roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 selam gençler, bundan bi önceki ikilem topiğinde bana testisli bir şirkette staj yapacak gazı vermiştiniz ki şu an buradayım, şimdi benzer bir akıl yürütmesini okul için istiyorum. verilen istenen: kocaeli çevre teoride 3, pratikte 2. sınıf. 2. sınıf sonu ortalaması 2.02 (bu iki dönem neredeyse hiç ders vermediğim için bilmiyorum şu an) soru: bu ahval ve şerait içinde almanya'da 1 dönem erasmus, bir dönem stajın ardından münih'te de güzel bir iş ayarladınız okurken çalışmak için. almancanızı zaten bayaa geliştirdiniz. lisansın 3 sene olduğu münih teknik'e başvurur muydunuz? başvursanız, çıksa, gider miydiniz? hepsinden önemlisi adamlar "dersleri saymıyoruz sıfırdan başlayacaksın" derlerse kararınız ne olurdu? kocaeli'de ikiye yakın olduğumu da göz önünde bulundurarak, sıfırdan aynı bölümü okumak saçma olur muydu? başka bölüm seçemediğimi göz önünde bulundurarak, çevre gibi bir bölüm için 3 belki 4 sene almanya'da "yırtınmaya" gerek var mıdır? 3 sene sonra türkiye'ye döndüğümde yıllarım boşa gitmiş hissini yaşar mıyım böyle bir alana uzunca bir süre yatırım yaptığım için? yoksa kalıp kocaeli'de kastırıp okulu mu bitirsem? okulu bitirip, master mı kovalasam? bunu da ortalamama bakarak cevap şeydin mümkünse. tek cümle bile olsa fikrini paylaşan herkese teşekkürlerimi sunacağım zira bende terazi dengede kaldı, bi yandan "denememekle" hayatımın hatasını yapacağım gibi geliyor, diğer yandan toplamda 6 seneyi böyle bir mesleğin sırf lisans eğitimine harcamış ve eğitim esnasında da çalışmış uğraşmış bi adam olmaktan pişman olacakmışım gibi hissediyorum. saygılar. düzenleme: unutmuşum, münih teknik avrupa'nın en iyi 2. teknik üniversitesi, dünyada da 40 küsür olması lazım. kocaeli'yi biliyosunuz. düzenleme 2: ders saydırma konusuna daha ayrıntılı açıklama: kocaeli'de minimum 2.5 senelik dersim var şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 tldr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 münih tech. gogo!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 bi basvur önce, alin sonra karar verirsin. ama münih mantikli, oturup essek gibi ders calismaya meyilliysen, gelecegini önemsiyosan. hem baya da güzel ve yasanilasi bi sehir. bastan da kasabilirsin ayrica alinirsan, orasini bitirirsen cok testisli olur. 2-3 sene kaybetmissin nolcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ya abi o kadar garip ki. hani şu eksik, bu şöyle, bu böyle falan derken ulan bir bakıyorum her şey gelmiş. bu iş olayı da hakkaten çok enteresan çıktı yani, anlatsam inanmazsınız. o yüzden diyorum bi hayır var bu kadar da olamaz yani, en azından şansımı denemem lazım. diğer tarafım da otur bok yeme diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 yürü git salak! kocaeliye geri mi döneceksin yani? patlarsan bile denememiş olmaktan iyidir. denemezsen hem korkaksın hem de salaksın. bak sana korkak salak demiyorum! ama denemezsen diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 dasaaa hakli! cok testisli bi üni, dersleri cok zordur diyip caymamak lazim ayrica. isteyince herseyi yaparsin ^__^ düsünsene öle süper bi yeri bitiriosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Umuttepe'de 2 sene mi Münih'te denklik sayılmazsa 3 sene mi? anket açmaya gerek var mı sence zaten Almanya'dasın düzenin varmış iyi kötü devam et işte:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 gitmezsen adres ver de bi uğrayalım yanına. imkanın varken git dene şansını ki her türlü karlısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kocaeli iyi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 doğru diyosunuz ya. ama sonrası düşündürüyor. çok belirsiz ya, ondan belki de. şimdi başvurucam, bi şekil kabul alırım herhalde, sonra 3 sene, ulan düşünüyorum arkadaşlarım falan okulu bitirmiş işe başlamış/işsiz geziyor olacaklar falan. bi yandan da ya iş durumu sakata gelirse diyorum, euro 2.25 yani, pederbank'ın kasası sınırsız değil. e okul desen en testislisi. vereceğim emeğe gözüm korkuyor yani. bir de "ulan o kadar emek verdik, şu hale bak" dersem ileride, ona kocaeli'den çok fazla üzülürüm herhalde. kolay değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 2.5 sene kocaeli vs 4 sene almanya; çok zor bi seçim değil. o fazladan 1.5 yıl sayesinde hayatın kurtulacak, bi daha buraya geri dönme zorunluluğun kalmayacak. dönsen bile kafan bozulduğunda hadi bana eyvallah ne haliniz varsa görün deyip gidebilme şansın olacak. elinde bütün dünyada geçerli bir diploman olacak. saymakla bitmez avantajları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
snarveien Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Daha 2.5 senen varsa ve bu kadar iyi bi üniversiteyse ben git derim, bak bana 20 yaşındayım hala üniversiteye giremedim 3 mü olucak 4 mü olucak bu sene sayamadım artık. Hiçbişey için geç değil ve hiçbi zaman da kendine sene kaybı yaşarım diye çöküntü yaratma, senin için iyi olacağına inanıyorsan bas git bence ama iyi tahlil etmen lazım tabiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Bir önceki topicde de seni dövmeye kalkmıştık bundada kalkacağız... Otur oturduğun yerde Almanyada. Gelme bu tarafa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Kendine güveniyorsan, maddi ve manevi durumun yerinde ise orada kal derim. Ama gereksiz atraksiyonlardan da kaçın derim aynı zamanda. Sırf yapmış olmak için bir şeyleri deneme yani. Bir önceki topikte staj konusunda eleştirim vardı sana çevre müh. iken bmw, lufthansa gibi yerlerde ne işin var diye çemkirmiştim sana eheh. Yaptığı şeye kendini adayabileceksen, gerçekten sorumluluk sahibi biri isen orada kal derim. Diğer türlü macera arama hiç bulaşma çok üzülürsün hem seni sevenleri de üzersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 lisansi bitir tr'de yuksege gidersin orda en kotu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 "roket adam" said: ulan düşünüyorum arkadaşlarım falan okulu bitirmiş işe başlamış/işsiz geziyor olacaklar falan. sen birak milleti, kendine bak. bafög alabiliyo musun? alamiyodun sanirim süresiz oturma müsaden olmadan hmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 bekara karı boşamak kolay adam daha kocaelinde 2.02 ortalama yapıyor münih teknikte nasıl okuyacak? ha eğer ki "almanyada daha iyi motive oluyorum derslerim daha iyi olur çalışma azmi gelir" diyorsan git ama önce başvur kabulün gelsin kocaeli defterini öyle kapat, keza çok da ucuz olmaycak eğitimin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Evet ya ben de bunu diyecektim böyle klavye başında gaz veriyoruz adamın hayatı kararacak bir gün. asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 hayır kararan arakdaşım var oradan biliyorum eeh hoş o lisansını bitirmişti yükseğe gitti viyanaya 2 sene sonra döndü.. ha nedir avrupa gezdi gördü almancası oldu hani o kadar da boşagitmedi verdiği paralar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 yapabilceksen git, yapamicaksan hic bulasma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ben de 2lem deyim su an,almanya da bi kac uni ye basvurdum aynı zamanda itü ucak muh. e basvurcam artık 2 sinden de kabul alırsam duruma göre bakmak istiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 yapabilip yapamayacagini denemeden göremez ama, o riske girmeye deger mi degmez mi önce bunun cevabini vermesi lazim. zor oldugu kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 yoo gorebilir, neticede kendini biliyosa, ben o kadar ugrasmam der gitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Ders konusu çok sıkı cidden. Kocaeli'de 2 küsür ortalama yapmamın sebebi okuldan bi yerden sonra hakkaten nefret etmem olmuştu. Arkadaşlar iyi, okul da iyi falan da, bölüm hocaları falan bildiğin adam yerine koymuyor öğrencileri. Aşırı soğumuştum yani okuldan. 1. sınıfın sonunda 1 alttan dersim varken 2'de 8 falan olduydu. Bi yandan da diyorum ya ortalama falan bunlar hakkaten ölçüt olsaydı ben şu an zaten burada, bu konuyu açıyor olamazdım yani. BAFÖG alamıyorum, DAAD bursu falan var, onları zorlarım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar