Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Map yaptım , oyuna koydum ama farklı bir şey çıktı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba ,
ben bir harita çizdim , çizerken dragon programının yanında gelen hangi rengin neyi belirttiğini gösteren resim dosyasından istediğim şeyleri photoshopdan color picker la aldım ve ona göre boyadım , çiziktirdim haritayı . Daha sonra dragon isimli programla c:program filesultima online 2dmap0.mul dosyasının üzerine yeni haritamı yazdırdım. Fakat haritada bir sorun vardı , istediğim gibi olmadı alakasız , her taraf çayır çimen ya da karanlık çıktı. Stadix.mul ları falan da temizledim binalar gitti çok güzel ama istediğim özelliklerde bir harita yaratamamış oldum sonuç olarak.
Bunun üzerine dedim ki kendi kendime , bakalım tek renk harita boyarsam ne olacak dedim ve bütün haritayı çöl olacak şekilde ayarladım tekrar Dragon programıyla c:program filesultima online 2dmap0.mul dosyası üzerine yazdırdım fakat britain koordinatlarındaki yer karlar içerisindeydi üşüdüm , biraz gezdim sağı solu en sonra Serpent's hold a baktım bir ayrım var . Ayrımın sağ tarafı karla kaplı sol tarafı ise yine çayır çimen. Haritayı tek renk yapmama ramen kafasına göre takılıyor yani anlayacağınız .
Ne yapmamı önerirsiniz , bmp den mul a çeviren bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz başka bir program varmı ?
Bu haritayı kafamda yeni yeni oluşmaya başlayan bir proje için çizmek istiyorum değişik bir şey ortaya çıkartmaya çalışacağım . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
edit : Ha birde yaptığım haritayı yine dragon programıyla bmp haline getireyim bakalım ne olacak dedim . tekrar bmp haline getirdim bu sefer hiç bir resim okuyucusu bu bmp yi okuyamadı. Çok enteresan
[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski)
ZeBeLLaH(yeni)
Paticik StarCraft Forumları
BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki:
benim bi kusum war sapasaglam
hemde kocaman

[Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 17 Eylül 2004 21:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
dragon prog falan boşver bence.. mapmaker mıydı neydi adı bi progla yapıorum ben. tek tek karelere ıstedıgını eklıon.. bıraz ugras verıor ama guzeldı yınede.. Ama statics0.mul u tamamen silemedim ben.. dragonla boşalttım ama bu seferde 5 karede bir siyah bir fire column oldu her tarafta.. bunu biliosan sende bana sole :D
Mesaj tarihi:
onu sana demedim ya yanlış anlatmışım kusura bakma , ben kendi çapımda world forge la falan da uğraştım biraz , kendi kendime diyordum onu , senin yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski)
ZeBeLLaH(yeni)
Paticik StarCraft Forumları
BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki:
benim bi kusum war sapasaglam
hemde kocaman

[Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 17 Eylül 2004 22:15 tarihinde değiştirilmiştir]

edit : bu arada başka bir topic de bir sürü alternatif varmış ya özür dilerim o topic i bir sürü kez okuyup oradan öğrenmeme ramen gözümden kaçmış

[Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 17 Eylül 2004 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hayır dedikleriniz yanlış. Dragon map yapımı için en iyi program özellikle scriptlerini doğru ayarlayabilirsen. Dragon.exe ile bmpni static ve staid e çevirdikten sonra Dragonsp.exe yi çalıştırıp eski staticleri düzenleteceksin. Eski staticleri kaldırıyimmi direk soruncada "yes" e basacaksın.

Sevgiler[signature][hline]In RunUO We Trust
Dalamar?

[Bu mesaj _Dalamar_ tarafından 18 Eylül 2004 16:31 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...