Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Orduları

balon

Öne çıkan mesajlar

şeriat izin veriyor demeniz bile cahilliğin alası ,şeriat ,eğer teslim ol çağrısına uyulmadıysa savaşma hakkı verir yalan yanlış bilgilerle milletin zihnini bulandırıyorsunuz,önce şeriatın ne anlama geldiğini öğrenin şeriat mensubu olunan dinin kurallar bütünüdür kısaca,tarihi de magazin biçiminde tartışırsanız böyle yazılar yazmanız kaçınılmaz olur :S

"Eğer bir kale kuşatılırsa, düşmana üç defa teslim teklifi yapılır. Bu üç başvuru reddedilirse o zaman kahren, zorla fetih meşrudur, İslam için o şehir fethedilir. Kahren fethedilen yerin ahalisi esir edilebilir ve malları ganimettir."

buradaki yanlış nerede?

ayrıca istanbula gelen latinlerin neler yaptıkları ortada sonuçta,adamlar 200 yıl sonra osmanlıyı latinlere tercih ettiler resmen,ayrı dinde olmalarına rağmen,tarihi yabancı kaynaklardan okuyarak yorum yapanların topişi
Sosyal ağlarda paylaş

pinkporing said:

"Eğer bir kale kuşatılırsa, düşmana üç defa teslim teklifi yapılır. Bu üç başvuru reddedilirse o zaman kahren, zorla fetih meşrudur, İslam için o şehir fethedilir. Kahren fethedilen yerin ahalisi esir edilebilir ve malları ganimettir."

buradaki yanlış nerede?

Moğollar niye yanlışsa orada.
pinkporing said:

ayrıca istanbula gelen latinlerin neler yaptıkları ortada sonuçta,adamlar 200 yıl sonra osmanlıyı latinlere tercih ettiler resmen,ayrı dinde olmalarına rağmen,tarihi yabancı kaynaklardan okuyarak yorum yapanların topişi

Osmanlı'yı Latinler'e tercih etmediler, Osmanlı İstanbul'u savaşarak aldı ve neticesinde de 3 gün 3 gece yağmalandı.

Tarihi öğrenmenin makbulu sadece yerli kaynaklar okumak mıdır, herkes kendi yerel kaynaklarını okusun ülke sayısı kadar tarih olsun dünyada o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlatmak istediğim haremi seksle eşdeğer tutan batının ne kadar anlamsız tarih öğretileri olduğu ben buna karşıyım,at iziyle it izi karışmasın birbirine demek istediğim bu,osmanlıyı savunurum,çünkü bana göre doğruları yanlışlarından fazla,en azından 80 yılda türkü kürdü bir arada tutmayı başaramayan bir devletin o kadar yüzyıl,katolikle,ortodoksu nasıl bir arada tutmuş bunu irdelemek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

abi yazıyorum anlamıyorsunki,moğol ordusunda olmayan hoşgörü,haçlılarda olmayan ,vicdan osmanlıda vardı,fatihin istanbul fermanı,
Fatih Sultan Mehmed, Bosnayı fethettiği zaman Osmanlı devlet politikasının sonucu olarak bölge halkına dini serbestiyest getirmiştir. sence bu serbestliği haçlılar kime tanıyabildi?

alıntı..
Nişanı-ı hümayun şu ki
Ben ki Sultan Mehmed Han’ım; üst ve alt tabakada bulunan bütün halk tarafından şu şekilde bilinsin ki, bu fermanı taşıyan Bosna rahiplerine lütufta bulunup şu hususları buyurdum:
Sözkonusu rahiplere ve kiliselerine hiçkimse tarafından engel olunmayıp rahatsızlık verilmeyecektir. Bunlardan gerek ihtiyatsızca memleketimde duranlara ve gerekse kaçanlara emn ü aman olsun ki, memleketimize gelip korkusuzca sakin olsunlar ve kiliselerinde yerleşsinler; ne ben, ne vezirlerim ne de halkım tarafından hiç kimse bunlara herhangi bir şekilde karışıp incitmeyecektir. Kendilerine, canlarına, mallarına, kiliselerine ve dışardan memleketimize getirecekleri kimselere yeri ve göğü yaratna Allah hakkı için, Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) hakkı için, yedi Mushaf hakkı için, yüz yirmi dört bin peygamber hakkı için ve kuşandığım kılıç için en ağır yemin ile yemin ederim ki, yukarda belirtilen hususlara söz konusu rahipler benim hizmetime ve benim emrime itaatkâr oldukları sürece hiç kimse tarafından muhalefet edilmeyecektir.”

http://www.internethaber.com/fatihin-bu-fermani-ile-ayakta-kaldilar-255102h.htm

Bosna-Hersek'in Fonitsa kentinde yaşayan Hristiyanlığın Katolik mezhebine bağlı Fransisken tarikatı üyeleri, Fatih Sultan Mehmed'in kendilerine "özgürlük bahşeden" fermanı sayesinde bugüne kadar ayakta kaldı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/fatihin-bu-fermani-ile-ayakta-kaldilar-255102h.htm#ixzz1SHjdQgU3

Osmanlı generali olan mustafa kemalin konuşmaları da birer örnektir,anzaklar için yaptığı veya abi ne bileyim işte binlerce örnek var..
Sosyal ağlarda paylaş

Yani varmak istediğin kanıyı o kadar kadar tutarsız olaylar arasından sağlıyorsun ki.

Bir diyorsun ki Osmanlı yağmalamaz, adil savaşır, bel altı vurmaz, yağmayı meşru kılan ayet konuluyor önüne, yok efendim Ermeni doktoları da Fransizkan rahipleri de Anzaklar diye geliyorsun.

Maşallah söz konusu olan savaşlar hariç herşeye değindin, dini özgürlük tanıyınca yağmalayamıyor mu oluyor?

Hoşuna gitmeyen bilgiler yabancı kaynaklar diye tü kaka oluyor, anglo sakson dili oluyor, Kuran'dan ayet çıkarıldı ona da "e bu neresi yanlış" diyorsun sanki yağmacı Moğollar önce teslim olmalarını isteyip teslim olmayınca anasını ağlatmaktan farklı birşey yapıyorlarmış gibi, sanki onlar gittikleri heryere Moğol Paganizmi empoze etmiş gibi. Hoşgörüyse onlarda daha fazlası var zira 3 dinin dışındaki dinlere de dokunmuyorlar, warrior code is onlarda da var, teslim olan şehirlerin kılına dokunmuyorlar. Ee bin yıllık yağmacı Moğollar Jedi mı oldu şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar ön yargılı insanlar var kendi tarihlerine karşı,ben hala iddia ediyorum ,tarihi tek taraflı kaynaklardan okumayın,fransız arşivlerinde ermeni soykırımı var deniliyor,ama bence yok tam tersi var,dedemin anlatttıkları kulaklarımla duyduklarım var,yani insanın duyularıyla elde ettiği bilgileri bile yalanlayabilecek kandırılmışlığa sahip bazı insanlar,ayrıca yağma olayına girecek olursak,yağma denmez osmanlının yaptığına ''Birçok kişinin zor kullanarak ele geçirdikleri malı alıp kaçması, çapul, talan'' bu denilmez savaşta ele geçirilen ganimet denir aradaki fark,ermeni çetelerinin yağma yapmasıyla o çeteleri yok edip malzemelerini ele geçiren düzenli orduyu bir tutmaya benziyor sizin söyledikleriniz,ayrıca haçlılar la moğolların ortak noktası,kültür hazineleri de dahil herşeyi yakıp yıkmalarıdır,osmanlıda bir tane örnek verebilirmisiniz buna?
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi tarihi olunca ne oluyor (ki nereden benim tarihim oluyormuş) objektif bilgiye ulaşmak için farklı kaynaklar incelemeyi zul olarak sunuyorsun bir de utanmadan.

Ne yapınca yağma oluyor peki, ganimet güzellikle mi alınıyor? Korsanlar ne peki?

Sen şuna ganimet dedikten sonra ele geçirdiğin şehir ahalisi yağmalanmış değil "ganimetlenmiş" mi oluyor?

Yani Avusturyalı olsaydın haçlıların yağma yaptığı iddiaları için de aynı şekilde "Şu tarihi Türko-İslam diliyle konuşmayın, kendi tarihinizi yabancı kaynaklardan öğrenmeyin onun adı ganimettir ganimet" diyecektin.

Devekuşluğu bu kadar da göstere göstere yapılmaz ki yani.

Edit: p->ğ
Sosyal ağlarda paylaş

pinkporing said:

ayrıca yağma olayına girecek olursak,yağma denmez osmanlının yaptığına ''Birçok kişinin zor kullanarak ele geçirdikleri malı alıp kaçması, çapul, talan'' bu denilmez savaşta ele geçirilen ganimet denir aradaki fark,ermeni çetelerinin yağma yapmasıyla o çeteleri yok edip malzemelerini ele geçiren düzenli orduyu bir tutmaya benziyor sizin söyledikleriniz,ayrıca haçlılar la moğolların ortak noktası,kültür hazineleri de dahil herşeyi yakıp yıkmalarıdır,osmanlıda bir tane örnek verebilirmisiniz buna?

senin neyi savunduğunu anlamak imkansız gibi.

pinkporing said:

yağmamı ne yağması ? abi bahçeden izinsiz elma alıyo diye askerin elini kestiren komutan vardır osmanlı ordusunda ,anglo sakson diliyle konuşmayın şu tarihi

bunu diyorsun, üstüne savaşta ganimet ık bık bişeyler söylüyorsun.

yağma ile kastedilen o ganimet olayı zaten, ki gayet doğal bir durum. yağma var, osmanlı ordusu çok aşağılık vs diyen yok. en azından ben demiyorum. gayet normal bir durum yapılan. ama sen kabul etmek istemiyorsun yapıldığını.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bir de özel mesajdan bana Ermeni doktorlar, Macar topçular falan diyor, burada Fransizkan rahiplerinden bahsediyor ve bunlar Osmanlı Ordusu'nun çok adil çok centilmen bir ordu olduğu sonucunu gösteriyor her nasılsa.

Moğollar da aynısını yapıyor onlar neden öyle değil dediğimizde ise çünkü Moğollar yüzbinleri katletti, kültür hazinelerini yağmaladı oluyor. Demek ki hoşgörülü adam da barbarlık yapabiliyormuş değil mi?

Kaldı ki yağmanın tanımı hoşgörüden geçmediği gibi adam öldürüp kütüphane yakmaktan da geçmez, 1 kişiyi bile öldürmeden de yağma yaparsın, Moğollara yağmacı denmesinin sebebi de kütüphane yakmaları değil kafalarına göre sağa sola savaş açıp "ya malını ya canını" demeleri. Aa yukarıdaki ayetle ne kadar da benzeşiyor değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

abi bir daha mesaj atmıyorum bu konuya,tiyatromu sergiliyorsunuz burada anlamıyorumki,ilk mesajı nigger sen atıyorsun bana ,öm den yürütüyorsun bu saçma topicin devamını sonra da mesaj attın bana cart curt yapıyorsunuz,anlamıyorumki,amacınız nedir ? yani tarih nasıl daha doğru tartışılır önce onu bir öğrenin,ben zamanında yapılmış şeyleri konuşuyorum ,siz benim yanlışlığımdan dem vuruyorsunuz,hata yaptın diyorsunuz,konuyu konu olmaktan çıkarıp,kişisele çeviriyorsunuz meseleyi,size iyi konular ama kullandığınız dil hiç dostane veya mantıklı bir dil değil,tarih tartışacağınıza felsefe yapmayın burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Yuh, bir an düşündüm acaba yanlışlıkla ben mi attım diye özel mesaj ama bana attığın mesaj şu:

"
Re: Osmanlı Orduları baslikli konuda size cevap var
Gönderen: pinkporing
Gönderilen: Nigger_of_the_sand
Tarih: 16/07/2011 16:27

moğollar yanlışsa eğer haçlılarda,amerikalılarda,rusyanın afganistana girmeside,ynai velhasılı kelam,bütün savaşlar yanlıştır sonucu çıkar burada ki savaşsız dünya 1 sene bile olmadı,olmazda bundan sonra"

ben 2 dakika öncesinde ise bu başlığa şunu yazmışım, zaten o 2 dakika içerisinde başka birşey de yazmadım:

Nigger_of_the_sand said:

pinkporing said:

buradaki yanlış nerede?

Moğollar niye yanlışsa orada.
pinkporing said:

Osmanlı'yı Latinler'e tercih etmediler, Osmanlı İstanbul'u savaşarak aldı ve neticesinde de 3 gün 3 gece yağmalandı.

Tarihi öğrenmenin makbulu sadece yerli kaynaklar okumak mıdır, herkes kendi yerel kaynaklarını okusun ülke sayısı kadar tarih olsun dünyada o zaman?

Yani yüzsüz müsün nesin anlamadım, özel mesajın başlığından da anlaşılacağı üzere mail notificationı falan var herhalde sende, ben cevap verdiğim an uyarı alıp bana özel mesajla cevap yazmışsın.

Hayır ben ezik gibi geldin özel mesaj attın falan da demedim ki, konuşuldu dediğim şeyleri burada görmeeyince milletin kafası karışmasın diye söyledim ama sanki argümanlarımın özü oymuş gibi gösterişli bir terkediş yapmak için çarpıtmışsın durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...