Seele Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Merhaba patiler Hemen konuya gireyim. Simdi elimde bildigimiz normal bir XML dosyasi var. Bu dosya kücük bir Java Tool ile olusturuluyor. Benim yapmak istedigim bu XML dosyasini (dosya olarak yada icindeki bilgiler artik hangisi daha mantikli ise) servera yollamak gerektirdigi taktirde SQL database'e kaydetmek. Bu isi Webservisle nasil yapabilirim?. Hatta bir sekilde Microsoft CRM'e kaydetsem daha süper olur. Duruma göre c# da devreye girebilir. Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi? Webservis konusuda hic bir bilgim yok Link/Tut felanda kabulümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 http://www.asp.net/general/videos/how-do-i-create-and-call-a-simple-web-service-in-aspnet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 reyou proje esnasinda beynini sorularimda patlatabilirmiyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 valla bildigim kadari ile yardimci olmaya calisirim, burdan sorarsan hem ben musait olmazsam diger arkadaslar devreye girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Veri entegrasyonu programları bu tarz işler için var. Open source olan bir tanesini kullanabilirsin (Pentaho Data Integration, Talend). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 O "küçük" java toola ekleme mi yapılacak yoksa ayrı bi program mı yazılacak o outputu kullanan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 C# la XML çok rahat kullanılıyor. eğer amacın o outputtan teker teker bilgi çekip bi yere atmaksa bilgileri, c#ta xml ile ilgili olan library kullanırsan sıkıntı olmaz. import etmeye gerek varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum şimdi. adınıda hatırlamıyorum ama çok kolay xml dosya yazıp okunabılıyor onu bılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Webservis olayini Visual Studio Express de yapmak istiyorum. elimde olan XML dosyasini ya dosya(öncede zipleyerek felan) yada XML olarak server'a java client üzerinden gönderiyim diyorum. Axis felan var apache icin böylece herseyi java yapabilirim ama c# bana daha kolay geliyor. Webservis asp.net/c# client java olacak ne diyorsunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 genelde tam tersi yapıyolar sanırım ama birini seçip tamamını onla da yapabilirsin yani. ödev veya öğrenme projesi falan gibi bişeyse iki ayrı enviromenta gerek yok herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 doğru mu anladım diye yazıyorum buraya. java tool bir xml üretiyor ve lazımsa veritabanına yazıyor? eğer böyleyse çok küçük bir c# tool halleder. xlinq ile anonim nesneye alacaksın değerleri sonra aynı şekilde yazacaksın. xlinq örneği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 söyleki simdi bir java programimiz var. Bu program bize bir xml dosyasi yaratiyor. bu dosya HDD bir yerinde öyle duruyor. benim yapmak istedigim. Laptopla gezerken internet baglantisi oldugunda bunu servera atmak hem dosya olarak hemde icindeki datalari SQL olarak saklamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 httpden direk file transferi olarak gönder. httpservlet classını extend edeceksin. arat cok örnek cıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Design olarak anahtar noktalar, kullandigin dilden bagimsiz olarak, arayuzlerin uyumlulugu icin, senin durumunda bu gelen XML dosyasi bir database e, muhtemel degisik table lara kaydedilecek, bu is icin Adapter Pattern kullanabilirsin. Tasarimina esneklik vermek icin, bu bilgiler degisik lokasyonlardaki degisik ureticelere sahip, farkli yapilardaki database kaydediliyor olabilir, bu is icin Factory Pattern olayina goz atarsan iyi olur, saglam olur. Bu olaylardan baska bu xml hangi araliklarda tasinacak sorusuna da isine yarayabilir diye veriyorum Observer Pattern kullanabilirsin. By the book, bire bir fit etmeyebilir, ama bir bak software engineering olarak guzel bir cozum uretebilirsin kanimca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar