butona tıkladığında bunu yap diyorum sadece.butonada fonksiyon atamadım,jquery ile o id yi alıp o id ye basıldığında ekle diyorum sadece.neden kayboluyor hiç anlamadım. Ha bu arada form zaten var,ona rağmen böyle davranıyo :)
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Yepyeni bir soru sorayım size o zaman :D Dediğiniz gibi hiç js kısımlarına girmiyorum şimdi,aspxde 4 adet textbox yarattım.altınada bir tane buton ekledim.bir tanede database yarattım.içinde sadece user tablom var.butonun click ine Protected Sub ekleButon_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ekleButon.Click Dim baglanti As SqlConnection = New SqlConnection Dim username As String Dim password As String Dim name As String Dim surname As String Dim cmd As New SqlCommand Dim sqlc As String Dim baglantiStringi As String username = usernameTextBox.Text password = passwordTextBox.Text name = nameTextBox.Text surname = surnameTextBox.Text baglantiStringi = "Data Source=.SQLEXPRESS;AttachDbFilename='C:UsersDocumentsVisual Studio 2008WebSitesWebSite3App_DataDatabase.mdf';Integrated Security=True;User Instance=True" baglanti.ConnectionString = baglantiStringi sqlc = "INSERT INTO User(username,password,name,surname) VALUES('" & username & "','" & password & "','" & name & "','" & surname & "')" cmd = New SqlCommand(sqlc, baglanti) baglanti.Open() cmd.ExecuteNonQuery() baglanti.Close() bu tarz bir şey yaptım.Buradaki hatam nedir?
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 tamamdır hatamı buldum kendim,tabloma verdiğim User ismi keyword müş,o yüzden patlıyomuş kırk saattir.Stringi şöyle yapınca düzeldi "INSERT INTO [User] ................" belki birisinin işine yarar
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 En başlarda sorduğum aşağıya nasıl eklerim kısmına bi çözüm buldum,şu an hafif hafif anlıyorum vb.net i.bir tane Jquery yazdım ajax ile yolladım parametrelerimi,o kısımları hallettim,şu an gıcır gıcır çalışıyor alet.Yeni bir sıkıntı oluştu benim açımdan.Database imde image type ında bir alanım var,ben bu alana nasıl veri atıcam ? önce byte a çevirip,byte halini attım,şu an database imde byte şeklinde bir dosya var fakat bu dosyayı okuyamıyorum.Rica etsem bana şunun kodunu yazarmısınız :) Elimde DenemeTablosu olduğunu hayal edersek ve bu tabloda sadece resim diye bir column varsa.aspx sayfamdada bir tane fileupload alanım var.Herhangi bir yerden bir tane resim seçtim. 1)bunu bu tabloya nasıl atarım.(Ben attım ama daha güzel hali varsa çok makbule geçer) 2)bu attığım resmi atıyorum bir div in içine yada herhangi bir yere nasıl bastırırım. myCommand = New SqlCommand("INSERT INTO DenemeTablosu(resim) SELECT BulkColumn FROM Openrowset(Bulk 'C:wallDatabase.JPG',Single_Blob) as UserPhoto", myConnection) benim yazdığım database e atma query si bu.
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Oha database'e resim atma ne abi :) Resmi bi klasöre kaydet, database'e o resmin pathini at. Sonra aynı pathden oku resmi.
freemaniacss Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Ya iki türlüsü varmış işte,ben binary e çevirerek yapmaya çalışıyodum.Dediğin gibisine araştırırken denk geldim ama denemedim.Benim dediğim tarzda birşey imkansızmı :)
Öne çıkan mesajlar