Tremour77 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mühendis veya tasarımcı arkadaşlar bilirler.Tasarımların,çizimlerin,cnc programlama işlemlerinin neredeyse hepsi artık bilgisayar ortamında yapılıyor.Dolayısıyla piyasada birçok program mevcut.Bu durum şöyle bir soruyu beraberinde getiriyor."Acaba hangi programlar hangi işlerde daha başarılı?" Beyin fırtınası yapalım biraz.Bilmediğimiz programları,programların fonksiyonlarını öğrenmek açısından yararlı bir başlık olacağını düşünüyorum.
Fin Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 solidworks fena degildi hicbirini tam anlamiyla kullanamiyorum bunlarin cogu yarim yamalak .P
Tremour77 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Bina planlarında,tesisat işlerinde autocad çok tutulan bir program.Fakat bence makine parçalarının çiziminde yetersiz.Solidworks kullanıyorum 3 boyutlu modellemeler için genelde.Fakat son zamanlarda 3D Max diye bir programın adını sürekli duyar oldum.Kalıp tasarımları için Cimatron da baya iyi diyolar.Var mı kullanan bu programları?
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 en kralını bi haftada öğreniyosun ya. gerisi pratik
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 catia'nın yarısı şirket içinde model yönetmece gibi geliyor bana lol solidwork dışında pek bişey bulamadım ben de son versiyonunu kullan ama her zaman, çok özellik farkı var. 3dsmax ölse de helvasını yesek, üst üste feature yığmalı 1990 kafasından ilerleyememiş programlar bunlar, rhinoceros, Cinema 4D, lightwave ve özellikle autcad. Çalışacağın sektörde kullanılıyorsa öğreniceksin tabi. Genel olarak da fiyatı daha düşük olup, pahalı 3D programlarının arge masrafsız tekrar kodlanmış kötü kopyaları olan programlardan uzak durmak lazım. pro engineer da gidiyor bildiğim kadarıyla makina modellemede http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_3D_computer_graphics_software
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Şimdiye kadar 1 sene autocad, 2 sene rhinoceros eğitimi gördüm, oturup kendim öğrendiğim solidworks'de çok daha temiz iş çıkarıyorum, deneme olarak catia, pro engineer, 3dsmax, lightwave programlarına baktım. Tamam bi film yapıcaksan x durumunda y yüzeyine z kadar çıkıntı yapıp bunları j ekseninde döndürürken üstlerine v şeklini pattern edebilen bi feature çok işe yarıyordur, ama burada sadece kalabalıklık yaratıyor dedirtiyor. 3D animasyon sektörüne yönelik programlara nefretim var çünkü, en basiti senin closed surface olsun da kesit alayım, 3d print de edilebilsin diye götünü kırdığın modeline çat diye fiziksel olarak imkansız yüzeyler atma huyları var, render'da gözükmediği için. 20 yıl boyunca developerların aklına gelen her feature'ı programa ekleyip, 20 yılın sonunda bunların tamamının adam gibi elden geçirip, benzerlerinin birleştirilip kategorize edip, hepsini birbirine uyumlu bir sisteme oturtmayan programlara nefretimi tekrar dile getirmek istiyorum, parametrik history based modellemeye bile geçemediniz, çünkü kendi programlarınız üst üste konulmuş alakasız insanlar tarafından yazılmış feature'lardan oluşuyor.
cambazct Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Selam, http://www.youtube.com/watch?v=qHD8Xf5Rnvo 3DMax yargilar ayrica cnc gibi araclarin kullandigi kendi yazilimlari var bi tanesi mastercam AutoCAD'le yapilmis 3d bi modeli mastercam ile export deyip bu sekilde makineye isletiyosun o 3d modeli, yani bi cesit donusturucu gibi bisey bu mastercam, cnc ile calisan isletmelerin ve uretim tesislerinin hepsinde AutoCAD kullanildigini yada gelen, istenen parca cizimlerinin %90'inin CAD ile cizildigini gorebilirsin
Deathblade Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Catia için kursa gidebilirsin. Diğerlerini çok kolay kendin tutorialla halledersin.
Öne çıkan mesajlar