Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlikle ilgili anlamadığım bi problem var.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cuce said:

fmf ilacla kontrol altına alınabilinen bişi değilmi?

Kolşisin tedavisi uygulanıyor, bir şekilde hastaların bir şekilinde işe yarayabiliyor, neden işe yaradığı bilinmiyor hede hödö.

Garantisi olan bir şey değil herhangi bir şekilde. İşe yarasa bile yorulunca ya da aşırı stress altında kalınca atak tetiklenmesini durduramıyor.
Mesaj tarihi:
Abi ben de fmfim, ozel msj attim cvp yok. İlaç tedavisine basladiğimdan beri senede 1 2 kriz geliyor, insallah yalan edebilirim askerliği. Edemezsem sakasiz 12 ay yapicam. =/
Mesaj tarihi:
ben geçende gazetede bi hastalığın bu katagoriye alındığını okudum. adam anlatmış uzun süre mücadele verdik filan diye. o olabilir adını hatırlamıyorum. yırttınız sanırım.
Mesaj tarihi:
özel mesajlara cevap verdım

ama burdanda anlatıyım

Şimdi İlk önce askerlık subesıne gıdıyorsun doktor muaynesınde FMF hastası oldugunu belirtiyorsun o da seni sevk ediyor askeri hastaneye

İstanbul Gata yatırıyormuş FMF hastalarını ama ben tanıdık var dıye ankaraya gıtmıstım benı Etimesgut Hava Hastanesine sevk ettiler orda yatma durumu yoktu doktorum atak gelınce gel dedı gonderdı benı

Atak gelınce 3 gun ust uste kan tahlılımı ıstedı bıde eskı raporlarım varsa onları ıstedı bende hastalanınca gıttım verdım kanlarımı
aldım sonuclarımı tamamladım belgelerımı verdım doktoruma
bıdahakı haftada kurula cıktım orda 1 sene erteleme aldım

doktorun dedıgıne gore FMF hastalarına ılk seferde muaf verılmıyormus kolay tanı konulan bı hastalık olmadıgından 2. yada 3. senede verılıyormus genelde

edit : bu arada bende bu sene öğrendim bu hastalıga sahip oldugumu FMF ı googlelayınca turkçe bı sıteden öğrenmiştim bu olayı onun üzerine gittim bende
Mesaj tarihi:
normalde 5 sene ertelemeye kadar yolu var. 1 sene erteleme almadan yırtanlarda var 5 sene süründürülenlerde var. çok baştan savma yapılıyor o işler.
Mesaj tarihi:
gecko said:

muanene öncesi 40 küsür bardak çay içip merdivenleri in çık in çık yaparsanız kalp hastası gibi görünme fake i atabiliyormuşsunuz.

o fake i atayım derken harbiden gidenler olur sonra vicdan azabı çekersin bak
Mesaj tarihi:
İlkinde Gümüşsuyuna gitmiştim. Adamlar hemen hemen herkese(bir kulağı hiç duymayan ve 130-140 kilo arası olan örneklerde dahil) 1 yıl erteleme verdiler. Hatta gözlükleri şişe camı dibi gibi olan bir elemana da kuruldan dalga geçer gibi "niye gözünün bukadar büyük olduğuna dair belge getirmedin" diye sordular. Bir sonrakinde Kasımpaşa deniz hastahanesine gönderdiler, orada da hemen hemen herkese(kurallar dahilinde muhaf olabilecek) muhafiyet verdiler.

NoT: Buarada post kasmak için güzel konu açmışsınız saolun :D
Mesaj tarihi:
riglous said:

Ahahaha
TR'nin %70'inde FMF var(mis). Fazla abartmayin tecil olayini, karar cikar bir anda kogusta bulursunuz kendinizi.

* In Ashkenazi Jewish people (descended from Eastern European Jewish people and including most European and American Jewish people), the prevalence of FMF is 1 case per 73,000 population, with a MEFV gene frequency now estimated at perhaps 1 per 5, in contrast to previous estimates of 1 per 135.1 This suggests that not all mutations have equal penetrance.
* In Sephardic Jewish people (descended from Jewish people who were expelled from Spain, largely to North Africa, and including other Middle Eastern Jewish populations), the prevalence of FMF is 1 case per 250-1000 population, with a gene frequency of 1 per 8-16.
* In Armenian persons (based on epidemiology among Armenian populations in Lebanon and southern California), the estimated prevalence of FMF is 1 case per 500 population, with a gene frequency of 1 per 7.
* Turkish people (from one study) may have a prevalence of approximately 1 case per 1000 population.
* Arabic people (from one study) may have a prevalence of 1 case per 2600 population in children and a gene frequency of 1 per 50.
* Since the development of gene testing, which allows confirmation of FMF in some cases, the disease has been reported in unexpected locations, including by two Japanese groups.2,3
* Migrations of guest workers around the world have highlighted the need for physicians to think about formerly uncommon illnesses in their home countries and the need for review articles in national journals.4

Kaldı ki sık görülen bir şey olması, adamın 1 hafta boyunca yatakta işe yaramaz bir şekilde yatacağı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.
Mesaj tarihi:
Şimdi şubeden geliyorum.
Nisanda gidebiliyomuşum en erken. Gerekli dilekçeleri belgeleri verdim. Son yoklamamı yaptırdım. Mart ortalarında ara nereye gideceğini öğren dediler.

Nisanda askerim kısmetse
Mesaj tarihi:
üni mi ?

bittikten sonra 1 sene tecil oluyor galiba. hatta atılsan bile 1 sene tecil hakkın oluyor. gideceğin dönemi seçiyorsun şubede. anlatılacak birşey yok. git şubeye. sor orda aslı astarı nedir tam olarak.
Mesaj tarihi:
Üni bitiyor evet . Askeriyede uğraşmazlar anlatmakla diye buraya sordum :P . Kısa için farklı uzun için farklı dönemde mi başvurmak gerekiyo yoksa toplu olarak mı hallediliyor fln filan feşmekan
  • Yeni Oluştur...