Xoo Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Arkadaşlar Merhaba, Aranızda web sitesi gereklilikleri hakkında bilgi sahibi olanlar varsa, birşey danışmak istiyorum.Yıllardır kafamda web-sitesi sahibi olmak ile şirket kurma gereklilikleri hakkında sorular var.Senaryoyu şöyle anlatayım; Diyelim ki sahibinden.com gibi bir web site yapıyorum, bu siteyi öncelikle bedava başlatıp, başarılı olursa ilan koyucak üyelerden aylık/yıllık ilan ücret alacağım diye farz edelim. -Bu durumda, ilk ücretsiz olarak başlatacağım sitenin domainini direk register etmem, hostu almam olayları başlatmak adına yeterli olur mu? -İşin içine aylık/yıllık ödemeler girince, bir şirket kurmam gerekir mi? -Diyelim ki bu servis hep ücretsiz olacak, genede site ilan sitesi olduğu için domain ve host almak dışında resmi bir işlem yapmak gerekiyor mu? -Diyelim ki site ücretsiz devam ediyor ve milyonlarca kullanıcısı var, benim yaptığım tek şey site adını kayıt edip dizaynı yapıp siteyi açmak, bu durumda herhangi bir şirketten reklam almam için gene önüme bir engel çıkar mı? -Bu tarz sorularımı profesyonel olarak yanıtlayacak bir kurum söz konusu mu? Bilgi paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler, eskiden beri bu soruların cevabını kimseden alamadım, uzun zamandırda paticiğe girmiyorum, bu konuyu çözmek istiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 firma kurman hicbir asamada gerekli degil, ama faydali. gelir kazanmaya basladiktan sonra da bireysel olarak devam edip vergisini odersen sorun olmaz. ama siten belli bir boyutu gectiyse firma kurmak senin uzerindeki sorumluluklari azaltir. bir terslik olursa, dava/iflas durumlarinda olan firmanin varliklarina olur, senin evine haciz gelmez vs. firma elbet vardir, ama bu konularda yaparim diyen cok, yapabilecek azdir. eger teknik bilgin yoksa herkese supheyle yaklas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 İstediğin domainde istediğin hostingi alıp istediğin siteyi açarsın. Buraya kadar kimse sana karışmaz. (tek istisnası aşırı büyüyünce reklam almaya kalkarsan birilerine batar bu olay.) Ama sen siteden ürün satışına başladıysan, site olsun olmasın bir şey satıyorsan fatura kesmek zorundasın zaten. he bu olayı takip eden var mı dersen orası havada kalan bi olay işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 suraya aciklik getirelim. 10 kurus bile olsa tum reklam gelirini beyan etme mecburiyeti var. "yea kim bilecek" meselesi ayri. ama birisinin kafasi atarsa gayet de guzel karisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Anlıyorum, zaten tabikide gelir beyan etmek fatura kesmek bir zorunluluktur.Benim ilgilendiğim kısım hangi noktaya kadar şirket kurmadan ilerlenebileceğiydi. Anladığım kadarıyla, gelir getiren bir iş olmadıktan sonra domain ve hosting yeterli olacak. Peki bu durumda web sitenin satışı söz konusu olursa -biraz extream bir örnek oldu ama merak gidermekte fayda var- şirket olmuş olmamış fark ediyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Karşı taraf senden fatura istiyosa her şekilde lazım şahsi olsun a.ş olsun bişiler lazım. Ama yok biz el altından yapacaz diyosanız yapılır kolaylıkla. Satışındaki olay şöyle olacaktır çünkü: host+domain kullanıcı isimleri + şifreler. bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 satin alan adamin istegine bagli. bazilari siteyi komple satin alip oldugu gibi devam etmesini ister, bazilari da siteyi alip kendi firmalarina entegre etmek ister. birincisinin olma ihtimali cok dusuk. daha dogrusu birincisinin olmasi icin cok buyuk olmasi lazim sitenin, zaten o zaman firma da kurulmustur. ikincisi icinse firma olmamasi daha rahat olur, sonra firmadan kurtulmak cok zorlu bir is. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için ''host + domain kullanıcı isimleri + şifreler'' konsepti aslında bütün sorularada bir noktada cevap vermiş oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Bilgi paylaşımı maksatlı, bilgisi olan arkadaş var ise; şirket kurmadan fatura kesme konseptini kabaca anlatabilirse çok memnun olurum Yanı sıra, şöyle birşey yapsak uygun olur mu? Benim arkadaşımın şirketi olsa, ve site üzerinden keseceğim faturaları bu şirket kesse, sonuç olarak şirket adının farklı olması, website için bir itibar kaybı veya mali bir sıkıntı olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mum'un dediği olay da var tabiki. olay çok büyümüşse karşı taraf senden sözleşme ile alır zaten siteyi. ki burada firma zaten kurulmuş olması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar