Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

noob'a tavsiyeler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

öncelikle böyle bir başlık açmak yasaksa özür dilerim, kurallara bakındım ama göremedim.

2. olarak daha önce bu oyuna çok laf etmiştim gereksiz, adamı no-lifer yapar falan diye, o yüzden de sizlerden özür diliyorum :) hoş şu an 3 aylık boş vaktimi öldürme amacıyla bu oyuna başladım ama olsun :D

Ee şimdi wiki'ye falan biraz bakındım ama hangi class'la oynasam karar veremedim. Henüz ilk mmo deneyimim o yüzden çekincelerim var biraz. İşte aggro nasıl çalışır tam anlamadım, Tank olursam hayatta kalamazsam kızarlar diye korkuyorum, hunter ya da mage olmak isterdim aslında ama onlar için de işte yine aggroyu iyi anlamak ve şu skilleri atadığımız keyleri çok hızlı kullanmak lazmmış. E onu da pek becerebileceğimi sanmıyorum bu tecrübesizlikle.

O yüzden rogue açtım night elf, ama sanırım etrafın karanlık olmasından ve görevlerin aşırı bayık olmasından olsa gerek, sarmadı pek oyun şimdilik.

Acaba başka bir class ve/veya ırkla başlasam daha mı iyi olur? Her türlü tavsiyenizi inceleyeceğime söz veriyorum buradan :)

Öyle işte yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler

edit: regular wow oynuyorum bu arada, expansion falan yok
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Neden önerdiğinizi de açıklarsanız güzel olur. Dediğim gibi mmo tecrübem yok, hotkeyleri hızlı kullanma gibi bir vasfım da henüz yok :)

abi hotkeylere hızlı basmada bişey yok. yaparsın yani, hunter'ın peti falan var yardırırsın. melee class'da zorlanabilirsin başta caster falan aç.

priest de açabilirsin.
Mesaj tarihi:
orc shaman aç,rogue tarzı melee oynayabilir veya mage/hunter tarzı caster/range oynabilme opsiyonun olur ayrıca düşük lvllerde healer olursun parti bulmakta sıkıntı çekmezsin,levelingi ve oynaması çok zevkli shamanın sıkılacağını sanmıyorum
Mesaj tarihi:
Abi hepsi kolay, WoW hayvani kullanıcı dostu bir oyun. Düz yolda 10 metre düşmeden yürüyebilen adam ortalama bir WoW oyuncusu olabilir bir ayda.

Hunter çok bayık bir class gibi geliyor bana, böyle efektler, ışıklar vs. diyorsan mage ya da lock aç, pvp'de de eğlenirsin.

Diyorsan ki böyle ağız kırayım, koydum mu adam otursun (throwdown) warrior aç. Hatta male orc warrior aç, böyle ekranın yarısını kaplayan omuzluklarla oynamanın keyfini sür.

BG'lerde ambush atarım, PvE'de tank failleyince vanishlerim dersen rogue oyna. Kasması zor falan değil, 1-60 arası gayet 1111 spamlayarak kasabiliyorsun tüm classları.

Ben işte ne kadardır oynadığımı unuttum, hiç max. lvl yapmadığım ve zevk almadığım 2 class var şu oyunda birisi paladin diğeri de hunter. Taraflı yaklaşıyorum o yüzden o classlara. Oyundan silinseler şuncacık üzülmem yani.

Bence class seçerken yapılacak en güzel şey, end-game setlerine falan bakmak classların bir de PvP/PvE videolarını izlemek 5dk. Bundan 3 sene önce falan warrior, priest kasması zor classlardı mesela ama şu an istesen de zorlanamıyorsun lvllerken. 6 yaşındaki çocuğun oynayabileceği hale getirmeyi başardılar oyunu.

Bilmiyorum hangi serverde açtın ama eğer aktiflerse şu an VAY AK'a geç. Axedice boostluyor orda herkesi, gold falan veriyor. Hem kalabalıkta eğlenirsin.

Aggro tutmak ya da aggronu düşük tutmak zor bir şey değil, zaten low lvlda aggro almak başarı sayılır. 60-70'e gelene kadar da mekanikleri kaparsın zaten.

Son olarak da, olmassa olmaz add-onlar var onları indir. (bkz. UI başlığı) Onlar zaten ne vurduğunu ne kadar aggro'n olduğunu falan gösteriyorlar basit şekillerde.

Gidip gay elf oynama, iyi eğlenceler.
Mesaj tarihi:
asdasdasd :D sağol tavsiyeler için, ya tek çekincem işte gruba girerim de iyi oynayamam küfür yerim falan olayı. Millet tecrübeli olunca ben çok vasat kalabilirim. O yüzden healer ya da tank almak yemedi, ranged dps olmak daha mantıklı geldi bana :/
Mesaj tarihi:
Niye çekiniyorsun abi küfür yemekten, istedikleri kadar sövsünler, onlardan başka 10m daha oyuncu var. Baktın party chat sinir bozucu hale geldi, leave party de kaybedeceğin tek şey 10dk daha dungeon sırası beklerken geçen zaman olacak.

Kaldı ki küfür yiyebileceğin tek durum siz bir packle dövüşürken saçma sapan bir yere gidip o an combatta olmayan başka bir pack'i çekmen olur. Gerisini kimse anlamaz.

Aggro alırsan OMG TANK WTF!! ölürsen OMG HEALER WTF!! taktik bu.
Mesaj tarihi:
ahahahha :D ama ben yeni başlayanlara new server önerdiklerinden yeni açılan pve'ye girdim ya kalabalık değil pek server, o yüzden kötü bir rep yaparsam sorun olabilir. Ama evet aggro alırsam tanka ölürsem healer'a söverim nihoha
Mesaj tarihi:
Yeni açılan servera girme, hele PvE'ye hiç girme. Kimsecikler olmaz serverde. Ekonomisi dandik olur vs.

O tavsiye olayı boş serverleri doldurmak için blizzard'ın yaptığı ayak.

Bu arada random dungeon sırası alarak dungeon'a giriyorsun zaten. Gelecek adamlar başka serverlardan olacaklar. Çıktığında bir daha görmeyeceksin onları. Tekrar denk gelme şansın da 1/100.000 falan olabilir bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
sen dün bi veda etmeden çektin gittin karı gibi triplerinle yine, hiç gelmemi bekleme =D

@pipet: druid diye race yoktu sanki? vanilla wow benimki, expansionla falan öyle bir race geldiyse bilemiyorum :/
Mesaj tarihi:
o kadar class sayıp hepsini oluyo diyince yanlış anladım demek ki, ben de class diye hatırlıyodum da noobum işte sdfsdf ne yapsa haklıdır ayrıca sana, 3. sayfa haberlerine konu olsan yine haklı
Mesaj tarihi:
Guilde girip çıkmak çok bir dert değil, ama lvl 5'ten yüksek bir guilde girersen senin avantajına olur. Guild lvllara göre belli bonusların oluyor. (Exp. bonusu, mount speed bonusu vs.) O yüzden guildde olmak iyidir.

Hem muhabbet edersin, anlamadığın ya da yapamadığın bir olursa guilddekilere sorarsın.
Mesaj tarihi:
lvl25 bi guild invite etti, kabul ettim. Ama guild eventler doğal olarak hep lvl70 üstü falan, ben daha 11'im. İşte 15 gün inactive olursanız guildden atılırsınız falan diyor. Guild perkler var nasıl kullanılır anlamadım, guild rewardlar için de guildde lvl atlamalısınz dedi. Guild event'lere katılamıyorken nasıl yaparım ki bunları? Azcık help pls ^^
  • Yeni Oluştur...