Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Swordlara sapur supur bıze yok


nolax

Öne çıkan mesajlar

yahu ben anlamıyorum bır arkadasım var adam benden 1hafta sonra basladı aramızda 15-20 lvl fark var ben bu adama tank lık flan yapmadım aynı seylerı kestık falandı fılan adam sword ben mage adam benı solladı gectı su anda 41/31 mı ne oldu ben hala 31/21 deyım yahu delı oalcam kendımın ustu seylerı olduruyoz ama yok kardesım tık yok hata bıgun okadar xcok kastık kı adam 10lvl atladı ben anca 2 lvl atladım ogunlerde yetısmıstı zaten uhuhuuuuu kıskanıyom ben nıye bu kadar cabuk atlıyamıyom bana canavar onerebılır mısınız bu arada stat olarak nelere vermelıyım bu arada job lvl lerımı cok kotu dagıttım galıba hemen hemen herseye 3-5 lvl de bıraktım off offf lutfen daha erkenken yardım edın bana lutfen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi Mageden çok anlamam ama yardımcı olmaya çalışayım.

Dediğin olayla başlayalım;

Paylaşımı açtığından emin misin?Sana 2 lvl gelip adama 10 lvl gelmesi başka türlü mümkün olmaz.Ha 15-20 level var diosun,o zmn sana yetiştiği sıralarda açsaydın keşke.Swordlar ilk başlarda evet hızlı alırlar ama 40-50 den sonra olay başlar(hele birde Job 50 kasıosa)Ama mageler belli büyüleri aldıktan sonra kendinden çok üstün yaratıkları yere serip hızlı lvl atlayabiliyorlar.

Statlere gelince;

Bu olmak istediğin mage türüne göre değişir,aslında bir sürü çeşit var ama ben sadece 2 sini iyi biliyorum.

Fast Caster:Bu tür bir mageyle başlamak için karakter yaratma ekranında 9 DEX 9 INT 9 AGI olan klasik mage startıyla başlaman en doğrusu.Sonra tabi ki de sırf int basacaksın(ne zamana kadar bilmem ama intin ilerlemesi yavaşlamaya başladığı zaman dexe de arada bir vermen senin yararına olacaktır diye düşünüyorum,int 99 olduğu anda geri kalan puan mutlaka dexe olmalı.)

Aldığım sitedeki stat şekli(99 olunca):
Str - 1+1
Agi - 9+8
Vit - 1+1
Int - 99+12
Dex - 99+6
Luk - 1+2

Agi Mage:Başka bir mage türüyse agi(Başlangıç gene 9 DEX INT AGI).

Buradaki statleri de gene aynı siteden aldım:

Str - 1+1
Agi - 72+8
Vit - 19+1
Int - 99+12
Dex - 57+6
Luk - 1+2

Skill olayına gelince(burada yanılmış olabilirim mage arkadaşlar eğer hatam varsa düzeltsinler,hatamı hoş görsünler,çünkü asıl karakterim bir mage değil):

Bence baştan fire wall almaya kasmalısın.Bunun için gerekenler:Lvl 4 fire bolt,Lvl 5 fire ball,Lvl 1 sight.Ve wallu hemen 10 a tamamlaman yerinde olacaktır.Daha sonra (bunlarla zaten 4+5+1+10 ediyor=20 seni bir süre oyalar bunlar) frost diver almaya kas derim.Bunun içinse lvl 5 colt bolta ihtiyacın var.Frost diverı da 10 a tamamlaman gerekecek.Bunlarla birlikte +15=35.Job lvl 35 e kadar bunlar idare edecek.Sonra Lightning boltu 4 e çıkarmaya bak ve thunder storma 1 ver(wizde gerekecek,eğer wiz olacaksan,eğer sage olacaksan bütün bunları unut,çünkü sageden hiçmi hiç anlamam:)).Arada da napalm beate 1 ver(İyi bir wizard büyüsü olan jupitel thunder için bu gerekli).Böyle etti 41.Fire boltu 4 te ve colt boltu 5 te bırakmıştık onu 10 a tamamlamak en doğrusu olacak(bu yüzden wiz skillerinden ikisini feda edebilir yada ikisini de dokuzda bırakabilirsin tercih sana kalmış).Wizarda kadar böyle...

Yanlız unutmaman gereken birkaç şey var

1-Bence job level 50 kasman en doğrusu.40 ta wizarda geçen mageler çok pişman olabiliyor.O yüzden zaten çok fazla skilli olan bir karakter olan magicianı 40 ta bırakıp 10 tane job seçeneğini kenara atmak doğru olmaz diye düşünüyorum.

2-Mutlaka Energy Coat denilen quest skilini al.Quest bilgisi şöyle:

Quest: Talk to Great Wizard in Geffen, collect the items them take them back to him
Quest Items: 3 Glass Bead, 1 One-carat Diamond, 1 Solid Shell, 5 Shell

Çok yararlı bir skill ve bunun için skill puanı harcamadığını düşünürsen aldığına kat kat değecektir.

3-Sp recovery almanı pek gerekli görmüyorum.Zaten kendi doğal sp regenerationun ondan daha hızlı sp dolduracağı için gereksiz bir skill vermeni tavsiye etmiyorum.

4-Aynı şekilde stone curse ve safety walla da veren mage çok görmedim.Zaten vermen gereken o kadar çok skill varki bunları düşünmesen daha iyi.[signature][hline]Darkness crushes the world...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Statlar konusunda Dark-Knight güzel bi temp vermiş bunun dışında ben skillerine biraz karşıyım. Ben kendi tecrübelerime göre şöyle öneririm;
1 Sight
1 Stone Curse
4 Napalm Beat
10 Soulstrike
4 Firebolt
5 Fireball
10 Firewall
5 Cold Bolt
1 Frost Drive
4 Lightning Bolt
1 Thunder Storm bu şekilde job lvl 47de wizardlığa merhaba diyebilirsn.
1 Stone Curse Quagmire açmak için lazıım ki bence çok güzel bi skill hem pvp hem pvm. Soulstrike ise senin çoğunlukla kullanacağın büyün olacak çünkü çok hızlı atılıyor ve yüksek damageler veriyor çoğu yaratığa. Niye lvl1 Frost Drive dersen aradaki farkı şöyle özetliyim;
Lvl1 FD 3snyde atılıyor %38 şansla donduruyor
Lvl10 FD 30snyde atılıyor ve %70 şansla donduruyor. Dexinle bu 30 15-12 snye kadar düşecekdir ama inan 10snyde seni koruyan birisi yoksa ölürsün. Her halükarda bir tane lvl10 atana kadar 10 tane lvl 1 atarsan ve teoride 2. veya 3.de donduracağı düşünülürse en azından 3-4 kişiyi dondurursun. Bence gereksiz lvl 10 yapmak ama senin zevkin tabi.
Öncelikle fire ver ki firewall açılsın bunun sayesinde çok daha rahat kasabilirsin. Tam nokta söyleyemem mage için ama pekçok yerde kasabilir çünkü her yaratığa göre bir büyün oluyor.
Kolay Gelsin.[signature][hline]8x/50 Swinger Rogue
Others cannot understand and some watch with fright, but in reality, if he gets mad, nothing in sight can be considered safe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-Stone cursenun quigmirea yaradığını görmemişim,evet 1 de ona vermen gerek.
-Soulstrikenin ilerde(wiz) işe yarayabileceğinden emin olmasamda yine de verebilirsin,ama zaten wizdeki skiller için vermen gereken bayağı skill var.Yinede işe yarayabilir.
-FD konusu yanlış anlaşılmış galiba,

-Frost Diver

Has a 1 second casting time and a 1 second cast delay.

[Water]


Requires: Level 5 Cold Bolt

Level Skill:

1 110% MATK and +38% chance to Freeze for 3 seconds 25 sp
2 120% MATK and +41% chance to Freeze for 6 seconds 24 sp
3 130% MATK and +44% chance to Freeze for 9 seconds 23 sp
4 140% MATK and +47% chance to Freeze for 12 seconds 22 sp
5 150% MATK and +50% chance to Freeze for 15 seconds 21 sp
6 160% MATK and +53% chance to Freeze for 18 seconds 20 sp
7 170% MATK and +56% chance to Freeze for 21 seconds 19 sp
8 180% MATK and +59% chance to Freeze for 24 seconds 18 sp
9 190% MATK and +62% chance to Freeze for 27 seconds 17 sp
10 200% MATK and +65% chance to Freeze for 30 seconds 16 sp

Görüldüğü gibi 30 saniyede yapılmıyor,30 saniye donduruyor.Levelı hiç farketmez,1 saniyede yapılıyor(dexin bu 1 saniyeyi kısaltıp kısaltmadığından emin değilim ama galiba kısaltıyor).Bence gerekli çünkü tek bir yaratıkla ilgilenmenin en basit yollarından bir tanesi(fd+lightning,wiz oluncada fd+jupiter),ayrıca yarasa gibi saçma sapan büyünü engelleyen yaratıklara karşı phen card(Yaptığın büyülerin durdurulmaz olmasına yarayan bir kart,erken almayı düşünme çünkü bayağı tuzlu fiyati,milyondan bahsedebiliriz yani,ama bana o kadar mucize gelmedi çünkü büyülerini yavaşlatıyor.) alana kadar en büyük silahlarından.

-Buna bakılırsa hala 50 kasmanda ısrar ediyorum.Zaten o bile yetmeyecek.Fire boltu belli bir seviyeye getirmendede ısrar ediyorum çünkü duyduğum kadarıyla wizlerin meteor storm haricinde pekte güzel fire büyüleri yokmuş(hatta meteorda öyle süper değilmiş).Ama soul istiyorsan colt 5 ten sonra 9 yapmak yerine napalma 3 daha(yani toplam 4 olacak) soula 1 verebilirsin.Ama soulu 10 a tamamlamak zor olur.Belki fire boltu 4 yada beşte bırakıp ona belli bir seviye kazandırabilirsin,ama gene 10 olmuyor.Zaten 1 de stone curseye vermen gerekecek.Fd ye gelince FD den taviz vermeni pek tavsiye etmiyorum,zaten dondurma ihtimali ve süresi düşecek,işte o zaman fd işine yaramayabilir.[signature][hline]Darkness crushes the world...

[Bu mesaj DARK-KNIGHT tarafından 16 Eylül 2004 19:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet FD konusunda yanlış okumuşum kusura bakmayın doğru 1 saniye casti oluyormuş hep bu durumda 10lamak güzel fikir. Teşekkürler Dark-Knight hatamı düzelttiğin için.[signature][hline]8x/50 Swinger Rogue
Others cannot understand and some watch with fright, but in reality, if he gets mad, nothing in sight can be considered safe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mage için kasma yerleri: agriope, clocks, goat(cold bolt+ hide cliple)

Goat kesme rehberi : Goata cold atılır hide olunur biraz geri gidilir tekrar cold atılır tekrar hide olu.... Goatlar yunonun önünde bulunur yuno ya aldeden warpla gidebilirsin. :)
31 de nerde kasılır hmm.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...