Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altyazı türkçe karakter sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam ben ecnebi Win7 kullanıyorum.

normalde türkçe altyazıyla işim olmaz ama aileden birine dizi çekmem gerekiyo tvye dvd playera subtitle koyup oynatıcam. türkçeli yapıyım rahat izlesin dedim ama benim playerda türkçe karakterleri "ı" "ş" falan göstermiyor.

acaba üstüne altyazıyı yazıp mediayı dvd playerda oynatabilicek şekilde convert ettikten sonra altyazı düzgün çalışırmı ?

uzun bi iş şimdi hepsini deneyip aa olmadı diyip yazmaktansa şimdiden yazıyım dedim.

cevaplar için şimdiden saolun varolun
Mesaj tarihi:
dvd playerların çoğu türkçe alt yazıyı tanır. eğer dvd player kesinlikle türkçe karakter tanımıyorsa yani ayarlardan falan filan olmuyorsa ancak o zaman altyazı bindirme işine giriş. zira çok pis bir iştir o. hele de dizi için ???

bence dosyaların uzantılarına falan bak. utf 8 , iso-8859-9. ansı falan olması gibi durumlar olabilir.
Mesaj tarihi:
Şimdi biraz uğraştırabilir ama,

Altyazı dosyasını notepad ile aç. Düzen içinde değiştir'e tıkla. Tr karakterleri normal karakterler ile değiştir. İ->I, Ş->S, ı->i falan. Ü Ö falan gösterebiliyor bazı dvdler.

İkinci yol ise. AGK. Auto Gordian Knot. Yükle, Açtıktan sonra dizi bölümünü seç, dizi bölümü seçildikten sonta Ctrl + F8'e bas. External Subtitle için bir gözat kutucuğu çıkacak. Oradan seç senkronlu altyazıyı. Add job'a tıkla, düzenlemeye başlasın. Uzun sürecektir.

En kolay ve hızlı yol, TR karakterleri notepad ile değiştirmekten geçiyor... :P
Mesaj tarihi:
Videoya hardsub bindirmek çok amele işi, tüm altyazılarda tüm Türkçe karakterleri replace etmek ise sadece azıcık daha az amele işi. Doğru cevabı throine vermiş.

Player olarak ne kullanıyorsun? VLC veya MPC ise tam menü yerlerini söyleyebilirim, GOM falansa arıyıp bulman lazım. Altyazı ile ilgili biryerlerde encoding vardır elbet, orada Turkish, ISO 8859-9 veya Windows 1254 seçmen lazım, ne şekilde yazarsa artık.
  • Yeni Oluştur...