Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikilem v2. almanya falan yine

roket adam

Öne çıkan mesajlar

selam gençler,
bundan bi önceki ikilem topiğinde bana testisli bir şirkette staj yapacak gazı vermiştiniz ki şu an buradayım, şimdi benzer bir akıl yürütmesini okul için istiyorum.

verilen istenen:
kocaeli çevre
teoride 3, pratikte 2. sınıf.
2. sınıf sonu ortalaması 2.02 (bu iki dönem neredeyse hiç ders vermediğim için bilmiyorum şu an)

soru:
bu ahval ve şerait içinde almanya'da 1 dönem erasmus, bir dönem stajın ardından münih'te de güzel bir iş ayarladınız okurken çalışmak için. almancanızı zaten bayaa geliştirdiniz. lisansın 3 sene olduğu münih teknik'e başvurur muydunuz?
başvursanız, çıksa, gider miydiniz?
hepsinden önemlisi adamlar "dersleri saymıyoruz sıfırdan başlayacaksın" derlerse kararınız ne olurdu?
kocaeli'de ikiye yakın olduğumu da göz önünde bulundurarak, sıfırdan aynı bölümü okumak saçma olur muydu?
başka bölüm seçemediğimi göz önünde bulundurarak, çevre gibi bir bölüm için 3 belki 4 sene almanya'da "yırtınmaya" gerek var mıdır?
3 sene sonra türkiye'ye döndüğümde yıllarım boşa gitmiş hissini yaşar mıyım böyle bir alana uzunca bir süre yatırım yaptığım için?

yoksa kalıp kocaeli'de kastırıp okulu mu bitirsem? okulu bitirip, master mı kovalasam? bunu da ortalamama bakarak cevap şeydin mümkünse.

tek cümle bile olsa fikrini paylaşan herkese teşekkürlerimi sunacağım zira bende terazi dengede kaldı, bi yandan "denememekle" hayatımın hatasını yapacağım gibi geliyor, diğer yandan toplamda 6 seneyi böyle bir mesleğin sırf lisans eğitimine harcamış ve eğitim esnasında da çalışmış uğraşmış bi adam olmaktan pişman olacakmışım gibi hissediyorum.

saygılar.

düzenleme: unutmuşum, münih teknik avrupa'nın en iyi 2. teknik üniversitesi, dünyada da 40 küsür olması lazım. kocaeli'yi biliyosunuz.

düzenleme 2: ders saydırma konusuna daha ayrıntılı açıklama: kocaeli'de minimum 2.5 senelik dersim var şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi o kadar garip ki. hani şu eksik, bu şöyle, bu böyle falan derken ulan bir bakıyorum her şey gelmiş. bu iş olayı da hakkaten çok enteresan çıktı yani, anlatsam inanmazsınız. o yüzden diyorum bi hayır var bu kadar da olamaz yani, en azından şansımı denemem lazım.

diğer tarafım da otur bok yeme diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru diyosunuz ya. ama sonrası düşündürüyor. çok belirsiz ya, ondan belki de. şimdi başvurucam, bi şekil kabul alırım herhalde, sonra 3 sene, ulan düşünüyorum arkadaşlarım falan okulu bitirmiş işe başlamış/işsiz geziyor olacaklar falan. bi yandan da ya iş durumu sakata gelirse diyorum, euro 2.25 yani, pederbank'ın kasası sınırsız değil. e okul desen en testislisi.

vereceğim emeğe gözüm korkuyor yani. bir de "ulan o kadar emek verdik, şu hale bak" dersem ileride, ona kocaeli'den çok fazla üzülürüm herhalde. kolay değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

2.5 sene kocaeli vs 4 sene almanya; çok zor bi seçim değil. o fazladan 1.5 yıl sayesinde hayatın kurtulacak, bi daha buraya geri dönme zorunluluğun kalmayacak. dönsen bile kafan bozulduğunda hadi bana eyvallah ne haliniz varsa görün deyip gidebilme şansın olacak. elinde bütün dünyada geçerli bir diploman olacak. saymakla bitmez avantajları.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha 2.5 senen varsa ve bu kadar iyi bi üniversiteyse ben git derim, bak bana 20 yaşındayım hala üniversiteye giremedim 3 mü olucak 4 mü olucak bu sene sayamadım artık. Hiçbişey için geç değil ve hiçbi zaman da kendine sene kaybı yaşarım diye çöküntü yaratma, senin için iyi olacağına inanıyorsan bas git bence ama iyi tahlil etmen lazım tabiki
Sosyal ağlarda paylaş

Kendine güveniyorsan, maddi ve manevi durumun yerinde ise orada kal derim. Ama gereksiz atraksiyonlardan da kaçın derim aynı zamanda. Sırf yapmış olmak için bir şeyleri deneme yani. Bir önceki topikte staj konusunda eleştirim vardı sana çevre müh. iken bmw, lufthansa gibi yerlerde ne işin var diye çemkirmiştim sana eheh.

Yaptığı şeye kendini adayabileceksen, gerçekten sorumluluk sahibi biri isen orada kal derim. Diğer türlü macera arama hiç bulaşma çok üzülürsün hem seni sevenleri de üzersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ders konusu çok sıkı cidden. Kocaeli'de 2 küsür ortalama yapmamın sebebi okuldan bi yerden sonra hakkaten nefret etmem olmuştu. Arkadaşlar iyi, okul da iyi falan da, bölüm hocaları falan bildiğin adam yerine koymuyor öğrencileri. Aşırı soğumuştum yani okuldan. 1. sınıfın sonunda 1 alttan dersim varken 2'de 8 falan olduydu.

Bi yandan da diyorum ya ortalama falan bunlar hakkaten ölçüt olsaydı ben şu an zaten burada, bu konuyu açıyor olamazdım yani.

BAFÖG alamıyorum, DAAD bursu falan var, onları zorlarım artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...