Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Not aldıklarımın çözümsenememezliği..

Apache

Öne çıkan mesajlar

değişik kaynaklardan aldığım notları incelerken bir kağıtta aşşağıda yazanları gördüm,aşşağıdaki paradoksların açıklamalarını bilen varsa söylesin acil yardım,çözemiyorum..

-Kendini traş etmeyenleri traş eden berberi kendini traş eder mi etmez mi?
-Bütün kuralların istisnaları vardır.
-Bir annenin elinden çocuğunu kapan timsah, çocuğa ne yapacağını annenin bilmesi durumunda çocuğu vereceğini söyler. Anne, timsaha çocuğunu yiyeceğini söyler, böylelikle meydana gelen olay karşısında çocuğunu kurtarır.
-Yaptığım açıklama yanlıştır.
-Bütün Giritliler yalancıdır. -Giritli Eupiminides
-Düşmanla karşılaştık ve o biziz.
-Kendi kendisini eleman olarak içermeyen kümelerin kümesi kendi kendisini eleman olarak içerirmi.
-Allahın eğer gücü sonsuzsa
Ve herşeyi yaratabilirse
Kendisinin kaldıramayacağı bir taş yaratabilirmi ?
????[signature][hline]tksmtr!
BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki:
elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem

[Bu mesaj Apache tarafından 19 Eylül 2004 01:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ne gibi bir açıklama istiyorsun bunları bozacak bir cevapmı yoksa neden paradoks oldukları falanmı? Birde orda cevaplanamayacak sorularda olabilir nede olsa paradoks =)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

-Kendini traş etmeyenleri traş eden berber kendini traş eder mi etmez mi?

*Edemez çünkü kendini traş ederse ''kendini traş etmeyenler'' sıfatını kaybeder ama bu adamın sadece kendini traş etmeyenleri traş etmesi gerekir.

*Bütün Giritliler yalancıysa ozaman bu adamda giritli olduğu yalancı yani ozaman yalan söyledi bütün giritliler ''doğrucu'' ama eğer öyleysede bu adam yalancı değil yani bütün giritliler yalancı = paradoks

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 19 Eylül 2004 01:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 19 Eylül 2004 01:00 tarihinde demiş ki:

Bunu çok severim ben :)

Bütün Giritliler yalancıdır o zaman Eup'un söylediği yalandır. Yani bütün Giritliler doğruyu söyler. O zaman Eup'un söylediği doğrudur yani bütün Giritlikler yalancıdır. O zaman .. :D[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

bir paradoksumsu hikaye/fıkra/soru da benden
aristo'ya çulsuzun teki gelip "ben avukat olmak istiyorum ama param yok" demiş. aristo da kendisine eğitim vereceğini ve bunun karşılığında da ilk kazandığı davanın parasını alacağını söylemiş. adam kabul etmiş.

eğitim bittikten bayağı bir süre sonra aristo paraya ihtiyaç duymuş. avukatı bulmuş ve parasını istemiş. avukat da daha önce hiçbir davaya katılmadığını bu yüzden para veremeyeceğini söylemiş. uzun süre tartışmışlar, daha sonraaristo avukatı dava etmiş.

aslında bu hikayemtrak birşeydi ve devam ediyordu, fakat konu madem paradoks bakalım buradaki paradoksu bulabilecek misiniz?
parayı kim alır?
(kurnaz arkadaşlar: şu alır demeyin, açıklama yapın) [signature][hline]en ince yerim bileğim..

Syphex [CoH:Justice]

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 19 Eylül 2004 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 19 Eylül 2004 01:00 tarihinde demiş ki:
-Bir annenin elinden çocuğunu kapan timsah, çocuğa ne yapacağını annenin bilmesi durumunda çocuğu vereceğini söyler. Anne, timsaha çocuğunu yiyeceğini söyler, böylelikle meydana gelen olay karşısında çocuğunu kurtarır.

Bu hatalı. Doğru cevap çocuğunu ona teslim edeceğini söylemesi olurdu.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 19 Eylül 2004 01:12 tarihinde demiş ki:
Bu hatalı. Doğru cevap çocuğunu ona teslim edeceğini söylemesi olurdu.

doğru cevap olmazdı. bu yüzden paradoks.
eğer kadın "vereceksin" derse timsah çocuğu yerdi ve haklı olurdu
kadın "yiyeceksin" derse yemez, kucağına alırdı (ya da saçma herhangi birşey yapardı) ve yine haklı olurdu.[signature][hline]en ince yerim bileğim..

Syphex [CoH:Justice]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 19 Eylül 2004 01:07 tarihinde demiş ki:
-Kendini traş etmeyenleri traş eden berber kendini traş eder mi etmez mi?

*Edemez çünkü kendini traş ederse ''kendini traş etmeyenler'' sıfatını kaybeder ama bu adamın sadece kendini traş etmeyenleri traş etmesi gerekir.

yanlış bence alakası yok kendini traş etmeyenleri traş eden bir berber kendini traş edebilir çünkü başında senin dediğin gibi olsaydı kendini traş etmeyenleri traş eden ve kendini traş edemeyen berber gibi bişey demesi gerekmez miydi ?:hmm:[signature][hline]KinGpiN the striked sazan

RamsesII, 14 Ağustos 2004 14:58 tarihinde demiş ki:

Öyle sübyan bulsam ben,var ya....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...