toggie Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Daha önce bu sınavı vermiş olan var mı? Türkiye'de yüksek lisans icin Ales'i kacırdım ancak GRE ile de basvurabiliyorum. Sadece sayısalını yapmam yeterli olacak. Simdi websitesinden onumuzdeki ayın bası gibi bir tarihe ayarlayacagım 190$ karsılıgında. Her yerde okuduguma gore bu sınav internet uzerinden yapılıyor. Ama sınavı secerken ist, ank, izm sehirlerinden birini seciyorsun. Nasıl oluyor tam olarak, yakın zamanda bu sınava girmis birisi bilgi verebilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Gireli 2.5 sene oldu, ama bir degisiklik olmadiysa ayni toefl gibi yer ve zaman seciyosun, sonra sinav zamani sectigin ets subesine gidip bilgisayarda aliyosun sinavi. Sinav icin kimlikle alakali garip bir durum vardi ama tam hatirlamiyorum bir imza olmadigindan ehliyet kabul etmiyolardi sanki nufus cuzdani ya da pasaport gerekiyordu ya da oyle bir sey. Sinava gelen birisi girememisti, o yuzden aklinda bulunsun. Sayisali turkiyede iyi kotu oss ye hazirlanmis biri icin bile oldukca kolay x<0 ise 2x Sozeli ise isterse anadilin ingilizce olsun hic duymadigin kelimelerle dolu, tamamen ezber bi sinav olucak. Nette var bayagi kaynak ama ben pek ugrasmayip en cok cikan 200 kelimeye goz atip girmistim 390 aldim gayet te memnunum, 1 ay durmadan calisan arkadasim 410 almisti. Sorular da sen dogru bildikce zorlasiyor, yanlis yaptikca kolaylasiyor ve de ilk sorularin puaninda etkisi daha buyuk diye biliyorum. Bana basta bildigim kelimeler cikmisti sonra baya baya zor seyler hic bi sikki bilmiyodum, aha iyi gidiyorum derken sonra gene anlamaya basladigim kelimeler cikti. Bir de en sonda 2 tane writing var ama kimse sallamiyor onun puanlarini sanirim. Direkman sayisal sozelin puanini goruyosun bitirince sonucu istedigin okula yollayabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 üstte yazılanlar yerinde olmuş. quantitative her türlü yapılır, sitesinde örnek test olması lazım. verbal puanı lazım değilse hiç uğraşma, zaten bu saatten sonra çalışmaya başlasan da ciddi yol kat etmen zor. düzgün bi ingilizceyle çıkan kelimelere göz gezdirsen 400 civarı yaparsın. istanbul'daki sınav sanırım bi tek bakırköy'deki bilge adam'da yapılıyo. en azından ben randevu almaya çalışırken öyleydi. sınav bilgisayar üzerinden oluyo, ama bi yere gidip orda oluyosun, kendin oturup internetten doldurma gibi bir durum değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 merak ettigim buydu aslında, bilgisayar uzerindense niye yer secmek gerekiyor seklinde. ama ustteki bilgiler de extra iyi oldu tabi. bi kac deneme sorusuna baktım full yapamadım henuz. bazı matematik terimlerinin ingilizcelerini ogrenmem gerek en basta. sorsalar orta okuldan beri butun derslerimiz ingilizce ama bazı bilmedigim terimler varmıs yine de :) ben calıstıgım yerden, ofisten girerim sınava diye dusunuyodum. izin almamız gerekecek o zaman yarım gunluk. tesekkurler cevaplar icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Larva said: Sinav icin kimlikle alakali garip bir durum vardi ama tam hatirlamiyorum bir imza olmadigindan ehliyet kabul etmiyolardi sanki nufus cuzdani ya da pasaport gerekiyordu ya da oyle bir sey. Sinava gelen birisi girememisti, o yuzden aklinda bulunsun. abi ben o imza olayını kimlikte kendi imzan olacak sanmıştım öyle değilmiymiş ya :( bütün kimlikleri götürmüştüm ne olur ne olmaz diye (:D Kaspar said: istanbul'daki sınav sanırım bi tek bakırköy'deki bilge adam'da yapılıyo.. ben gre sub'a robert'ta girdim geçen eylülde. general da aynıdır sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 nişantaşı bilmerkte girmiştim bundan bi 5 yıl önce falan. tam gün izin al. sınav 10 gibi mi ne başlayıp 2-3 civarı bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 mep said: abi ben o imza olayını kimlikte kendi imzan olacak sanmıştım öyle değilmiymiş ya :( bütün kimlikleri götürmüştüm ne olur ne olmaz diye (:D Dogru dogru tam hatirlayamadim basta ben pasaport goturmustum garanti olsun diye ama ehliyet de geciyor uzerinde kendi imzani attigin bir yer varsa paso bile oluyor. Tek gecerli olmayan, uzerinde imzan olmadigi icin nufus cuzdani. Ilginc tabi ulke icindeki en resmi kimlik sinavda gecersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Matematiği kolay halledersin de, Vocabulary saçmalık derecesinde zor. Uzun süredir yurtdışında olmama rağmen hayatımda duymadığım kelimeler var. Mat'tan full çıkarabilirsin yalnız tak tak yapman lazım yoksa zaman yetmiyor, ben de full yaparım diyordum, baktım son 2 soruya vakit kalmadı salladım tutmadı heralde ki 780 civarı yaptım... Ama Ağustos'tan sonra değişiyormuş sistem bilmiyorum hangisi daha iyidir... Bilge Adam'dan giriyorsun evet.. Yukarıda Larva demiş aynen, 1 ay çalıştım ki ezberim çok çok iyidir max 430'u gördüm... O yüzden salla kelime işini:)... Bu arada Analytical Writing bölümü önemli, öyle demeyin, okullar bakıyor. Ondan da 4.5-5'i zor alırsın öyle diyeyim, kolay değil, hem zaman sıkıntısı hem de konusu zor olabilir vs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Sıralama nasıl peki? İstedigin bolumden baslayabiliyor musun sınavda? Her bolum icin ayrılan zaman ayrı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 bölümlerin kendine ait zamanları var, birinden artırıp diğerine kullanırım gibi bi durum yok dolayısıyla. sırası belli midir rastgele midir bilmiyorum, analytical writing - quantitative - verbal gibi bi sıra denk gelmişti bana yanlış hatırlamıyosam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 iyi o zaman elimizden geleni yaparız verbal'da da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Önce Analytical Writing başlıyor...İlk 45 dakika 2 konu var birini seçiyorsun daha çok kompozisyon havasında. 2. kısım 30 dakikalık critical assesment tarzı, belli kuralları var aslında 1-2 tane kitap alırsan açıklayıcı olabilir, eğer benim kitaplar duruyorsa yollayabilirim belki... Sonra aran var 10 dakikalık, sonra Verbal geliyor her soru 1 dakika.. Sonra Mat kısmı 28 soru 45 dakika olması lazım, dediğim gibi seri bir şekilde kopmadan ilerlersen çok rahat gidersin... Verbalı sallıcan artık da Analaytical ı çok da sallama derim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 valla kitap cok iyi olur aslında da ne zaman calısacam kitaptan. bende de baron'un vardı toefl ve gre ama kim bilir nerde simdi. temmuz'un ilk haftaları almayı dusunuyorum. o aralıklarda da basvuracagım uninin programı belli oluyormus. agustos sonrasındaki revised test'e kalmayalım. ne olacagı belli degil, patlarız :) verbal'ı sallayarak gecmem eger ayrı sureler veriliyorsa. zaten deneme cozdugumde 3-5 tane bildigim sey cıkıyordu. ama genel anlamda sacma sapan kelimeler var tabi. bir cogunu hic duymamıstım. quantitative'de de sorular kolay ama en ufak bir dikkatsizlikte batırabilme ihtimali var. daha cok dikkat uzerine oynanmıs oyunlar var sorularda. neyse artık yeterli puan alırım her turlu ama tabi sansımızı arttırmak icin fulle kasmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Salladan kastım hani çok takma anlamında, yoksa elbette elinden geleni yaparsın zaten... Bir de o verilen 2 denemeyi (teste kaydolunca) belli bir süre önce yap ki, hani kafanda tam nasıl birşey olduğu iyicene otursun... Başarılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 persembe gunu giriyorum sınava. verbal falan hic bakmadım. basvuracagım bolumde isime yaramıyor belirttigim gibi. zaten calısalak basarılacak bir bolum degil. bildigim kadarıyla yapacagım artık. sayısal da cozuyorum deneme testleri. hic basarılı degilim. ozellikle dikkat isteyen sorular var, bir de sorunun cevabı cok basit olup sanki 10 tane islem yapılması gerekiyormus gibi yanıltmacalar var. barron's gre ebook falan indirdim ugrasıyorum. dikkat dısında oneri var mı? tırsmaya basladım hafiften. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 toggie sınavın nası gecti ben de pazartesi giricem bu sınava hafif hafif gerilmeye basladım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 680/800 sayisal aldim. 610 yetiyordu. Uni basvurum da carsamba belli olacak. Benim girdigim eski sistem ile son sinavdi. Sen yenisine giriyosun. Bakalim nasil bisey cikacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 serhat noldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar