benjani Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 http://www.melihgokcek.com/sel.htm başkanımız dünyadan örneklerle cevap vermiş suçlamalara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 said: 06melihgokcek İbrahim Melih Gökçek @ Ben belediye başkanlığını seviyorum:) http://images.habervitrini.com/haber_resim/melih_gokcek77.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 bilimsel metod buraya kadarmış. ne ankarada yağan yağmurun şiddetinden ne o fotoğraflardaki sele sebep olan yağmurun şiddetinden hiç bişeyden bahsedilmemiş. belki tsunami yahu o fotoğraflar ne biliyonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 http://i.imgur.com/FUZxd.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 danisman o eger ayzi caps lock acik yazilmissa danismani ayziyor kucuk harfle olanlari bizzat melih basgan yaziyor, zaten smily kullanimindan cakiyorsunuz durumu ehueheu danisman basarisiz troll, apprentice daha egitim aliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 abi adam işi bilmiyor.. ben koyayım resimleri bak.. ilk seri LIKE A BOSS! MİLLET SEL BASTI DİYE SEVİNİYOR!! ANKARALI ÇOK NANKÖR BE! son çeyrek hariç kalanı cidden LIKE A BOSS!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 imelihgokcek.com boştaymış. alsam mı acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Melih Başgan'ın twitterına gelen mesajlar çok iyi ama. :D sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Olm onu bunu bırakın JINGLE çok iyiydi! Napçanız siz sel götürüyorsa türkiyeyi adam istermi sel gelsin rezil olsun? hesapta yoktuki bu tip şeyler. Şeytanın aklına gelir bir tek haziranda dolu yağsın sel götürsün ortalığı. Bakın bu işi görünmeyenler yaptı çekemiyolar akp yi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 beyler tamam da metrekareye bir saat içinde 50 kg yağarsa hangi kanalizasyon tıkanmaz ki, Tamam bir başarısızlık var ama " wöhararha akp ! melih gökçek ! wehaeöeaha " yapmamak lazım bence, O yağışa hiçbir yer dayanmaz bence kolay kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 haha git bi hongkoka, bangkoka da drenaj neymiş gör metrekareye 50kg nedir adamlar muson yagmurlarını drene ediyor sıfır sel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 basan yerlerin yakınlarında dere falan varsa, eski yatak varsa suç belediyenindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 bieşy değil ki bu, geçen sene istanbulda otobandan sel gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Fistan said: haha git bi hongkoka, bangkoka da drenaj neymiş gör metrekareye 50kg nedir adamlar muson yagmurlarını drene ediyor sıfır sel Ankara'ya her mevsim düzenli saatte 50 kg düşmüyor ama, belli bir emniyet sınırı vardır sonuçta, burada bir anormallikten bahsediyoruz. Tepkilerin hep çok aşırı bu arada, neden bahsettiğimi biliyorsun ama üste çıkmak için farklı bir açıdan yaklaşıyorsun. Başarısızlık var diyorum zaten ama olayın da geçen sene İstanbul'da yaşanan olay gibi ender bir afet olduğunu kabul etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 neyin enderi ya? adam gibi altyapı olsa yasanmaz iste. bahanesi yok bu isin. sucu yagmura atacak degiliz herelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Bu işlerin belli ihale şartları, drenajda ne kadarlık yoğunluğa, debiye dayanabilmesi gerektiğini belirten maddeler vardır ki bunlar da bölgesel olarak meteorolojik genel verilere dayanılarak yapılır. Bunların içinde elbetteki bir güvenlik payı vardır, mesala maksimum 20kg metrekare gibi ise bu altgeçitin 30kg metrekareye yağışa dayanabilmesi gibi. Buranın ihalesindeki şartnameye bakıp, bu limitleri karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek lazım sonuçta. Ağır yağışlarda daha bu sene İngiltere'de köprüler çökmedi mi veya 3 sene önce New Orleans'ı vuran kasırga'da setler çöküp bütün şehir su altında kalmadı mı ? Hatta Japonya'daki Fukushima Santralinin bile Tsunami duvarı bile 5.5 metrelik Tsunami hesaplanarak yapıldığı için çöktü vs. Da diyeceksiniz ki bunlar küresel afet, bu 1 saatlik yağış. Burada hesaplama tekniği ve buna göre koyulan güvenlik faktöü aynı mantıktadır. Sonuçta ihalede bunun "feasible" bir çizgisi var ve Japonlar bile bu hesaplamada hata yapabiliyor gördüğünüz gibi. Ben hata yok demiyorum ama olay aşırı bir durum, her sağanak yağışta orayı su basacak hali yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 gökceğin 30 günde yaptığı köprüler işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 orası alt geçit dimi ? yani 2m falan derinliği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Mathias said: Hatta Japonya'daki Fukushima Santralinin bile Tsunami duvarı bile 5.5 metrelik Tsunami hesaplanarak yapıldığı için çöktü vs.olayı bilmiyorsun; sallama. nükleer tesiste tsunami/deprem seebbiyle bir sorun doğmadı. sorunun sebebi şehir çapındaki elektrik kesintisiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 fizibilite etüdü yok,özalın 3 senede kurdugu barajlar gibi kafa aynı kafa,hala da dogudaki cogu baraja her gün alttan beton basılıyor suyun debisinin mevsimsel degisikligi hesap edilmediginden,millet de bilmiyor tabi o barajların ne boktan oldugundan,durmak yok yola devam,hak ettigini buldu tr insanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 fizban said: Mathias said: Hatta Japonya'daki Fukushima Santralinin bile Tsunami duvarı bile 5.5 metrelik Tsunami hesaplanarak yapıldığı için çöktü vs.olayı bilmiyorsun; sallama. nükleer tesiste tsunami/deprem seebbiyle bir sorun doğmadı. sorunun sebebi şehir çapındaki elektrik kesintisiydi. Bana bu kadar büyük hakaret etmeni gerektiren nedir ? Bir adminin olaya tam hakim olmadan böyle çıkışması kabul edilebilir mi ? Olay anından sonra 4 hafta boyunca her gün takip ettiğim bir konu idi bu Duvarı aşıp gelen dalganın acil durum jeneratörlerini bozduğunu mu inkar ediyorsun ? Tsunami vurana kadar çöken şehir şebekesi ile birlikte çalışan jeneratörler bu 14 metrelik tsunami sonrası bozuldu. Şehir şebekesi çöktüğü için tabii ki bir etken bu reaktör erimelerinde ama acil durum jeneratörleri bozulduğu için son darbe bu oldu. Kendilerini beğenmiş Japon'lar kurulum esnasında her şeyi düşündüklerini, olabilecek en kötü durumu bile kontrol altında tutacaklarına inandıkları için, bu durum sonrasında acil hareket planı konusunda başarısız kaldılar çünkü b-planları yoktu. Onlara göre şebeke çökse bile jeneratörler devreye girecek, oluşacak dalga duvarı aşamayacak ve şebeke jeneratörler bitmeden tekrar devreye girecekti, su altındaki yollar ve kaos yüzünden bunlar hiç olmadı İsteyen okuyabilir ; with emergency generators starting up to run the control electronics and water pumps needed to cool reactors. The plant was protected by a seawall designed to withstand a 5.7 m (19 ft) tsunami but not the 14 m (46 ft) maximum wave which arrived 41–60 minutes after the earthquake.[10] The entire plant was flooded, including low-lying generators and electrical switchgear in reactor basements and external pumps for supplying cooling seawater. The connection to the electrical grid was broken. All power for cooling was lost and reactors started to overheat, owing to natural decay of the fission products created before shutdown. The flooding and earthquake damage hindered external assistance. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 iyi de sorun şu; nükleer fabrika değil tsunamiye karşı dayanamayan. jeneratörlerin bulunduğu yer fabrikanın dışında. bu arada mühendislikte basit kuraldır. insan sağlığı için; ne hesaplarsan %30 fazlasını kullanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Ben zaten santralin kendisi sorunlu demiyorum, genel olarak fail-safe sistemleri ard arda back-up'lar üstüne kurulu ve sonuncusu da çöktüğü anda yetişemediler diyorum. Tsunami'den 6 saat sonra varabildi ilk ekipler vs. Buna örnek olarak jeneratörler çöktükten devreye giren bataryaların devreye girip bitene kadar çalışması, bittiğinde de halen şebeke çökmüş durumda olduğu için başlayan olaylar zinciri verilebilir. Bir de bence fabrika dışı demek yerine orayı komple bir sistem gibi kabul etmek daha doğru olacaktır. Ben de aynen öyle bir oran olmasından bahsediyorum. İnşaatta, makinede, kimyada ayrı ayrı diye biliyorum. Mesala hayati cihazlarda ( asansör gibi ) 1 e 2 bu oran. Yani max 800 kg diyorsa 1600 kg çekmesi gerekiyor. Bilmediğim drenaj konusundaki katsayı zaten. Ben sadece insanların körü körüne herşeyi partilere ve kişilere yıkmasından sıkıldım. Ki politik konuşmak yasak ama ben de o seçimlerdeki "2 kişiden biri" değilim bunu söyleyebilirim. Sadece işkembeden sallamıyor olmak için, elimizde bilgi/belge/referans olmadan konuşmak yanlış bence. Haklı olsanız bile haksız duruma düşebiliyorsunuz buna dikkat etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 peki o zaman. yanlış anlaşmışız. yok rule of thumb olarak %20-%30 alınır genelde kimyada. çünkü fazlası zararlı olabiliyor. ama şunu diyeyim; daha önce orası yine su dolmamış mıydı ankara'da ? bu belediyenin sorumlu olduğunun göstergesi değil midir ? ayrıca hiç mi m2 ye 50 kg yağmamış ankarada ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 70 günlük diyorlar o yüzden sanırım dolmamış daha önce, benim de bilgi eksiğim var vaktim olursa araştırırım. Zaten medyaya detayları düşecektir. Sanırım yurtdışında bu biten kamu projelerindeki şartnameleri vatandaşlar bilgi amaçlı temin edebiliyordu ( Amerika'daki bazı eyaletlerdeki bazı kamu binalarının proje ( blueprint )ini alabilmek/ görebilmek gibi ) . Burada durum herhalde böyle değil. saatte 50 kg/m2 çok büyük değer. İstanbul selindeki değerler GÜNLÜK 160-260 arası değişiyor kaynaklarda vs. Ama o güvenlik sınırı içinde 50 kg olması lazım mı araştırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar