Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Disleksi

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

abi salaksa çocuk ona göre bi gelecek belirlemek lazım

zeki ama çalışmıyor ile çocuğun geleceğini karartmayın hiç.
salaksa salaktır. "ay çoook hiperaktif bizimki" diyen nice ailenin çocuğuna bakıyorum bildiğin salak lan.

daha çok garip çocuklar da gördüm gerçi. çakma hiperaktif->salaklar dert bile değil onların yaında
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Şaşkınım biraz. Bu yaşımda Disleksi olduğumu öğrendim. :D

İlk okulda filan hep b ile d yi karıştırır yanlış yazardım. Cümleleri ortasından sonundan filan okumaya başlardım. Ciddi dikkat sorunlarım vardı. Okumakta acayip zorlanırdım. Yazım hala iğrenç ötesi. Zamanla çoğunu düzeltmişim de dikkat sorunu için gittim disleksi olup çıktım. sdf Sorun hakkında biraz araştırdım da valla iyi bitirmişim üniversiteyi. O değil de yakın tarihte yazar olacak bir adamın okuma ve yazma güçlüğü çekmesi de süper bir ironiymiş. sdfjş

Öyle işte paylaşim dedim.

dislekler akilli oluyo olm einstein falan dislekti. bahane bulma simdi dusuk notlarina tembellik yapmisin
Sosyal ağlarda paylaş

Düzgün yazma mevzusuna gelim, her yazdığımı en az 3 kere okurum. Hata var mı diye. Hatasız yazdığım da yoktur. Düzelte düzelte adam ediyorum işte. Kelimelerin yerleri karışır, kafa önden gittiğinden bi cümle bitmeden yazarken öteki cümelden araya kelime sokuştururum. İnsanlara komik geliyor ama b ile d yi karıştırmak ortaöğretimdeki bir çocuk için bildiğin işkenceden farksız. Ulan hoca tahtaya kaldırırsa korkusu zaten yetiyor adama. :D Sol sağ karıştırmalar sıklıkla, hafızanın balık ayarında olması da cabası. Yani çok yapmışımdır elimle sağı gösterip sol dediğim. Etrafımdakiler bile alıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten, testlerde sıklar...
kimin fikriymiş acaba a b c d e dıye sık yapmak. sırasına göre ısaretliyodum ben, ama bazen dikey koyuyodu sıkları iki sıra yaptıklarında mallar patlıyodum a veya d değilse dogru cevap.

messela elle yazarken harf yutuyorum cok, klavyede hard eksikği daha nadir oluyo yazarken eksik bastığını hıssedıyosun cunku klavyede, ama sırası cok karısıyo klavyedede veua fazla basıyosun.

onun dsında kelime yutma cümle yutma paragraf yutma falan zaten kacınılmaz. klavyede daha az oluyo ama nedense, sanırım rıtım ve textile feedback olayı biraz rahalarıyo durumu.

geri denup kontrol etme konusundada bazen asla göremiyorum hataları, baya imkansız yanı. 50 kez okuyım göremem.
Sosyal ağlarda paylaş

b ve d ye ben sistem geliştirdim abi, yoksa şu an bile tereddüt ettiğim çok olur. Benimkisi daha da kötüleşiyor zaten, geçen tamamen doğru yazdığımı düşündüğüm bir kelimeyi aslında yanlış yazmışım. Ama farketmiyorum bile. Kontrol etsem de farketmiyorum hatayı, çünkü beyne göre o kelime doğru. Valla napcaz bilmiyorum. Hastalık değil, tedavi olsak o da yok.

Kontrolde bile hatayı göremezsem zaten bitti benim kariyer. :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...