Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise ogrencisi donem ortasinda okulu birakip yurt disina yerlesirse

di

Öne çıkan mesajlar

... okul durumu nasil oluyor ?

Olay su; Daha yeni SBS'den cikip Anadolu Lisesi tercihi yapacak kizimiz yurt disina yerlesmek zorunda kalabilir ve bu da muhtemeeln yilbasina denk gelir.

Boyle bir durumda, daha donem bitmeden ulke degistirirse durumu ne olur ? Denklik olayi nasil isler ? Kuvvetle muhtemel Ingiltere'ye yerlesecek bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

1 sene onemli degil ama tam tersi durumlarda (Fransa->Turkiye) senaryosunda direkt 2 sene geriden baslattiklari arkadasim vardi zamaninda. Ondan korkuyorum.

Bir de burada liseye baslayacak cocuk orada da liseye mi baslayacak yoksa daha asagidan baslar mi diye merak ediyorum. En azindan o alanda sinirlasalar bari.
Sosyal ağlarda paylaş

almanyada cok fena.
almanca bilmeyen kücük cocuklari ögrenmede zorluk yasayan cocuklarin okutuldugu okula yolluyolar direkt.
lise cagindaysa da cok yabanci oldugundan 1 senelik yabancilar icin acilmis almanca siniflari var laakin gel gör ki cok az yol katedebiliyosun, herkes yabanci oldugu icin ögrenemiyosun bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca fransızca bilmiyorsa bir sene geriden gelmesi bence kötü değil, aksine çok iyi. Liseye yeni başlamış birinin, zaten zor derslerle bir yandan dersin verildiği dili bilmemesi korkunç bir şey, başarı beklemek bir yana, çocuk okuldan soğur.

Düzenleme: Fransa>Türkiye'yi okumuşum ben, ingiliz ingilizcesi de çok kolay sayılmaz liseye yeni başlamış biri için.
Sosyal ağlarda paylaş

timos, buna bi bak istersen.

said:
14 yaşında veya daha büyük bir öğrencinin İngiltere'de lise eğitimi alıp İngiliz vatandaşlarıyla eş statüde mezun olması son derece mümkün. Üstelik yabancı öğrenciler konusunda uzmanlaşmış ve her konuda öğrencinin sorumluluğunu üstlenen saygın okulların varlığını göz önüne alıca son derece de cazip bir alternatif.
...
* Ve en önemlisi, kayıt ve kabul işemleri inanılmayacak kadar kolaydır. İngiliz ve Türk eğitim sisteminin farklılığı burada olumlu yönde işler. Öğrenci henüz orta öğrenimden mezun olmuş sayılmadığı için sadece şu anda devam ettiği okuldaki not durumunu ve İngilizce seviyesini belirtmesi yeterlidir. Eğitimi zaten İngiltere'de alıp İngiltere'de mezun olacağı için kayıt ve kabul işlemleri online olarak bile tamamlanabilir. Okul arama motorundan okulunuzu seçmeniz yeterli.

http://www.ingiltereve.biz/ingilterede-lise
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...