Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi CAD/CAM?

Tremour77

Öne çıkan mesajlar

Mühendis veya tasarımcı arkadaşlar bilirler.Tasarımların,çizimlerin,cnc programlama işlemlerinin neredeyse hepsi artık bilgisayar ortamında yapılıyor.Dolayısıyla piyasada birçok program mevcut.Bu durum şöyle bir soruyu beraberinde getiriyor."Acaba hangi programlar hangi işlerde daha başarılı?"
Beyin fırtınası yapalım biraz.Bilmediğimiz programları,programların fonksiyonlarını öğrenmek açısından yararlı bir başlık olacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bina planlarında,tesisat işlerinde autocad çok tutulan bir program.Fakat bence makine parçalarının çiziminde yetersiz.Solidworks kullanıyorum 3 boyutlu modellemeler için genelde.Fakat son zamanlarda 3D Max diye bir programın adını sürekli duyar oldum.Kalıp tasarımları için Cimatron da baya iyi diyolar.Var mı kullanan bu programları?
Sosyal ağlarda paylaş

catia'nın yarısı şirket içinde model yönetmece gibi geliyor bana lol
solidwork dışında pek bişey bulamadım ben de son versiyonunu kullan ama her zaman, çok özellik farkı var.

3dsmax ölse de helvasını yesek, üst üste feature yığmalı 1990 kafasından ilerleyememiş programlar bunlar, rhinoceros, Cinema 4D, lightwave ve özellikle autcad. Çalışacağın sektörde kullanılıyorsa öğreniceksin tabi.

Genel olarak da fiyatı daha düşük olup, pahalı 3D programlarının arge masrafsız tekrar kodlanmış kötü kopyaları olan programlardan uzak durmak lazım.

pro engineer da gidiyor bildiğim kadarıyla makina modellemede

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_3D_computer_graphics_software
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiye kadar 1 sene autocad, 2 sene rhinoceros eğitimi gördüm, oturup kendim öğrendiğim solidworks'de çok daha temiz iş çıkarıyorum, deneme olarak catia, pro engineer, 3dsmax, lightwave programlarına baktım. Tamam bi film yapıcaksan x durumunda y yüzeyine z kadar çıkıntı yapıp bunları j ekseninde döndürürken üstlerine v şeklini pattern edebilen bi feature çok işe yarıyordur, ama burada sadece kalabalıklık yaratıyor dedirtiyor. 3D animasyon sektörüne yönelik programlara nefretim var çünkü, en basiti senin closed surface olsun da kesit alayım, 3d print de edilebilsin diye götünü kırdığın modeline çat diye fiziksel olarak imkansız yüzeyler atma huyları var, render'da gözükmediği için.

20 yıl boyunca developerların aklına gelen her feature'ı programa ekleyip, 20 yılın sonunda bunların tamamının adam gibi elden geçirip, benzerlerinin birleştirilip kategorize edip, hepsini birbirine uyumlu bir sisteme oturtmayan programlara nefretimi tekrar dile getirmek istiyorum, parametrik history based modellemeye bile geçemediniz, çünkü kendi programlarınız üst üste konulmuş alakasız insanlar tarafından yazılmış feature'lardan oluşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

http://www.youtube.com/watch?v=qHD8Xf5Rnvo

3DMax yargilar

ayrica cnc gibi araclarin kullandigi kendi yazilimlari var bi tanesi mastercam AutoCAD'le yapilmis 3d bi modeli mastercam ile export deyip bu sekilde makineye isletiyosun o 3d modeli, yani bi cesit donusturucu gibi bisey bu mastercam, cnc ile calisan isletmelerin ve uretim tesislerinin hepsinde AutoCAD kullanildigini yada gelen, istenen parca cizimlerinin %90'inin CAD ile cizildigini gorebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...